Now Reading
Έτσι αισθάνεται ένα παιδί με αυτισμό

Έτσι αισθάνεται ένα παιδί με αυτισμό

Ένα συγκλονιστικό βίντεο που δείχνει τι νιώθει το παιδί

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αυτισμού στις 2 Απριλίου, η βρετανική NAS (National Autistic Society) ανέβασε ένα βίντεο στο Youtube με τίτλο «Μπορείς να τα καταφέρεις ως το τέλος;».

Ένα 10χρονο αγόρι περπατάει με τη μαμά του σε ένα εμπορικό κέντρο. Το βίντεο, προσπαθεί να βάλει το θεατή στη θέση του παιδιού και να αποτυπώσει την ένταση με την οποία λαμβάνει τα ερεθίσματα από το περιβάλλον του.

Λεπτομέρειες που ένας άνθρωπος που δεν έχει αυτισμό θα αγνοούσε, όπως ο ήχος των μπαλονιών που τρίβονται μεταξύ τους ή τα φώτα από τις οθόνες, καταλήγουν να βομβαρδίζουν τις αισθήσεις του παιδιού, προκαλώντας του τελικά ένα ξέσπασμα.

«Δεν είμαι άτακτος, είμαι αυτιστικός» λέει το παιδί στο τέλος του βίντεο.

«Αισθάνομαι έτσι κάθε μέρα», «ίσως με το βίντεο αυτό οι άνθρωποι καταλάβουν όσους έχουν αυτισμό», «αυτό το παιδί είμαι εγώ» ήταν μερικά από τα σχόλια ανθρώπων με αυτισμό στο Youtube.

Η NAS συνδύασε την κυκλοφορία του βίντεο με την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων μίας έρευνας που έδειξε ότι σχεδόν οι μισοί άνθρωποι με αυτισμό στη Βρετανία, που υπολογίζονται σε 700.000, πολλές φορές αποφεύγουν να βγουν από το σπίτι τους γιατί ανησυχούν πώς θα αντιδράσουν οι άλλοι. Μάλιστα, οι περισσότερες οικογένειες ανθρώπων με αυτισμό είπε ότι όταν είναι έξω οι άλλοι άνθρωποι τους κοιτούν επίμονα ή κάνουν ήχους αποδοκιμασίας για τις συμπεριφορές παιδιών με αυτισμό.

Δείτε Επίσης

Δείτε το βίντεο και σκεφτείτε πώς θα αντιδρούσατε εσείς αν γινόσασταν μάρτυρες του ξεσπάσματος ενός παιδιού με αυτισμό. Για τους άλλους, η εμπειρία τελειώνει όταν τελειώσει το βίντεο. Για τους ανθρώπους με αυτισμό αυτή είναι η καθημερινότητα.

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top