Now Reading
Αναζητήστε την Ecosia, τη διαδικτυακή μηχανή αναζήτησης που κάνει τα «κλικ»… δέντρα!

Αναζητήστε την Ecosia, τη διαδικτυακή μηχανή αναζήτησης που κάνει τα «κλικ»… δέντρα!

Με απλές και μικρές επιλογές μπορούμε να κάνουμε μεγάλο καλό στον πλανήτη μας

«Get Ecosia for free and plant your first tree» αυτό είναι το σύνθημα που διαβάζει κανείς μόλις μπει στο site της Ecosia, της μηχανής αναζήτησης που «φυτεύει δέντρα».
Η Ecosia είναι μια μηχανή αναζήτησης εφάμιλλης της Google με τη μόνη, και σημαντικότατη, διαφορά ότι αντί να είναι ένας καθαρά κερδοσκοπικός οργανισμός, έχει δεσμευτεί ότι το 80% των εσόδων της θα επενδύεται στη δεντροφύτευση. Ο στόχος που έχει θέσει είναι μέχρι το 2020 να έχει συμβάλλει στη φύτευση 1 δισεκατομμυρίου δέντρων.


Μέχρι και σήμερα έχει καταφέρει να φυτέψει πάνω από 65 εκατομμύρια δέντρα.
Με περίπου 45 αναζητήσεις μπορεί κανείς να φυτεύσει ένα δέντρο. Άλλο ένα σημαντικό οικολογικό πλεονέκτημα, οι servers της Ecosia λειτουργούν 100% με ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και για κάθε αναζήτηση που κάνουμε βοηθάμε την Ecosia να αφαιρέσει 1 κιλό διοξειδίου του άνθρακα από την ατμόσφαιρα. Αν η Ecosia είχε το μέγεθος της Google, θα μπορούσαμε να απορροφήσουμε το 15% των ατμοσφαιρικών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα παγκοσμίως!
Στο παρακάτω link υπάρχουν δημοσιευμένα όλα τα οικονομικά της στοιχεία με έναν κατανοητό και απόλυτα διαφανή τρόπο: https://blog.ecosia.org/ecosia-financial-reports-tree-planting-receipts/.


Μπορείτε να χρησιμοποιείται το site της Ecosia από το λάπτοπ και τον υπολογιστή σας ή να κατεβάσετε την εφαρμογή Ecosia app στο κινητό ή το τάμπλετ σας – επίσης μπορείτε να την κάνετε την επίσημη μηχανή αναζήτησης όλης της οικογένειας και να πείτε στα παιδιά σας να μιλήσουν για την Ecosia στο σχολείο και τους φίλους τους.

Στο site της θα βρείτε και άλλες δράσεις για το καλό του πλανήτη και τρόπους για να βοηθήσετε αλλά και νέα και ειδήσεις που μας αφορούν όλους.

Δείτε Επίσης

Μάθετε περισσότερα εδώ: ecosia.org

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top