Now Reading
Αυτή ΔΕΝ είναι ακόμα μία λίστα με “στόχους” της νέας χρονιάς

Αυτή ΔΕΝ είναι ακόμα μία λίστα με “στόχους” της νέας χρονιάς

Ξεκίνησε σωστά το 2020: με διαλογισμό!

Συντάκτης: Ζωή Γκόρου

Κλείσε τα μάτια και κάνε τις παρακάτω σκέψεις μέχρι το μυαλό να ησυχάσει εντελώς.

Nέα χρονιά, νέα αρχή. Λογικά, τέτοιες μέρες κάθεσαι αναπαυτικά στον καναπέ σου, παίρνεις μολύβι και σημειωματάριο με το 2020 απ’ έξω και γράφεις τους στόχους της νέας χρονιάς. Αυτό λένε τα περισσότερα άρθρα στο ίντερνετ, αυτό σου λέει η φίλη σου όταν αναφέρεται σ’ “αυτό” που  το 2020 έχει υποσχεθεί στον εαυτό της να τελειώσει, με ύφος αποφασιστικό,  πίνοντας μια μεγάλη ρουφηξιά από την μπύρα της και προσπαθώντας και η ίδια να πιστέψει ότι ναι, θα το κάνει.

Εσύ, όμως,  αυτή τη χρονιά δεν θα το κάνεις αυτό στον εαυτό σου.

Δεν θα θέσεις μεγαλεπήβολους στόχους, ούτε θα βάλεις πινέζα πάνω στον παγκόσμιο χάρτη με το ταξίδι που πάντα ήθελες να κάνεις και φέτος, ” ναι, οπωσδήποτε,θα πας”. Δεν θα πεις πόσα κιλά θα χάσεις ,  ούτε ποιο (πρέπει) να είναι το επόμενο βήμα στην καριέρα σου και  ποιο το επόμενο βήμα με τον φίλο σου.

Άφησε τους άλλους να το κάνουν αυτό. Τα “New Year’s Resolutions” είναι μια μάστιγα που αποδεδειγμένα διογκώνει το άγχος, βάζοντάς σε να υποσχεθείς στον ίδιο σου τον εαυτό πράγματα που είναι ρευστά και αλλάζουν τόσο εύκολα όσο αλλάζει η μία χρονιά στην άλλη.

Σ’ αυτό το άρθρο ευεξίας δεν θα σε μάθουμε πώς να κερδίσεις την ευεξία. Ο δρόμος είναι προσωπικός,είναι θέμα απόφασης και θέλησης.

Δείτε Επίσης

Διαλογίσου πάνω στη νέα χρονιά που ξεκινά, κλείσε τα μάτια και παρατήρησε τον εαυτό σου στο τώρα. Δες πόσο υπέροχος και  γενναίος έχει φανεί, δείξε ευγνωμοσύνη, πάρε μια βαθιά ανάσα και ξεκίνα,  χωρίς να πάρεις μέρος  σε ό,τι σε βάζει να υπόσχεσαι.

Υποσχέσου στο τέλος τους διαλογισμού να μην υποσχεθείς τίποτα!  Μόνο να πράττεις. Μείνε για δέκα λεπτά με κλειστά μάτια, ακούγοντας τους ήχους στο δωμάτιο. Γίνε δέκτης τους και δέξου ότι η νέα χρονιά έχει να σου φέρει.

Πηγή: ΑllΥou

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top