Now Reading
Ένα φυσικό γιατρικό της βρεφικής και παιδικής επιδερμίδας στη βεράντα σας

Ένα φυσικό γιατρικό της βρεφικής και παιδικής επιδερμίδας στη βεράντα σας

Κοκκίνισε το δερματάκι του από την πάνα; Η λύση βρίσκεται σε ένα θαυματουργό κάκτο που καλλιεργείται πανεύκολα και ευδοκιμεί στο μεσογειακό κλίμα.

Στη διάρκεια της εγκυμοσύνης μου είχα γίνει πιο αδέξια από ποτέ και δεν έλειπαν τα εγκαύματα από το μαγείρεμα και το σιδέρωμα (ευτυχώς, κανένα δεν ήταν ιδιαίτερα σοβαρό). Τότε, για να αποφύγω να επιβαρυνθώ με χημικές ουσίες, ανακάλυψα τη δράση της φυσικής αλόης. Φύτεψα ένα γλαστράκι aloe vera στο μπαλκόνι μου και μετά από κάθε έγκαυμα έκοβα, απλά, ένα κομμάτι του φυτού, άπλωνα το ζελέ από το εσωτερικό του στην ερεθισμένη επιδερμίδα και έβλεπα το τσούξιμο και το κοκκίνισμα να υποχωρούν αμέσως.

Μετά τη γέννηση του παιδιού μου, όταν ο κάκτος στο μπαλκόνι είχε πλέον μεγαλώσει και πυκνώσει (χωρίς ιδιαίτερη φροντίδα, να το τονίσουμε κι αυτό), άρχισα να τον χρησιμοποιώ και στην επιδερμίδα του γιού μου μετά από μικροατυχήματα, πάντα φυσικά με τη σύμφωνη γνώμη του γιατρού του.

Το ζελέ στο εσωτερικό της αλόης είναι πλούσιο σε συστατικά με θεραπευτικές ιδιότητες για την επιδερμίδα. Συγκεκριμένα, μπορεί να βοηθήσει στην αποκατάστασή της σε ήπια εγκαύματα, εκζέματα και μετά τον ερεθισμό του βρεφικού δέρματος από την πάνα. Σε καμία περίπτωση όμως δεν πρέπει να απλώνεται σε ανοιχτή πληγή.

Δείτε Επίσης

Προσοχή: προτού χρησιμοποιήσετε αλόη στο μωρό σας, συμβουλευτείτε τον παιδίατρο. Αν πάλι θέλετε εσείς να καταναλώσετε αλόη σε μορφή χυμού, ο μόνος ασφαλής τρόπος να το κάνετε είναι μέσα από τα αντίστοιχα τυποποιημένα προϊόντα.

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top