Now Reading
Απολαυστικό και αυτό το Σάββατο 4/5 στον IANO

Απολαυστικό και αυτό το Σάββατο 4/5 στον IANO

Με τρεις εξαιρετικές εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους βιβλιόφιλους

Το Σάββατο 4 Μαΐου στις 11:00 η Κατερίνα Κακούρη παρουσιάζει στον Παιδικό IANO της Αθήνας το ψηφιακό της βιβλίο “#21 Down Syndrome”. Ένα ψηφιακό βιβλίο γραμμένο με αφορμή το Σύνδρομο Down για παιδιά από 5 ετών και ενήλικες.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον ΙΑΝΟ της Αθήνας (Σταδίου 24) και η είσοδος είναι ελεύθερη.

Για παιδιά από 5 ετών και άνω.

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Η κοινωνία των ανθρώπων αποτυπωμένη αλληγορικά ως ομάδα ζώων σ’ ένα αγρόκτημα συνυπάρχει αρμονικά. Ένα κορίτσι, η Φοίβη, διδάσκει το σεβασμό και τη φροντίδα. Τι συμβαίνει όμως, όταν την αρμονία αυτή διαταράσσει η διαφορετικότητα και τα χαρακτηριστικά της; Αν είσαι πιο ψηλός, πιο δυνατός ή αν έχεις Σύνδρομο Down; Τι εγείρεται; Τι απειλείται; Το “#21 Down Syndrome” είναι ένα ψηφιακό βιβλίο γραμμένο με αφορμή το Σύνδρομο Down για παιδιά από 5 ετών και ενήλικες. Ο καθένας μπορεί να δει μια πτυχή του εαυτού του στους ήρωες της ιστορίας, τη δύναμη και την αδυναμία του. Το ” #21″ είναι γραμμένο στα Ελληνικά και μεταφρασμένο στα Αγγλικά, βρίσκεται στον Premium Catalog της smashwords.com, Amazon και Google Play Books καθώς επίσης- σε ελεύθερη διάθεση, στις ψηφιακές βιβλιοθήκες του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, κεντρικής Άρτας, περιφερειακές Πρέβεζας & Ηγουμενίτσας και της Σχολής Επαγγελμάτων Υγείας & Πρόνοιας.

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα

Είμαι ηθοποιός και συγγραφέας με σπουδές στις Δραματικές και Παραστατικές Τέχνες σε Αθήνα, Φλωρεντία και Νέα Υόρκη και ασχολούμαι με το σύγχρονο χορό και την ακροβασία. Έχω συμμετέχει ως εθελόντρια και καλλιτέχνις στην Τελετή Έναρξης των Special Olympics της Αθήνας

και ως χορεύτρια στην εκστρατεία του ΥΠΠΟ σε Αθήνα και Λονδίνο για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα. Έχω εργαστεί ως δασκάλα θεατρικής αγωγής σε παιδιά προσχολικής και α΄σχολικής ηλικίας και ως εμψυχώτρια σε παιδιά με αναπτυξιακές διαταραχές.

Link Εκδήλωσης: ianos

 

Στις 12:00 οι εκδόσεις Ψυχογιός, το Σωματείο ΠΑΙ.Δ.Υ και η Αλυσίδα Πολιτισμού IANOS διοργανώνουν μία εκδήλωση αφιερωμένη στη μνήμη της ψυχολόγου και συγγραφέως Γιούλης Μιγγείρου.

Η εκδήλωση θα πλαισιωθεί μουσικά από τους μαθητές του 4ου Δημ. Σχολείου Π. Φαλήρου, ενώ οι μαθητές του 1ου Δημ. Σχολείου Αλίμου θα παρουσιάσουν θεατρικά δρώμενα.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο IANOS Café (Σταδίου 24) και η είσοδος είναι ελεύθερη.

Για παιδιά από 5 ετών και άνω

Για το έργο και την προσωπικότητά της θα μιλήσουν οι:

Ισμήνη Μπάρακλη, συγγραφέας

Αγγελική Μαστρομιχαλάκη, εκπαιδευτικός-συγγραφέας

Γιώργος Μπουμπούσης, παιδοψυχολόγος-εκπαιδευτικός-συγγραφέας

Πέγκυ Φούρκα, εικονογράφος-συγγραφέας παιδικής λογοτεχνίας

Link Εκδήλωσης: ianos

 

Στις 13:00 οι εκδόσεις Μεταίχμιο και ο Παιδικός IANOS παρουσιάζουν το βιβλίο της Παναγιώτας Στρίκου-Τομοπούλου, «Στο τικ τακ του ρολογιού», σε εικονογράφηση της Βανέσσας Ιωάννου.

Δείτε Επίσης

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο IANOS Café (Σταδίου 24) και η είσοδος είναι ελεύθερη.

Για παιδιά από 6 ετών και άνω.

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Να μάθεις την ώρα, για να προγραμματίζεις σωστά τον χρόνο σου, Κωστή, είπε ο μπαμπάς μου. Αλλά δεν είχα ιδέα πώς να… προγραμματίσω τον χρόνο!

Δεν κατάλαβα καν τι σημαίνει αυτό! Είχε έρθει η ώρα να μάθω την ώρα!

Κάπως έτσι ξεκίνησε η ιστορία του Κωστή που άρχισε να ακολουθεί τους δείκτες του ρολογιού σε μια προσπάθεια να ανακαλύψει αν ο χρόνος μάς κυνηγάει ή τον… κυνηγάμε. Αν αφήνουμε τα πράγματα να κυλούν αργά, ή γρήγορα πρέπει να πάμε!

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα

Η Παναγιώτα Στρίκου-Τομοπούλου είναι εμψυχώτρια παιδικών ομάδων. Εργάστηκε επί σειρά ετών σε δράσεις για την προώθηση της χαράς της ανάγνωσης στη δημοτική βιβλιοθήκη του δήμου Ν. Φιλαδέλφειας. Το πρόγραμμα για το οποίο ήταν υπεύθυνη βραβεύτηκε από τον Κύκλο Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου. Συντόνισε προγράμματα θεατρικού παιχνιδιού και παιχνιδιού σε  δημόσια, ιδιωτικά σχολεία και ιδιωτικές σχολές. Της αρέσει πολύ να ακούει και να λέει ιστορίες. Γεννήθηκε και ζει στην Αθήνα με τον σύζυγο και τα δύο τους παιδιά. Από τις εκδόσεις Μεταίχμιο κυκλοφορεί επίσης το βιβλίο της Η φλύαρη πριγκίπισσα.

Link Εκδήλωσης: ianos

 

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top