Now Reading
«Ποια ερωτική στάση είναι πιο αποτελεσματική για να συλλάβω;»

«Ποια ερωτική στάση είναι πιο αποτελεσματική για να συλλάβω;»

Μύθοι και αλήθειες και όλα όσα θέλετε να ρωτήσετε για τη γονιμότητα

Οι ερωτήσεις και οι απορίες για τη γονιμότητα, την ωορρηξία, τον έμμηνο κύκλο και όλα όσα σχετίζονται με την εγκυμοσύνη δεν τελειώνουν ποτέ. Εδώ παρουσιάζουμε μερικούς μύθους και αλήθειες για να ξέρετε τι πραγματικά ισχύει!

Αν κάνω συνέχεια σεξ θα μείνω πιο γρήγορα έγκυος; Μπορείτε να κάνετε σεξ όσο συχνά θέλετε και όσες φορές το επιθυμείτε, ωστόσο ο αριθμός ή η συχνότητα των ερωτικών επαφών δεν σας εγγυώνται ένα πιο γρήγορο θετικό αποτέλεσμα.

Όσο έχω περίοδο μπορώ να μείνω ανά πάσα στιγμή έγκυος; Αλήθεια είναι ότι όσο έχετε ωορρηξία μπορείτε να συλλάβετε, ωστόσο καλό είναι να γνωρίζετε ότι με την ηλικία η αναπαραγωγική σας ικανότητα μειώνεται.

Πάλι μπερδεύτηκα, πριν ή μετά την ωορρηξία πρέπει να κάνουμε έρωτα με τον σύντροφό μου; Αν θέλετε να μείνετε έγκυος πρέπει να κάνετε έρωτα πριν την ωορρηξία. Για την ακρίβεια, το ιδανικό είναι δύο μέρες πριν την ωορρηξία. Πρόκειται για μια συνηθισμένη παρεξήγηση, καθώς μοιάζει λογικό να θεωρείται απαραίτητη προϋπόθεση να υπάρχει ήδη το ωάριο για να το γονιμοποιήσει το σπέρμα, αλλά το σπέρμα μπορεί να παραμείνει ενεργό στον κόλπο για έξι μέρες, σε αντίθεση με το ωάριο που πρέπει να γονιμοποιηθεί μέσα σε 12 με 24 ώρες από τη στιγμή της ωορρηξίας.

Είναι υποχρεωτικό να κόψω το κάπνισμα πριν από την εγκυμοσύνη; Το κάπνισμα δεν κάνει καλό έτσι κι αλλιώς, και οι μελέτες έχουν αποδείξει ότι το κάπνισμα μειώνει τόσο τη γυναικεία όσο και την ανδρική γονιμότητα, οπότε βγάλτε συμπέρασμα μόνη σας. Ωστόσο, επειδή μεγαλύτερο κακό και από το κάπνισμα μπορεί να προκαλέσει το άγχος, φροντίστε να το ελαττώσετε σταδιακά και σίγουρα να το κόψετε εντελώς όταν πετύχετε το ευτυχές αποτέλεσμα.

Η αντισύλληψη μειώνει τη γονιμότητα; Η αντισύλληψη αποτρέπει μια ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη, όταν τη σταματήσετε, μόλις σταθεροποιηθεί ο κύκλος σας δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι δημιουργεί προβλήματα γονιμότητας.

Δείτε Επίσης

Υπάρχουν ερωτικές στάσεις που ενισχύουν τις πιθανότητες σύλληψης; Οποιαδήποτε ερωτική στάση έχει ως αποτέλεσμα την εκσπερμάτωση κοντά στον τράχηλο της μήτρας δίνει εξίσου τις ίδιες πιθανότητες σύλληψης.

Δεν γίνεται να συλλάβω τις μέρες της περιόδου; Γίνεται, αν έχεις μικρό κύκλο κι η ωορρηξία συμβαίνει σχεδόν με το που τελειώσει η περίοδος, να θυμίσουμε ότι το σπέρμα μένει ζωντανό κι ενεργό για περίπου 6 μέρες μέσα στη μήτρα… Υπάρχει επίσης η λανθασμένη θεωρία ότι το αίμα αναχαιτίζει την πορεία των σπερματοζωαρίων προς τα ωάρια, αλλά αυτό δεν ισχύει.

Ο πιο αρμόδιος για να σας απαντήσει ωστόσο σε όλες σας τις απορίες-ερωτήσεις είναι ο γυναικολόγος σας – να θυμάστε ότι δεν υπάρχουν ερωτήσεις ταμπού, μπορείτε να νομίζετε ότι θα βρείτε όλες τις πληροφορίες που ψάχνετε στο διαδίκτυο αλλά δεν μπορείτε πάντα να εξακριβώσετε την ισχύ τους… Κι άλλωστε κανείς δεν είναι πιο έμπειρος και δεν ξέρει εσάς, το σώμα σας και τις ανάγκες του καλύτερα από τον γιατρό σας – είναι σημαντικό να έχετε μια ειλικρινή επικοινωνία και μια σχέση εμπιστοσύνης.

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top