Now Reading
Αυτές είναι οι καταστροφικές συνέπειες μιας «ξυλιάς» στο παιδί, σύμφωνα με έρευνα πενήντα ετών

Αυτές είναι οι καταστροφικές συνέπειες μιας «ξυλιάς» στο παιδί, σύμφωνα με έρευνα πενήντα ετών

Ακόμα και αν νιώθετε να σας φέρνει στα όρια της υπομονής σας, αντισταθείτε πάση θυσία να του επιβάλετε σωματική τιμωρία για τους παρακάτω λόγους.

Το ξύλο δεν βγήκε από τον παράδεισο, όπως επιβεβαιώνει και μια νέα έρευνα που κράτησε πέντε δεκαετίες και η οποία δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση Journal of Family Psychology.

Οι ερευνητές, αφού ανέλυσαν στοιχεία από μια περίοδο 50 χρόνων και πάνω από 160.000 παιδιά, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η σωματική τιμωρία συνδέεται με την εμφάνιση περισσότερων ψυχικών προβλημάτων και γνωσιακών δυσκολιών στο μέλλον.

Όπως μάλιστα διευκρίνισε η επικεφαλής της μελέτης, dr Elizabeth Gershoff: «Η ανάλυσή μας επικεντρώθηκε στις λεγόμενες “ξυλιές” και όχι σε δυνητικά κακοποιητικές συμπεριφορές. Ανακαλύψαμε λοιπόν ότι το ξύλο σχετίζεται με ακούσιες επιβλαβείς επιπτώσεις και όχι είτε με την άμεση ή τη μακροπρόθεσμη καλλιέργεια υπακοής, που είναι ο σκοπός των γονιών όταν προσπαθούν να πειθαρχήσουν τα παιδιά τους».

Οι ενήλικες που είχαν «φάει» ξύλο ως παιδιά ήταν επίσης πιο πιθανό να εφαρμόζουν τη σωματική τιμωρία και στα δικά τους παιδιά, διαιωνίζοντας αυτή τη συμπεριφορά. Οι παγκόσμιες στατιστικές, ωστόσο, εκτιμούν ότι περίπου το 80% των παιδιών υφίσταται σωματική τιμωρία, παρόλο που ένας συντριπτικός όγκος ερευνητικών δεδομένων αποδεικνύει ότι αυτή δεν παρουσιάζει οφέλη, παρά μόνο αρνητικές συνέπειες.

Δείτε Επίσης

Την επόμενη φορά λοιπόν που νιώθετε ότι το παιδί σας σας φέρνει στα όριά σας, το καλύτερο είναι να βγείτε από το δωμάτιο ή να το στείλετε στο δικό του μέχρι να ανακτήσετε την ηρεμία σας και σε καμία περίπτωση να μη χειροδικήσετε.

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top