Now Reading
«Αν δεν αγαπάς κάθε λεπτό της μητρότητας δεν είσαι αποτυχημένη αλλά φυσιολογική»

«Αν δεν αγαπάς κάθε λεπτό της μητρότητας δεν είσαι αποτυχημένη αλλά φυσιολογική»

Τις σκοτεινές πλευρές αυτής της εμπειρίας δεν διστάζει να αναδείξει η μπλόγκερ Laura Mazza σε μια γεμάτη ειλικρίνεια ανάρτησή της στο Facebook.

Πρόσφατα με ρώτησαν: «Τι θα έλεγες στις μητέρες που νιώθουν ότι έχουν αποτύχει γιατί δεν αγαπούν κάθε λεπτό της μητρότητας;».

Για να είμαι ειλικρινής, εγώ κάποιες φορές απεχθάνομαι τη μητρότητα.

Απεχθάνομαι την έλλειψη ύπνου, τις ατελείωτες νύχτες και το πολύ πρωινό ξύπνημα.

Απεχθάνομαι το κρύο φαγητό και τον παγωμένο καφέ.

Απεχθάνομαι που νιώθω ενοχές κάθε φορά που αφιερώνω λίγο χρόνο στον εαυτό μου, όσο κι αν το χρειάζομαι.

Απεχθάνομαι που οι υποχρεώσεις τρέχουν από τα μπατζάκια μου, που πρέπει να συνδυάσω καθάρισμα του σπιτιού, δουλειά, ανατροφή των παιδιών ενώ ταυτόχρονα φροντίζω τον εαυτό μου και την εμφάνισή μου.

Απεχθάνομαι που στο δείπνο πρέπει να συνδυάσω ισότιμα διαφορετικές κατηγορίες τροφών ενώ εγώ θα βολευόμουν μια χαρά με έναν καφέ και ένα ντόνατς… αν θυμόμουν να φάω κάτι.

Απεχθάνομαι που από τη μία μου λένε να μη ζορίζω τον εαυτό μου αλλά από την άλλη να το κάνω, διαφορετικά «δεν θα έπρεπε να κάνεις παιδιά».
Απεχθάνομαι που κάποιους τους ενδιαφέρει τόσο πώς ταΐζεις το παιδί σου, πώς ντύνεις το παιδί σου, πώς το γέννησες και πώς το κοιμίζεις.
Απεχθάνομαι την αδιακρισία κάποιων μαμάδων, απεχθάνομαι τη μοναξιά ή το να μην έχω μια κοινότητα φίλων. Απεχθάνομαι κάποιες φορές τον ανταγωνισμό μεταξύ μας.
Απεχθάνομαι το γεγονός ότι όταν χάνω την υπομονή μου μισώ τον εαυτό μου και σκέφτομαι ότι είμαι ο χειρότερος άνθρωπος στον πλανήτη, γιατί ξέρω ότι εγώ και η κοινωνία περιμένουμε από εμένα να είμαι χαρούμενη και ήρεμη όλη την ώρα.

Απεχθάνομαι που κάποιος μπορεί να σε ντροπιάσει γιατί έδωσες στα παιδιά σου να φάνε φαστφούντ και που μπορεί να σου αφήσει σημείωμα στο κασελάκι του φαγητού λέγοντάς σου ότι είσαι χάλια μητέρα επειδή ως κολατσιό για την ημέρα των γενεθλίων του τού έδωσες ένα cupcake.
Απεχθάνομαι που ενώ κάποιες φορές το μοναδικό που θέλω να κάνω είναι να χαζέψουμε όλοι μπροστά στην τηλεόραση, πρέπει να ετοιμάσω ένα πλήθος από δραστηριότητες.
Ναι, κάποιες φορές απεχθάνομαι τη μητρότητα. Και άλλες… δεν με ενοχλεί τίποτα από αυτά.

Αλλά αγαπώ τα παιδιά μου και δεν πρέπει να συγχέουμε αυτά τα δύο. Λατρεύω τα παιδιά μου και το γεγονός ότι είμαι η μητέρα τους.

Δείτε Επίσης

Λατρεύω να φιλάω τα μαγουλάκια τους, λατρεύω τα χαμόγελα και το γέλιο τους, ιδιαίτερα όταν παίζουν παρέα. Λατρεύω την απλότητά τους και τον ενθουσιασμό με τον οποίο βλέπουν τον κόσμο, το πώς τρελαίνονται με τα φωτάκια τη νύχτα και το γεγονός ότι δεν υπάρχει τίποτα συναρπαστικό για αυτά από το να ανοίγουν ένα δώρο. Λατρεύω το γεγονός ότι διασκεδάζουν να χοροπηδούν στο νερό, εκεί όπου σκάει το κύμα της θάλασσας. Λατρεύω τις αγκαλιές τους, τη ζεστασιά τους, το περιπετειώδες πνεύμα τους και την απουσία φόβου τους. Λατρεύω που μπορώ να γελάω μαζί τους για δεν ξέρω κι εγώ τι, νιώθοντας σαν να έχει παγώσει ο χρόνος. Λατρεύω τη γενναιοδωρία τους, το γεγονός ότι ο γιος μου θα ζητήσει δύο μπισκότα και θα δώσει το ένα στην αδερφούλα του. Λατρεύω που εγώ τα έχω βοηθήσει να καλλιεργήσουν τέτοια πράγματα. Αυτό δεν το λες αποτυχία.

Το ξέρω ότι είναι ευλογημένη, ότι είναι τυχερή. Εκτιμώ κάθε στιγμή. Τα παιδιά μου φτιάχτηκαν από εμένα, από το αίμα και τα κόκαλά μου και είμαι τόσο, μα τόσο χαρούμενη. Τα αγαπώ περισσότερο από την ίδια τη ζωή.

Η επιστήμη λέει ότι η μητρότητα ισοδυναμεί με 2,5 δουλειές χωρίς αμοιβή ούτε ρεπό. Οι περισσότεροι θα είχαν παραιτηθεί από αυτές. Ποιος θα δεχόταν να δουλέψει σε 2 δουλειές χωρίς αμοιβή ούτε ρεπό; Αλλά εμείς δεν παραιτούμαστε γιατί αγαπάμε τα παιδιά μας. Απλά.

Πιστεύω ότι αν σταματούσαμε να προσποιούμαστε ότι πρέπει να λατρεύουμε τη μητρότητα 24 ώρες το 24ωρο, 7 μέρες την εβδομάδα και αναγνωρίζαμε ότι δεν πειράζει κάποιες φορές και κάποιες μέρες να νιώθουμε ότι την απεχθανόμαστε, πολύ λιγότερες μητέρες θα ένιωθαν αποτυχημένες, πολύ λιγότερες θα ήταν σε κατάθλιψη.
Με λίγα λόγια, θα ήθελα να πω πως όχι, δεν έχετε αποτύχει, είστε φυσιολογικές.

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top