Now Reading
Απλές ασκήσεις για να ανακουφιστείτε από τα “βάρη” της μητρότητας

Απλές ασκήσεις για να ανακουφιστείτε από τα “βάρη” της μητρότητας

Ένα γρήγορο πρόγραμμα που εστιάζει στα σημεία που δέχονται τη μεγαλύτερη πίεση

Πόνοι στην μέση, μουδιασμένα χέρια, πιασμένη πλάτη είναι μερικά μόνο από τα αποτελέσματα που μπορεί να έχει η μητρότητα και ό,τι αυτή περιλαμβάνει στο σώμα της μαμάς. Από το να κρατάτε αγκαλιά το μωρό, μέχρι να κουβαλάτε την τσάντα-μίνι ντουλάπα με πάνες, μπιμπερό, πιπίλες, ρούχα, και ό,τι άλλο μπορεί να χρειαστείτε κάθε φορά που βγαίνετε από το σπίτι, είναι σίγουρο ότι το σώμα σας καταπονείται πολύ.
Πώς μπορείτε να ανακουφίσετε λίγο τα σημεία που επιβαρύνονται πιο πολύ; Δείτε ανάλογα με τι δραστηριότητα τι μπορείτε να κάνετε.

Σηκώνετε το μωρό από την κούνια
Σκύβετε πάνω από το κάγκελο, με αποτέλεσμα να πιέζεται η σπονδυλική σας στήλη.
Τι να κάνετε: Ξαπλώστε στο πάτωμα, στηριγμένη στα πόδια και τα χέρια. Τα χέρια πρέπει να είναι στο ύψος των ώμων και τα γόνατα σε ευθεία με τη λεκάνη. Κάντε τόξο την σπονδυλική σας στήλη, σφίγγοντας τους κοιλιακούς και γέρνοντας προς τα μέσα τη λεκάνη. Μείνετε σε αυτή τη στάση για 5 δευτερόλεπτα. Χαλαρώστε, αφήνοντας την πλάτη να έρθει σε ευθεία με το πάτωμα και ανασηκώστε το κεφάλι και το στήθος. Μείνετε για 5 δευτερόλεπτα. Επαναλάβετε το ζεύγος 10 φορές. Από την ίδια αρχική στάση, μπορείτε να κάνετε άλλη μία άσκηση, τεντώνοντας το αριστερό χέρι με το δεξί πόδι και το αντίστροφο, για 2 ή 4 ζεύγη.

Κυνηγάτε από πίσω το παιδί
Μπορεί να μην το συνειδητοποιείτε αλλά είσαστε όρθια περίπου το 60-70% της ημέρας, και μάλιστα στηρίζεστε συνήθως στο ένα πόδι.
Τι να κάνετε: Σε όρθια στάση, φέρτε το αριστερό πόδι μπροστά, το γόνατο σε ευθεία με τον αστράγαλο και ακουμπήστε στο πάτωμα το δεξί γόνατο. Πιέστε τους γοφούς προς τα εμπρός μέχρι να αισθανθείτε ένα τέντωμα στο δεξί γλουτό, χωρίς όμως να ξεπερνά το γόνατό τα δάχτυλα του ποδιού. Μείνετε για 30 δευτερόλεπτα και επαναλάβετε για 2-3 φορές και μετά αλλάξτε πόδι.

Εναλλακτικά, ξαπλώστε ανάσκελα, με λυγισμένα τα γόνατα και ανοιχτά τα πόδια. Τα χέρια είναι στο πλάι του σώματος με τις παλάμες προς τα κάτω. Εισπνεύστε, ρουφώντας την κοιλιά και ανασηκώνοντας τον κορμό. Στην κορυφή εκπνεύστε, πιέζοντας τη λεκάνη προς τα πάνω. Μείνετε για 5 δευτερόλεπτα και επανέλθετε αργά στην αρχική θέση. Επαναλάβετε 2-4 φορές.

Καμπουριάζετε
Είτε κάνετε μπάνιο το παιδί, αλλάζετε πάνα ή μαζεύετε τα παιχνίδια του, καμπουριάζετε μέχρι που γίνεται μόνιμη στάση του σώματός σας.
Τι να κάνετε: Σε καθιστή ή όρθια στάση, βάλτε τα χέρια πίσω από το κεφάλι με τους αγκώνες προς τα έξω. Ενώστε τους μπροστά στο πρόσωπό σας και μετά ανοίξτε τους ώμους σας, φέρνοντας τους αγκώνες στην ευθεία με τα αυτιά σας. Επαναλάβετε 10 φορές.

Δείτε Επίσης

Γέρνετε από τη μία πλευρά
Κρατάτε μονίμως την τσάντα με τις πάνες/παιχνίδια/μπιμπερό/ρούχα στον ίδιο ώμο, με αποτέλεσμα να δέχεται όλο το βάρος και την πίεση η μία πλευρά του σώματός σας.

Τι να κάνετε: Καθίστε σε ένα σκαμπό. Φέρτε το αριστερό σας χέρι πίσω από την πλάτη και πιάστε τον αριστερό καρπό με το δεξί χέρι, τραβώντας απαλά το αριστερό χέρι προς τη δεξιά πλευρά του σώματος σας και κοιτάξτε πάνω από τον αριστερό σας ώμο. Κρατώντας τους ώμους σας σε μία ευθεία, πιέστε τις ωμοπλάτες σας μαζί προς τα πίσω. Μείνετε για 30 δευτερόλεπτα και μετά αλλάξτε χέρι.

*parents.com

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top