Now Reading
Απολαύστε χωρίς ενοχές αυτά τα υγιεινά brownies μπανάνας με φυστικοβούτυρο

Απολαύστε χωρίς ενοχές αυτά τα υγιεινά brownies μπανάνας με φυστικοβούτυρο

Φτιάχνονται εύκολα με τρία μόνο υλικά και είναι ιδανικά για σνακ

Πριν φτάσουμε στη συνταγή αυτή, ας ρίξουμε πρώτα μια ματιά στο τι κάνει αυτά τα μπράουνις χωρίς αλεύρι μια εξαιρετική επιλογή για επιδόρπιο, σνακ πριν τον ύπνο ή ακόμα και για πρωινό.

Γιατί μας αρέσει αυτή η συνταγή για μπράουνι με μπανάνα με φυστικοβούτυρο

Εκτός από το γεγονός ότι αυτή η συνταγή είναι τόσο εύκολη που θα μπορούσε να την κάνει ένα μωρό –ή τουλάχιστον να βοηθήσει στην προετοιμασία– μπορεί να υπερηφανεύεται για εντυπωσιακά οφέλη για την υγεία με καθένα από τα τρία συστατικά της.

Πρώτον, έχουμε μπανάνες. Μια μεγάλη μπανάνα διαθέτει 1,5 γραμμάρια πρωτεΐνης, 3,5 γραμμάρια φιλικές προς το έντερο φυτικές ίνες και περίπου 500 χιλιοστόγραμμα καλίου (ένα μέταλλο που βοηθά στη ρύθμιση των επιπέδων υγρών του σώματος, προάγει τη φυσιολογική αρτηριακή πίεση, την πέψη των υδατανθράκων και πολλά άλλα) – μεταξύ μιας σειράς βιοδραστικών ενώσεων με αντιοξειδωτική δράση.

Δεύτερον, υπάρχει φυστικοβούτυρο. Δύο κουταλιές της σούπας περιέχει επτά γραμμάρια φυτικής πρωτεΐνης, 1,5 γραμμάριο φυτικών ινών και περίπου 16,5 γραμμάρια λίπους – ένα μεγάλο κομμάτι του οποίου περιλαμβάνει ελαϊκό οξύ, έναν τύπο μονοακόρεστου λίπους με υγιεινά οφέλη για την καρδιά. Προσφέρει επίσης βιταμίνη Ε και πολυφαινόλες, τα οποία μπορούν να βοηθήσουν στη ρύθμιση του ανοσοποιητικού σας συστήματος και στην καταπολέμηση της φλεγμονής. Όταν οι άνθρωποι περιλαμβάνουν ξηρούς καρπούς [βούτυρο] και υγιή λίπη ως μέρος μιας δίαιτας, ειδικά όταν αυτό το είδος λίπους αντικαθιστά λιγότερο υγιές λίπος, αισθάνονται πιο κορεσμένοι.

Συμβουλή: Για να μεγιστοποιήσετε τις δυνατότητες του φυστικοβούτυρου για την υγεία, προσπαθήστε να βρείτε ένα με όσο το δυνατόν λιγότερα πρόσθετα (όπως συντηρητικά, πρόσθετα, σάκχαρα). Μπορείτε επίσης να δώσετε προτεραιότητα σε ποικιλίες με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες ή/και δευτερεύουσες σε ένα εναλλακτικό βούτυρο ξηρών καρπών της επιλογής σας.

Τελευταίο αλλά εξίσου σημαντικό, το κακάο είναι ο πρωταγωνιστής που προσδίδει σε αυτή τη συνταγή μια σοκολατένια λύση που μοιάζει με φοντάν. Αλλά το κακάο δεν σταματά να προσφέρει απλώς μια πλούσια γεύση μπράουνι: Είναι επίσης πλούσιο σε μέταλλα όπως μαγνήσιο, σίδηρος, ψευδάργυρος και κάλιο, καθώς και μια καλή πηγή πρωτεΐνης, φυτικών ινών και υγιών λιπών.

Δεδομένου ότι αυτή η συνταγή είναι καλά ισορροπημένη σε μακροεντολές, να είστε βέβαιοι ότι είναι αρκετά υγιεινή για να την απολαύσετε για πρωινό. Εξάλλου, οι ειδικοί δίνουν έμφαση στην κατανάλωση πρωτεϊνών το πρωί για να τροφοδοτήσετε τη μέρα σας με ενέργεια. Ωστόσο, οι μπανάνες και το κακάο είναι εξίσου ωφέλιμο να καταναλώνονται μόλις πέσει το βράδυ, καθώς τα μικροθρεπτικά συστατικά τους αποδεικνύεται ότι προάγουν τα ξεκούραστα ZZZ. Δεν είναι κακό για μια απλή και νόστιμη συνταγή;

Συνταγή μπράουνι μπανάνας με φυστικοβούτυρο χωρίς αλεύρι

Απόδοση: 9 μπράουνις

Συστατικά

3 μπανάνες

1/2 φλιτζάνι φυστικοβούτυρο

Δείτε Επίσης

1/2 φλιτζάνι κακάο σε σκόνη

Nutella ή άλλο γλάσο σοκολάτας, προαιρετικά

Επικαλύψεις, προαιρετικά (τρούφα, σκόνη κακάο, τριμμένη σοκολάτα, σαντιγί)

Εκτέλεση

Προσθέστε τις μπανάνες σε ένα μπολ ανάμειξης. Πολτοποιήστε τες με ένα πιρούνι. Προσθέστε το φυστικοβούτυρο και τη σκόνη κακάο. Ανακατεύετε καλά με μια σπάτουλα.

Στρώνετε ένα ταψί με λαδόκολλα. Προσθέστε το κουρκούτι στο πιάτο. Ψήνουμε στους 200 για 17 με 20 λεπτά. Αφήνετε να κρυώσουν πριν προσθέσετε τις επιθυμητές επικαλύψεις και κόψετε σε φέτες. Απολαύστε!

Πηγή: botrini.gr

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top