Now Reading
«Ένα σχολείο να μας χωράει όλους» – το υπέροχο βίντεο από το Δίκτυο για τα Δικαιώματα του παιδιού

«Ένα σχολείο να μας χωράει όλους» – το υπέροχο βίντεο από το Δίκτυο για τα Δικαιώματα του παιδιού

Ένα τρυφερό βίντεο που μας υπενθυμίζει ότι είναι δικαίωμα όλων των παιδιών να πηγαίνουν σχολείο

Κι επειδή; Εγώ θα προχωράω μέχρι να βρω!”
“‘Ελα μαζί μου! Είναι δικαίωμά σου να πας σχολείο!”

Η νέα stop motion animation ταινία “Ένα σχολείο να μας χωράει όλους” έχει θέμα το Δικαίωμα του παιδιού στην εκπαίδευση.

Το σενάριο δημιουργήθηκε από παιδιά ηλικίας 9-12 ετών που συμμετείχαν σε ειδικό εργαστήρι δημιουργικής γραφής στο πλαίσιο του προγράμματος “Είμαστε και εμείς εδώ!” με τη χρηματοδότηση του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ιωάννη Σ. Λάτση και του Δήμου Αθηναίων, με την υποστήριξη της Lego.

Απώτερος σκοπός είναι η προώθηση και διάδοση των Δικαιωμάτων του Παιδιού σε παιδιά, γονείς, εκπαιδευτικούς και στο ευρύτερο κοινό μέσω της προβολής στα σχολεία, στους κινηματογράφους και τα φεστιβάλ.

Δείτε το βίντεο μαζί με τα παιδιά, μπορεί να γίνει αφορμή για πολύ όμορφες συζητήσεις. Για τα παιδιά που δεν μπορούν να πάνε σχολείο ενώ το θέλουν και ενώ είναι δικαίωμα τους. Κάθε παιδί έχει δικαίωμα να πηγαίνει στο σχολείο. Μετά το βίντεο ίσως και το δικό μας παιδί συνειδητοποιήσει πόσο τυχερό είναι που μπορεί να πηγαίνει στο σχολείο, ακόμα και αν δεν είναι πάντα ιδανικές οι συνθήκες.

Δείτε Επίσης

Σχετικά με το Δίκτυο για τα Δικαιώματα του παιδιού: Είναι ένα μη κερδοσκοπικό σωματείο. Από το 2004 ερευνούν και προωθούνε τα δικαιώματα του παιδιού. Οργανώνουν Εκπαιδευτικά Προγράμματα, Κοινωνικο-Πολιτισμικές Δράσεις και συνεργάζονται με οργανώσεις του εξωτερικού και της χώρας μας. Στηρίζονται στη Διεθνή Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Παιδιού του ΟΗΕ, στην κοινωνική αλληλεγγύη, την πολιτισμική διαφορετικότητα και την εθελοντική προσφορά των μελών και φίλων μας.

Επικοινωνήστε μαζί τους: diktio@ddp.gr

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top