Now Reading
Έρχεται το πρόγραμμα σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης σε όλα τα σχολεία από τον Σεπτέμβριο

Έρχεται το πρόγραμμα σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης σε όλα τα σχολεία από τον Σεπτέμβριο

#metoogreece.gr: Άνοιξε σήμερα η διαδικτυακή πλατφόρμα κατά της σεξουαλικής κακοποίησης

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη Βουλή ο Κυριάκος Μητσοτάκης σήμερα,  προανήγγειλε αλλαγές στον ποινικό κώδικα ο Κυριάκος Μητσοτάκης όπως και αυστηροποίηση ποινών για αδικήματα κατά της γενετήσιας ελευθερίας. «Αλλάζει ο ποινικός κώδικας. Αυστηροποιούνται οι ποινές για αδικήματα κατά γενετήσιας ελευθερίας» δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, τονίζοντας πως  «για τους ανήλικους η παραγραφή αναστέλλεται μέχρι την ενηλικίωση του θύματος με νέα ηλικιακά όρια».
Μεταξύ όλων των άλλων πρωτοβουλιών ανακοίνωσε τη δημιουργία του ιστοτόπου metoogreece στην οποία θα μπορούν τα θύματα να προωθούν live σε ειδικό chat τις καταγγελίες τους.
Επίσης ο πρωθυπουργός διαβεβαίωσε  ότι από τον Σεπτέμβριο ξεκινά σε όλα τα σχολεία το πρόγραμμα σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης. «Έχει λεχθεί ότι η πολιτική δεν έχει ηθική, διαφωνώ. Οφείλει να έχει τη δική της ηθική, αυτή που απέχει από την απλοϊκή ηθικολογία. Ένα κριτήριο. Την εξυπηρέτηση του δημοσίου συμφέροντος και την αξιοπρέπεια κάθε πολίτη ξεχωριστά», ανέφερε.


«Το metoogreece.gr είναι ένα εργαλείο της Πολιτείας στη διάθεση όλων των πολιτών, ώστε να ενημερώνονται για τα θέματα σεξουαλικής παρενόχλησης, κακοποίησης και εξουσιαστικής βίας και τις δράσεις καταπολέμησής τους. Σύντομα θα υπάρχουν ανακοινώσεις για πρωτοβουλίες που σκοπό έχουν να βοηθήσουν τον καθένα και την καθεμία να αντιδράσει σε κάθε μορφή παρενόχλησης και κακοποίησης. Από σήμερα, μπορεί να σε βοηθήσει να σπάσεις τη σιωπή! Εάν χρειάζεσαι βοήθεια υπάρχουν άνθρωποι εδώ για εσένα!», αναγράφεται στην περιγραφή της σελίδα της.
«Το ελληνικό metoo είναι πολύ σοβαρό ζήτημα και πρέπει να υπάρξει το κατάλληλο πλαίσιο για να ακουστούν οι φωνές όσων καταγγέλλουν κακοποίηση. Γυναίκες και παιδιά. Πρέπει να σπάσει η κουλτούρα της σιωπής» δήλωσε ο Πρωθυπουργός.

Δείτε Επίσης

Μάλιστα, στο twitter του πρωθυπουργού ήδη έχει αναρτηθεί και ένα βίντεο για την καινούργια πρωτοβουλία του ιστότοπου, με το μήνυμα «σπάσει τη σιωπή», «είμαστε όλοι δίπλα σου», «μαζί σπάμε τη σιωπή».

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top