Now Reading
«Βάλε τη ζακέτα σου!» ή μήπως όχι;

«Βάλε τη ζακέτα σου!» ή μήπως όχι;

Πριν ξεστομίσεις αυθόρμητα τη «θρυλική μαμαδίσια φράση», ξανασκέψου το!

Η άνοιξη είναι εδώ και το ίδιο και ο ανοιξιάτικος καιρός που είναι γνωστός για την κυκλοθυμία του. Είναι μέρες που δεν ξέρεις πώς να ντυθείς και χρειάζεται να κουβαλάς μαζί σου τη μισή γκαρνταρόμπα σου. Το πρωί κάνει ψύχρα και έχει υγρασία, το μεσημέρι έχει ζέστη αλλά η θερμοκρασία είναι διαφορετική αν είσαι στον ήλιο ή αν είσαι στη σκιά και αν φυσάει είναι εύκολο να κρυώσεις, ειδικά αν έχεις ιδρώσει – ενώ πάλι από το απόγευμα και μετά πέφτει η θερμοκρασία ξανά. Και κάπως έτσι η αγωνία των γονιών για τον καιρό συχνά μετατρέπεται σε αφορμή για καβγάδες πάνω από μία ζακέτα… Όμως ειλικρινά αυτή τη φορά ίσως είναι η σειρά σας να υποχωρήσετε και υπάρχουν αρκετοί καλοί λόγοι για να σας πείσω…

  • Δεν κάνει τόσο κρύο

Με μέσο όρο πλέον τους 18 βαθμούς, η ζακέτα δεν θα του προσφέρει μεγάλη διαφορά ως προς το αν θα το κρατήσει ή όχι ζεστό.

  • Τα παιδιά έχουν τον δικό τους θερμοστάτη

Και γνωρίζουν πότε κρυώνουν και πότε όχι. Οπότε εμπιστευθείτε το κριτήριό του.

  • Μπορεί να την έχει μαζί του, αλλά να τη φορέσει όποτε εκείνο νιώθει ότι το χρειάζεται

Είναι διαφορετικό να του δώσετε τη δυνατότητα-επιλογή να την έχει μαζί του και άλλο να το υποχρεώνετε να το φορέσει μπροστά σας για να είστε ήσυχη…

  • Το να μπορεί να παίρνει κάποιες αποφάσεις δεν είναι απαραίτητα κακό

Το να έχει λόγο στο τι και πότε θα φορέσει κάτι, δεν είναι θέμα ούτε ανυπακοής ούτε ορίων, αλλά αντίθετα το βάζετε σιγά σιγά στη διαδικασία να αρχίσει να σκέφτεται τι είναι καλό για το ίδιο.

  • Το να υποχωρείτε κάποιες φορές δεν σημαίνει ότι σας κάνει ό,τι θέλει

Το αν θα φορέσει ή όχι τη ζακέτα του δεν σας κάνει εσάς καλύτερο ή χειρότερο γονιό ούτε το παιδί καλό ή κακό…

  • Κανείς δεν αρρώστησε επειδή έκανε λίγη ψύχρα

Δεν μιλάμε για το κρύο του χειμώνα αλλά για την ψυχρούλα της άνοιξης – και να έχετε υπόψιν τις κινήσεις και τις δραστηριότητες ενός παιδιού αλλά και το πως βιώνουν διαφορετικά τις εξωτερικές θερμοκρασίες.

Δείτε Επίσης

  • Μπορεί να το κάνει να νιώθει άβολα

Αν γυρίσετε στην παιδική σας ηλικία, ή ακόμα και τώρα, δεν υπάρχουν κάποια ρούχα που σας είναι άβολα, το ίδιο μπορεί να συμβαίνει και μια ζακέτα – είτε το ύφασμα, είτε το σχήμα της μπορεί να δημιουργούν στο παιδί ένα αίσθημα ενόχλησης.

  • Μην το κάνετε μεγάλο θέμα

Πραγματικά δεν αξίζει τον κόπο, τα παιδιά μεγαλώνουν και ωριμάζουν παίρνοντας σιγά σιγά τέτοιου είδους αποφάσεις για τη ζωή και την καθημερινότητά τους.

  • Τι θα πούνε οι άλλοι

Πολλές φορές οι γονείς πιέζουν τα παιδιά τους να κάνουν κάτι γιατί θεωρούν ότι οι άλλοι γονείς θα μας κακολογήσουν και τα παιδιά αντίστοιχα αρνούνται να κάνουν κάτι που τους ζητάνε οι γονείς τους για να μην τα κοροϊδέψουν τα παιδιά της ηλικίας τους – όσο νωρίτερα βγείτε κι εσείς και τα παιδιά απ’ αυτόν τον φαύλο κύκλο τόσο καλύτερα!

Αφορμή για το άρθρο ήταν μια ξένη δημοσίευση που δείχνει τελικά ότι το «φαινόμενο-ζακέτα» δεν είναι αποκλειστικό χαρακτηριστικό της Ελληνίδας μάνας…

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top