Now Reading
Αυξάνοντας τις πιθανότητες μιας εγκυμοσύνης

Αυξάνοντας τις πιθανότητες μιας εγκυμοσύνης

Όλοι οι σύμμαχοι στην προσπάθειά σας που πρέπει να ξέρετε

Αφού έχουν πάρει την απόφαση να αποκτήσουν μωρό, πολλές γυναίκες προσπαθούν να κάνουν ό, τι μπορούν για να συλλάβουν κατά τη διάρκεια του επόμενου κύκλου τους. Αλλά είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι η εγκυμοσύνη χρειάζεται χρόνο.

Μια υγιής, 30χρονη γυναίκα έχει μόνο 20% πιθανότητα να μείνει έγκυος κάθε μήνα. Είναι φυσιολογικό η προσπάθεια να διαρκέσει μερικούς μήνες ή και περισσότερο.

Εδώ είναι πώς να αυξήσετε με ασφάλεια τις πιθανότητές σας.

Τα βασικά

Ο δάσκαλός σας στο γυμνάσιο ίσως το έκανε να ακούγεται σαν να μπορείτε να μείνετε έγκυος κάθε φορά που κάνετε σεξ. Αλλά στην πραγματικότητα, είναι λίγο πιο περίπλοκο.

Κάθε μήνα, υπάρχει μια σειρά ορμονικών αλλαγών στο σώμα σας που προκαλούν ένα ώριμο ωάριο στις ωοθήκες να αναπτυχθεί και να ωριμάσει. Ο κύκλος κάθε γυναίκας είναι διαφορετικός. Αυτή η διαδικασία διαρκεί περίπου δύο εβδομάδες κατά μέσο όρο, αρχίζοντας από την εμμηνορροϊκή περίοδο μιας γυναίκας.

Μόλις το αυγό είναι ώριμο, απελευθερώνεται από την ωοθήκη με μια διαδικασία γνωστή ως ωορρηξία. Το αυγό τότε ταξιδεύει κάτω από το σάλπιγγα προς τη μήτρα. Το αυγό είναι ενεργό για περίπου 24 ώρες από τη στιγμή που έχει απελευθερωθεί.

Εάν το αυγό γονιμοποιηθεί από κύτταρο σπέρματος κατά τη διάρκεια αυτού του χρονικού πλαισίου, το γονιμοποιημένο ωάριο θα συνεχίσει να ταξιδεύει προς τη μήτρα. Στη συνέχεια θα εμφυτευτεί στην επένδυση της μήτρας.

Το κλειδί είναι να κάνεις σεξ στις ημέρες πριν και κατά τη διάρκεια της ωορρηξίας. Με αυτόν τον τρόπο, τα σπερματοζωάρια βρίσκονται στις σάλπιγγες όταν απελευθερώνεται το αυγό. Αυτό διευκολύνει τη γονιμοποίηση. Το σπέρμα μπορεί να επιβιώσει στο θηλυκό αναπαραγωγικό σύστημα για έως τέσσερις ή πέντε ημέρες.

Φτιάξτε το σωστό χρονοδιάγραμμα

Ο καλύτερος τρόπος για να αυξήσετε τις πιθανότητες να μείνετε έγκυος γρήγορα είναι να βεβαιωθείτε ότι έχετε κάνει το σεξ στην κατάλληλη στιγμή του κύκλου σας.

Εάν έχετε τακτικούς κύκλους, θα έχετε ωορρηξία περίπου δύο εβδομάδες πριν από την περίοδό σας. Αυτό σημαίνει ότι η γόνιμη μέρα σας θα είναι οι επτά ημέρες πριν από την αναμενόμενη ωορρηξία.

Εάν έχετε ακανόνιστους κύκλους, μπορεί να είναι λίγο πιο δύσκολο να προβλέψετε πότε θα έχετε ωορρηξία και πότε θα είναι η γόνιμη μέρα σας.

Υπάρχουν ορισμένες τεχνικές που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να προσδιορίσετε με μεγαλύτερη ακρίβεια την ωορρηξία σας και τη γόνιμη μέρα.

