Now Reading
Ασκηθείτε κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, κάνει καλό και στο μωρό!

Ασκηθείτε κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, κάνει καλό και στο μωρό!

Βελτιώνοντας τις μελλοντικές κινητικές του δεξιότητες

Μπορεί η άσκηση κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης να βελτιώσει τις κινητικές δεξιότητες του μωρού σας μετά τη γέννηση; Νέα έρευνα, που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Medicine & Science in Sports & Exercise, διαπίστωσε ότι η σωματική δραστηριότητα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης μπορεί να επηρεάσει την ανάπτυξη του μωρού – εννοώντας, προς το καλύτερο!

Οι ερευνητές χώρισαν 71 έγκυες γυναίκες (ηλικίας 18 έως 35 ετών) σε δύο ομάδες. Μια ομάδα συμμετείχε σε 50 λεπτά μέτριας έντασης αερόβια άσκηση τρεις φορές την εβδομάδα, ενώ η άλλη ομάδα δεν ασκήθηκε.

Τι συμπέρασμα έβγαλαν λοιπόν οι ερευνητές; Οι ερευνητές αξιολόγησαν κάθε βρέφος μέσα σε ένα μήνα, χρησιμοποιώντας μια κλίμακα βαθμολόγησης για να αναλύσουν την εξέλιξή του. Τα μωρά που γεννήθηκαν από μητέρα που συμμετείχε σε άσκηση σημείωσαν υψηλότερη βαθμολογία από αυτά που γεννήθηκαν από τις μητέρες που δεν ασκούνταν.

Δείτε Επίσης

Αν αναρωτιέστε τι σημαίνει αυτό, είναι πιθανό ότι τα βρέφη που έχουν καλύτερες κινητικές ικανότητες θα μεγαλώσουν σε παιδιά που θα έχουν επίσης καλύτερες κινητικές ικανότητες. Και αυτό μπορεί να τους κάνει πιο πιθανό να ασχοληθούν με σωματική δραστηριότητα. Με άλλα λόγια, έτσι μπορεί να εμφανισθούν οι μελλοντικοί αθλητές

Παρόλο που η μελέτη αυτή βρήκε μια σχέση μεταξύ της άσκησης της μητέρας και της κινητικής ανάπτυξης των βρεφών, οι ερευνητές δεν βρήκαν αιτία για τα αποτελέσματα. Είναι πιθανό η ροή αίματος της μητέρας να αυξάνεται κατά τη διάρκεια της άσκησης, αυξάνοντας τη ροή αίματος και οξυγόνου στα μωρά στη μήτρα. Είναι επίσης πιθανό οι αλλαγές στην κινητική ανάπτυξη των βρεφών να συνέβησαν μετά τη γέννηση. Όποια και αν είναι η αιτία, φαίνεται ότι ένα πράγμα είναι σαφές – η σωματική δραστηριότητα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης (υπό ιατρική επίβλεψη) έχει οφέλη τόσο για τη μητέρα όσο και για το μωρό!

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top