Now Reading
Ανακάλυψε τον Φουρφούρη και απόλαυσε την ξενάγησή του στον υπέροχο κόσμο της μουσικής

Ανακάλυψε τον Φουρφούρη και απόλαυσε την ξενάγησή του στον υπέροχο κόσμο της μουσικής

Στις σελίδες του τα παιδιά 3+ θα βρουν ιστορίες, γνώσεις, αλλά δραστηριότητες και παιχνίδια που θα κάνουν μόνα τους ή θα γίνουν αφορμή για απολαυστικό κοινό χρόνο με τους γονείς τους

Γειά σου! Είμαι ο Φουρφούρης!

Αυτό που κρατάς στα χέρια σου είναι μια νέα σειρά παιδικών βιβλίων.

Είσαι έτοιμος/η να ανακαλύψεις τον υπέροχο κόσμο της ΜΟΥΣΙΚΗΣ;

Ακολούθησέ με μέσα στις επόμενες σελίδες και θα σου γνωρίσω την αγαπημένη

μου μπάντα. Μαζί θα τραγουδήσουμε, θα παίξουμε και θα μάθουμε τις διαφορετικές οικογένειες των μουσικών οργάνων, θα ακούσουμε μια συναυλία στον Μαγικό Δάσος και θα δούμε την ιστορία του πώς φτιάχνεται ένα γευστικό κολατσιό.

Επίσης, θα σου δείξω πώς να μιμηθείς τις κινήσεις των μουσικών ή να φτιάξεις μια φανταστική μικρή ορχήστρα ή να συνθέσεις στο μυαλό σου μια μουσική.

Χτύπησε λοιπόν τα χεράκια σου, μπες στον ρυθμό και άρχισε τον χορό.

ΑΒΑΝΤΙ!

Με αυτά τα λόγια μας καλωσορίζει ο Φουρφούρης στην παρέα του, καθώς δεν είναι μόνος του, αλλά στις σελίδες του τα παιδιά 3+, μόνα τους ή μαζί με τους γονείς τους θα ανακαλύψουν πολλούς διαφορετικούς ήρωες που έχουν ποικίλα συναρπαστικά να μοιραστούν με τους αναγνώστες τους.

Μπορώ και μόνο μου

Τα παιδιά σε αυτή την ηλικία θέλουν όλο και περισσότερο να νιώθουν ανεξάρτητα και να κάνουν τα πράγματα μόνα τους. Οι γονείς μπορούν να ωθήσουν αυτή την τάση ανεξαρτησίας και τον χρόνο αυτόνομου παιχνιδιού με ελεγχόμενες δραστηριότητες. Η ζωγραφική, οι χειροτεχνίες, οι διάφορες κατασκευές έχουν πολλά οφέλη για τη λεπτή κινητικότητα, τον συντονισμό, την αυτοπεποίθηση και τη δημιουργική τους σκέψη. Οι σελίδες του Φουρφούρη έχουν πολλές τέτοιες αφορμές για δημιουργική απασχόληση, όπου οι γονείς μπορούν να κατευθύνουν ή βοηθήσουν τα παιδιά, αλλά μπορούν τα αφήσουν να ενεργήσουν και τα ολοκληρώσουν μόνα τους. Οι γονείς ενθαρρύνοντας τέτοιες δραστηριότητες θα έχουν μεγαλύτερη ελευθερία κινήσεων στον χρόνο τους αλλά και το χαμόγελο των παιδιών όταν λένε «κοίτα, το έκανα» ή «τα κατάφερα» θα είναι μεγάλη ανταμοιβή για μικρούς και μεγάλους!

Μαθαίνω να γράφω και να διαβάζω

Στην εποχή μας τα παιδιά βιάζονται να μάθουν να γράφουν και να διαβάζουν, οι σελίδες του Φουρφούρη έχουν ευκαιρίες για αυτά τα πρώτα βήματα στα μικρά παιδιά αλλά και δυνατότητες εξέλιξης των δεξιοτήτων των λίγο μεγαλύτερων παιδιών. Αυτό όμως στο οποίο  δίνεται κυρίως έμφαση είναι η καλλιέργεια της φαντασίας και της περιέργειας – που σε αυτή την ηλικία είναι σημαντικό να ενθαρρύνεται. Μιλώντας για φαντασία, θα βρείτε και προτάσεις παιδικών βιβλίων – που ναι και αυτά μιλούν για τη μουσική!

Ώρα για ιστορίες

Ο πρώτος Φουρφούρης είναι αφιερωμένος στη μουσική αλλά στις σελίδες του θα βρείτε και άλλες ιστορίες, ποιηματάκια, τραγούδια αλλά τα παιδιά θα έχουν τη δυνατότητα επίσης να φτιάξουν τη δική τους ιστορία. Χρησιμοποιήστε τους ήρωες που υπάρχουν στο πρώτο αυτό βιβλιοπεριοδικό και βάλτε τα παιδιά να φτιάξουν όσες περισσότερες ιστορίες μπορούν.

Φτιάχνουμε μουσική

Τραγουδήστε, χορέψτε, αφήστε τον ρυθμό να σας κυριέψει και ανακαλύψτε με τα παιδιά τους ήχους που σας περιβάλλουν – και κυρίως φτιάξτε τη δική σας μουσική. Με παιδικά μουσικά όργανα αλλά και με υλικά του σπιτιού που θα σας βοηθήσουν να δημιουργήσετε ήχους και μελωδία, οργανώστε τη δική σας αυτοσχέδια μπάντα και δώστε στους φίλους ή στην οικογένειά σας την πρώτη σας συναυλία.

Μπορείτε να ξεκινήσετε τραγουδώντας μαζί με τον Φουρφούρη

Ντο ρε μι φα σολ λα σι

Με νότες φτιάχνεις μουσική

Με ένα ρε κι ένα ντο

Έλα να παίξουμε κρυφτό

 

Με ένα σολ κι ένα φα

Σου φωνάζω δυνατά

Με ένα σι κι ένα λα

Τραγουδάω με χαρά

Ντο ρε μι φα σολ λα σι

Πάμε πάλι απ’ την αρχή

 

Ντο ρε μι φα σολ λα σι

Δείτε Επίσης

Η ζωή είναι μουσική

Άνοιξε τα αφτιά καλά

Κι άκουσε με την καρδιά

Παλαμάκια σαν χτυπάς

Στο μπάνιο όταν τραγουδάς

Υπάρχει πάντα ένας ρυθμός

Σαν μαέστρος ικανός

Στη σειρά βάζει τις νότες

Για νεράιδες και ιππότες

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Fourfoyri (@fourfoyri)

Τι γίνεται με τα πιο μεγάλα παιδιά;

Για να μη ζηλεύουν που τα 3+ απόκτησαν το δικό τη δική τους σειρά περιοδικοβιβλίων με τον Φουρφούρη, οι εκδόσεις Φουρφούρι ετοιμάζουν το «Πατίνι» που θα είναι για παιδιά 7+ και θα έχει πιο πολλές σελίδες, πιο πολλές ιστορίες, πιο πολλές δραστηριότητες. Μείνετε συντονισμένοι!

 

Φουρφούρης #1 – Μουσική – Brainfood Εκδοτική

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top