Τεστ ωορρηξίας

Αυτά τα κιτ είναι παρόμοια με τα τεστ εγκυμοσύνης. Θα κάνετε ούρηση στις δοκιμαστικές ταινίες κάθε πρωί, ξεκινώντας λίγες μέρες πριν από τις μέρες που νομίζετε ότι θα έχετε ωορρηξία.

Οι δοκιμαστικές ταινίες ανιχνεύουν την ωχρινοποιητική ορμόνη (LH). Που εμφανίζεται αμέσως πριν από την ωορρηξία.

Μόλις λάβετε ένα θετικό αποτέλεσμα (ελέγξτε τις οδηγίες δοκιμής για λεπτομέρειες), θα πρέπει να κάνετε σεξ εκείνη την ημέρα και για τις επόμενες ημέρες.

Σεξ                                

Υπάρχουν πολλοί μύθοι σχετικά με το σεξ, τη γονιμότητα και πώς να κάνετε την εγκυμοσύνη πιο πιθανή. Ορισμένες από αυτές προτείνουν διαφορετικές θέσεις ή διατηρώντας τους γοφούς αυξημένους μετά το σεξ για μια χρονική περίοδο.

Άλλοι ισχυρίζονται ότι εάν οι οργασμοί της γυναίκας (ή όχι), η σύλληψη είναι πιο πιθανή. Δυστυχώς, δεν υπάρχουν μελέτες που υποστηρίζουν αυτούς τους ισχυρισμούς.

Δείτε Επίσης

Υγιές σώμα, υγιή εγκυμοσύνη

Πριν προσπαθήσετε να μείνετε έγκυος, θα πρέπει να προσπαθήσετε να είστε όσο το δυνατόν πιο υγιείς. Στην πραγματικότητα, οι περισσότεροι γιατροί θα συστήσουν να κλείσετε ραντεβού με τον μαιευτήρα σας πριν να μείνετε έγκυος.

Σε αυτήν την επίσκεψη, θα μιλήσετε για υπάρχοντα προβλήματα υγείας και θα εξεταστείτε για γενετικές ασθένειες. Μπορείτε επίσης να αντιμετωπίσετε και άλλες ανησυχίες για την υγεία που μπορεί να έχετε.

Ο γιατρός σας μπορεί να σας συστήσει να κάνετε αλλαγές στον τρόπο ζωής σας προτού μείνετε έγκυος. Αυτά μπορεί να περιλαμβάνουν:

  • να έχετε ένα υγιές βάρος
  • να βελτιώσετε τις συνήθειες διατροφής / άσκησης
  • να σταματήσετε το αλκοόλ
  • να σταματήσετε το κάπνισμα, εάν καπνίζετε
  • να μειώσετε την καφεΐνη

Εάν πίνετε πολύ καφέ ή σόδα, ίσως είναι χρήσιμο να αρχίσετε να το ελαττώνετε. Οι τρέχουσες συστάσεις είναι να περιοριστεί η πρόσληψη καφεΐνης σε λιγότερο από 200 mg την ημέρα. Αυτό ισοδυναμεί με ένα φλυτζάνι καφέ 12 ουγκιών.

Θα πρέπει επίσης να αρχίσετε να παίρνετε μια προγεννητική βιταμίνη με τουλάχιστον 400 μικρογραμμάρια φολικού οξέος κάθε μέρα μόλις αποφασίσετε να αρχίσετε να συλλάβετε. Αυτό μειώνει τον κίνδυνο ορισμένων γενετικών ανωμαλιών.

Πότε θα λάβετε βοήθεια

Τα περισσότερα υγιή ζευγάρια θα συλλάβουν μέσα σε ένα χρόνο αν προσπαθούν ενεργά. Εάν δεν μείνετε έγκυος μέσα σε ένα χρόνο και είστε κάτω των 35 ετών, θα πρέπει να επισκεφτείτε το γιατρό σας για αξιολόγηση της γονιμότητας.

Εάν είστε άνω των 35 ετών, θα πρέπει να περιμένετε έξι μήνες πριν επισκεφτείτε έναν γιατρό.

Τα ζευγάρια θα πρέπει επίσης να δουν έναν ειδικό γονιμότητας εάν έχουν ιστορικό πολλαπλών αποβολών ή γνωρίζουν ότι έχουν μια γενετική ή ιατρική κατάσταση που μπορεί να επηρεάσει τη γονιμότητά τους.

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top