Now Reading
Αγαπητοί μελλοντικοί μπαμπάδες: 3 πράγματα που πραγματικά χρειάζεται η έγκυος σύντροφός σας αυτή τη στιγμή

Αγαπητοί μελλοντικοί μπαμπάδες: 3 πράγματα που πραγματικά χρειάζεται η έγκυος σύντροφός σας αυτή τη στιγμή

Αν και η ζωή σας δεν έχει αλλάξει ακόμη πολύ (ακόμα), η σύντροφός σας αισθάνεται εντελώς διαφορετική

Αν και η ζωή σας δεν έχει αλλάξει ακόμη πολύ (ακόμα), η σύντροφός σας αισθάνεται εντελώς διαφορετική

Ίσως δεν νιώθετε ακόμα αλλαγμένοι αυτούς τους μήνες που προηγούνται της γέννησης του παιδιού σας. Στην πραγματικότητα, μπορεί να αισθάνεστε ότι περιμένετε και η πραγματική δουλειά ξεκινά μόλις έρθει το μωρό.

Αν και η ζωή σας δεν έχει αλλάξει ακόμη πολύ (ακόμα), μπορώ ωστόσο να εγγυηθώ ότι η σύντροφός σας αισθάνεται εντελώς διαφορετικά. Μπορεί να μη νιώθει καλά, μπορεί να είναι κουρασμένη, μπορεί να είναι πραγματικά ενθουσιασμένη, μπορεί να είναι ανασφαλής και μπορεί να φοβάται. Κάθε μέλλουσα μαμά είναι διαφορετική και κάθε εγκυμοσύνη είναι διαφορετική. Αυτό που δεν είναι σχεδόν ποτέ διαφορετικό: πόσο πολύ χρειάζεται η σύντροφός σας την υποστήριξή σας αυτή τη στιγμή.

Αν θέλετε να είστε εκεί για τη σύντροφό σας, αλλά δεν ξέρετε από πού να ξεκινήσετε, εδώ είναι μερικές συμβουλές:

3 τρόποι για να υποστηρίξετε την έγκυο σύντροφό σας

Υποστήριξη, υποστήριξη και περισσότερη υποστήριξη

Η υποστήριξη μπορεί να λάβει διάφορες μορφές. Μπορεί να είναι η βοήθεια πριν σας ζητηθεί ή να ρωτήσετε τη σύντροφό σας, «τι μπορώ αυτή τη στιγμή που θα σου ήταν πραγματικά χρήσιμο αυτή τη στιγμή;». Η υποστήριξη περνάει επίσης κυρίως μέσω της ενσυναίσθησης – το να δείχνετε κατανόηση προς τα συναισθήματά της. Να θυμάστε ότι κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί για να εξισορροπεί πολλές μεταβαλλόμενες ορμόνες. Ή υποστήριξη μπορεί να είναι το να της κάνετε κομπλιμέντα και να της πείτε κάτι τόσο απλό όπως: «Νομίζω ότι τα καταφέρνεις τέλεια με όλα όσα συνοδεύουν την εγκυμοσύνη».

Πετάει ο γάιδαρος, πετάει…

Επαναλάβετε μετά από μένα: είστε ο υποστηρικτής. Παραδείγματα αυτού: η σύντροφός σας σκέφτηκε ότι τα χάμπουργκερ για δείπνο ακούγονται εντάξει, αλλά καθώς φτιάχνονται ξαφνικά νομίζει ότι μυρίζουν απαίσια. Ο ρόλος σας είναι να πείτε, «Κανένα πρόβλημα, ας φάμε κάτι άλλο». Ή, ίσως δεν θέλει να έχει τη μαμά σου για brunch σήμερα. Βγείτε μόνο εσύ και εκείνη – θα περάσετε υπέροχα! Θέλει το γκρι χρώμα και εσύ ήλπιζες για κίτρινο. Βρείτε τη χρυσή τομή, ή αφήστε κάποιες αποφάσεις που αφορούν το παιδικό δωμάτιο σε εκείνη.

Δείτε Επίσης

Είστε ο συνήγορος της

Είστε ο συνήγορός της στα ραντεβού με τους γιατρούς, με την οικογένεια και κατά τη διάρκεια του τοκετού. Σε όλες αυτές τις σημαντικές στιγμές, μπορεί να είστε εσείς που οι άνθρωποι αναζητούν απαντήσεις. Εάν πάτε σε ένα ραντεβού με έναν γιατρό, μιλήστε για μερικές ερωτήσεις πριν με τη σύντροφό σας, επειδή μπορεί να είναι νευρική ή απασχολημένη όταν φτάσετε εκεί. Ο θείος Γιάννης θέλει πραγματικά να είναι στο μαιευτήριο από την πρώτη στιγμή, αλλά είναι αυτό που θα ήθελε η σύντροφός σας; Εάν όχι, είναι στο χέρι σας να το μεταφέρετε ευγενικά. Όλοι οι τοκετοί είναι διαφορετικοί—μπορεί να πονάει, μπορεί να νιώθει χάλια, μπορεί να φοβάται, μπορεί να την κυριεύει η χαρά. Εναπόκειται σε εσάς να είστε λογικοί και ο συνήγορός της σε αυτές τις κρίσιμες στιγμές.

Μπορεί να νομίζετε ότι κάνετε αυτά τα πράγματα – και ίσως πράγματι να τα κάνετε! Αλλά να θυμάστε ότι το να την ρωτάτε τι χρειάζεται και να την ακούτε σημαίνει πολλά.

Γνωρίζουμε ότι μπορεί να είναι δύσκολο για εσάς να συμπάσχετε με όλα όσα περνάει. Γνωρίζουμε ότι ο ρόλος σας ως υποστηρικτής δεν είναι εύκολος, αλλά αυτή τη στιγμή είναι ο σημαντικότερος ρόλος σας. Σας χρειάζεται περισσότερο από ποτέ. Και θέλει τη βοήθειά σας.

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top