Now Reading
Απίστευτος κι όμως αληθινός: Ο αριθμός θερμίδων που καίμε με τον θηλασμό μέσα σε μία μέρα

Απίστευτος κι όμως αληθινός: Ο αριθμός θερμίδων που καίμε με τον θηλασμό μέσα σε μία μέρα

Έχετε έναν ακόμα –έστω και εγωιστικό! – λόγο να μεγαλώσετε το μωρό σας με μητρικό γάλα.

Ο θηλασμός δεν προσφέρει οφέλη μόνο για το μωρό –βλέπε χαμηλότερος κίνδυνος παχυσαρκίας και ενισχυμένο ανοσοποιητικό σύστημα– αλλά ευεργετεί και τη μαμά με διάφορους τρόπους. Ένας από αυτούς;

Τη βοηθάει να χάσει τα κιλά της εγκυμοσύνης σε χρόνο ρεκόρ.

Καθώς η μητέρα γίνεται… εργοστάσιο παραγωγής μητρικού γάλακτος, οι καύσεις της πολλαπλασιάζονται την περίοδο που θηλάζει με αποτέλεσμα να καταναλώνει επιπλέον 425 με 700 θερμίδες την ημέρα! Αυτά τα στοιχεία δίνει η Αμερικανική Εταιρεία Κύησης.

Για του λόγου το αληθές, όπως έδειξε μια μελέτη, οι νέες μαμάδες που θηλάζουν χάνουν διπλάσιο βάρος στη διάρκεια του πρώτου χρόνου μετά τον τοκετό σε σχέση με εκείνες που δεν θηλάζουν. Μια άλλη έρευνα, σε περίπου 30.000 γυναίκες, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι μια πρόσληψη 12 περίπου κιλών στην εγκυμοσύνη μπορεί να αντισταθμιστεί από μόλις έξι μήνες αποκλειστικού θηλασμού.

Δείτε Επίσης

Όμως ο θηλασμός βοηθάει και με άλλους τρόπους τη μαμά όχι απλά να ανακτήσει τη σιλουέτα που είχε πριν από την κύηση, αλλά ακόμα και να τη βελτιώσει! Η ωκυτοκίνη, η ορμόνη που απελευθερώνεται κατά το θηλασμό, συμβάλλει στην επαναφορά της μήτρας στις προ εγκυμοσύνης διαστάσεις της και, επομένως, σε μια πιο επίπεδη κοιλιά.

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top