Now Reading
Βάζοντας φραγή στη σεξουαλική παρενόχληση

Βάζοντας φραγή στη σεξουαλική παρενόχληση

Μια έφηβη από το Κεντάκι ηγείται της καμπάνιας #(S)HE Matters

Sexual Harrasment Education Matters, αυτό σημαίνει το (S)HE Matters, και είναι μια πρωτοβουλία που προσπαθεί να ευαισθητοποιήσει τους εφήβους να μιλήσουν ανοιχτά για θέματα σεξουαλικής παρενόχλησης αλλά και να δώσει διευκρινίσεις μέσα σε ένα εκπαιδευτικό πλαίσιο σχετικά με το τι είναι και τι περιλαμβάνει ο όρος σεξουαλική παρενόχληση. Μια εκστρατεία ενημέρωσης στα εκπαιδευτικά ιδρύματα του Κεντάκι, καθώς υπάρχει ταυτόχρονα έλλειμμα πληροφόρησης αλλά και αρκετά κρούσματα που είτε καλύπτονται είτε δεν βγαίνουν στο φως.

Πίσω από την κίνηση αυτή βρίσκεται μια κοπέλα που σήμερα είναι 16 ετών αλλά πρωτοβίωσε σεξουαλική παρενόχληση στην ηλικία των 11 αλλά όταν πήγε στο γυμνάσιο ήταν μια συνηθισμένη σχεδόν καθημερινή κατάσταση. Σκοπός της πρωτοβουλίας αυτής είναι να διδαχθεί ο σεβασμός των δύο φύλων ανάμεσα σε μαθητές/συμμαθητές/άτομα της ίδιας περίπου ηλικίας. Να μάθουν να σέβονται, να αποδέχονται, να μην ασχημονούν, να μην κάνουν πράγματα που μπορεί να φέρουν κάποιον άλλον σε δύσκολη, αμήχανη ή δυσάρεστη θέση.

Η Celia Ziliak αποφάσισε να κάνει κάτι γι’ αυτό και να αναλάβει δράση για να δημιουργηθεί ένα δίκτυο ενημέρωσης, πληροφόρησης, εκπαίδευσης αλλά και στήριξης για άτομα που έχουν υποστεί επεισόδια παρενόχλησης.

Δείτε Επίσης

Περισσότερα για την πρωτοβουλία αυτή θα βρείτε εδώ: (S)HEmatters

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top