Now Reading
Απολαυστική συνταγή με κομμάτια κρουασάν, τυριά και μπέικον στον φούρνο

Απολαυστική συνταγή με κομμάτια κρουασάν, τυριά και μπέικον στον φούρνο

Λαχταριστό πρωινό ή εύκολο comfort-food βραδινό, ό,τι κι αν επιλέξεις θα σε ενθουσιάσει

Για ένα ρομαντικό ή οικογενειακό χορταστικό πρωινό αλλά και για ένα εύκολο βραδινό με φίλους κι επιτραπέζια παιχνίδια, αυτή η συνταγή με κύριο συστατικό τα λαχταριστά κρουασάν θα σας ενθουσιάσει. Εάν μπορείτε, συγκεντρώστε τα πάντα το προηγούμενο βράδυ και ψήστε τα το επόμενο πρωί.

ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ ΥΛΙΚΩΝ:

6 – 8 ΜΕΡΙΔΕΣ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

0 ΩΡΕΣ 10 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

1 ΩΡΑ 30 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

6 μεγάλα κρουασάν, κομμένα σε τέταρτα

6 φέτες μπέικον

8 αυγά

3 φλ. γάλα (κατά προτίμηση πλήρες)

1 φλ. κρέμα γάλακτος

2 κ.σ. ψιλοκομμένο σχοινόπρασο

2 κουτ. ψιλοκομμένα φύλλα θυμαριού

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Πιπέρι καγιέν

1 φλ. τεμαχισμένη γραβιέρα, διαιρεμένη

1 φλ. μοτσαρέλα τριμμένη, μοιρασμένη

Δείτε Επίσης

Βούτυρο, για το ταψί

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200°. Απλώστε κρουασάν σε ένα μεγάλο ταψί με κομμένη πλευρά προς τα πάνω και ψήστε μέχρι να ροδίσουν, για 6 λεπτά.

Σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά, μαγειρέψτε το μπέικον μέχρι να γίνει τραγανό, περίπου 8 λεπτά. Στραγγίστε το μπέικον σε ένα πιάτο στρωμένο με χαρτί κουζίνας και μετά κόψτε το σε κομμάτια μεγέθους μπουκιάς.

Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπήστε μαζί τα αυγά, το γάλα, την παχύρρευστη κρέμα, το σχοινόπρασο και το θυμάρι. Προσθέστε αλάτι, πιπέρι και καγιέν και στη συνέχεια ανακατέψτε περίπου ¾ φλιτζάνι γραβιέρα και ¾ φλιτζάνι μοτσαρέλα.

Βουτυρώνετε ελαφρά ένα ταψί 9 x 13”. Σκορπίζετε τα κρουασάν και το μαγειρεμένο μπέικον στο ταψί και μετά ρίχνετε το μείγμα των αυγών από πάνω. Πιέστε απαλά τα κρουασάν για να βεβαιωθείτε ότι έχουν εμποτιστεί πλήρως στο μείγμα. (Αν έχετε χρόνο, βάλτε το στο ψυγείο για 30 λεπτά έως όλο το βράδυ.)

Όταν είστε έτοιμοι να το ψήσετε, προθερμάνετε τον φούρνο στους 180-200°. Ρίξτε τα υπόλοιπα τυριά λίγο πριν το βάλετε στον φούρνο. Ψήνετε μέχρι να ροδίσουν, περίπου 45 λεπτά. Γαρνίρετε με περισσότερο σχοινόπρασο και σερβίρετε ζεστό.

Πηγή: botrini.gr

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top