Now Reading
Έχουμε μόλις 18 καλοκαίρια με τα παιδιά μας

Έχουμε μόλις 18 καλοκαίρια με τα παιδιά μας

Προτού καλά καλά το συνειδητοποιήσουμε, θα έχουν ενηλικιωθεί και θα ακολουθούν το δικό τους δρόμο, όπως γράφει η Αμερικανίδα αρθρογράφος και μητέρα ενός αγοριού, Karell Roxas.

Το καλοκαίρι είναι εδώ και στο μυαλό μου στροβιλίζονται όλα τα συναρπαστικά σχέδια που έχω για το πώς θα το περάσω με το νήπιό μου.

Θέλω να έχω μια ευκαιρία να απολαύσουμε παρέα τις ζεστές, υγρές καλοκαιρινές νύχτες, οπότε προσπαθώ ήδη να τον αφήνω να μένει ξύπνιος μέχρι λίγο πιο αργά (κάποιες φορές τουλάχιστον) για να φάμε παγωτό μαζί και να γελάσουμε και να παίξουμε κάτω από το φως του φεγγαριού.

Μια φίλη μου μού είπε κάποτε κάτι που με έβαλε σε σκέψεις. Κάτι του τύπου «Αν το καλοσκεφτείς, έχουμε μόνο 18 καλοκαίρια με τα παιδιά μας». Με έπιασε μελαγχολία.

Ο γιος μου είναι ήδη 2, οπότε μας απομένουν μόνο 17 καλοκαίρια.

Δεκαεπτά καλοκαίρια μαζί ως οικογένεια. Να κάνουμε διακοπές. Να βυθίζουμε τα δάχτυλά μας στην άμμο και να εκτοξεύουμε νερό ο ένας στον άλλο στη θάλασσα.

Δεκαεπτά καλοκαίρια να απολαμβάνουμε τις τεμπέλικες Κυριακές. Να χαλαρώνουμε στον καναπέ τις ζεστές, υγρές μέρες του Αυγούστου, να καταβρεχόμαστε για να αντιμετωπίσουμε τη ζέστη.

Δεκαεπτά καλοκαίρια παιδικής ηλικίας, όλοι μαζί σε ένα νοικοκυριό. Στη διάρκεια των οποίων θα μεγαλώσουμε μαζί, δημιουργώντας όλες αυτές τις αναμνήσεις που ελπίζω πως ο γιος μου θα θυμάται μια μέρα με αγάπη.

Δεκαεπτά καλοκαίρια εξερεύνησης. Να ζήσουμε περιπέτειες και να ανακαλύψουμε καινούρια μέρη, ακόμα και αν αυτά βρίσκονται στην πόλη μας ή στην περιοχή μας.

Δεκαεπτά καλοκαίρια με μπάρμπεκιου στην αυλή, ψητό καλαμπόκι, καρπούζι σε φέτες και μπέργκερ.

Δεκαεπτά 4ες Ιουλίου, με πυροτεχνήματα και κάμπινγκ, χοτ ντογκ και βουτιές στην πισίνα.

Δεκαεπτά καλοκαίρια που ο γιος μου θα είναι αποκλειστικά δικός μου. Προτού γίνε ενήλικας και ξεκινήσει τη δική του περιπέτεια, με την ελπίδα να βρει μια «κοινότητα» – καλούς φίλους που θα νιώθει σαν οικογένειά του.

Δεκαεπτά καλοκαίρια ταξιδιών με αυτοκίνητο και αεροπλάνο, να νιώθουμε σαν τουρίστες και να χανόμαστε σε νέα μέρη.

Δείτε Επίσης

Δεκαεπτά καλοκαίρια με πανηγύρια, ζαχαρωτά και λεμονάδες.

Δεκαεπτά καλοκαίρια με αντιηλιακό, κουνούπια, πικνίκ στην εξοχή και πεζοπορία στο δάσος.

Δεκαεπτά καλοκαίρια προτού ο γιος μου μεγαλώσει, μετακομίσει και αρχίσει τη δική του ζωή. Όταν θα περνάει ολόκληρα καλοκαίρια μακριά, εξερευνώντας τον κόσμο με φίλους ή με τη σύντροφό του, στέλνοντάς μου φωτογραφίες από τις περιπέτειές του.

Δεν θέλω να θρηνήσω κάτι που δεν έχω χάσει ακόμα, αλλά συνειδητοποιώ πόσο γρήγορα περνάει ο καιρός. Και καθώς δεν μπορώ να πατήσω «παύση» και να τον κάνω να κρατήσει λίγο περισσότερο, προσπαθώ να απολαμβάνω κάθε στιγμή που έχουμε και να είμαι παρούσα σε αυτήν.

Γιατί υπερβολικά γρήγορα τα δύο γίνονται δέκα, τα δέκα δεκαπέντε και τα δεκαπέντε «σου υπόσχομαι να τηλεφωνώ, μαμά».

Έτσι, όσο περνάμε μαζί τα καλοκαίρια μας, θα γελάμε και θα τραγουδάμε και θα ξενυχτάμε και θα κατασκηνώνουμε στην αυλή. Θα απενεργοποιήσουμε τα κινητά μας και θα περνάμε τις μέρες μας έξω, απολαμβάνοντας το χρόνο που έχουμε παρέα. Γιατί μας απομένουν 17 καλοκαίρια μαζί. Δεν είναι και λίγα.

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top