Now Reading
«Ένα σπίτι από γυαλί» – Μία παράσταση για όλη την οικογένεια

«Ένα σπίτι από γυαλί» – Μία παράσταση για όλη την οικογένεια

Βασισμένη στο έργο «Ο γυάλινος κόσμος» του Τενεσσί Ουίλιαμς στο ίδρυμα Β. & Μ. Θεοχαράκη

Το ίδρυμα Β. & Μ. Θεοχαράκη και η Ομάδα The Young Quill συνεργάζονται για πρώτη φορά με αφορμή τη θεατρική παράσταση «Ένα σπίτι από γυαλί», βασισμένη στο κλασικό έργο «Ο γυάλινος κόσμος» του Τενεσσί Ουίλιαμς, ένα από τα αριστουργήματα του παγκόσμιου θεάτρου! Από τις 11 Οκτωβρίου 2020 και κάθε Κυριακή στις 18:00 στο αμφιθέατρο του Ιδρύματος.

Η πλοκή του έργου διαδραματίζεται στην Αθήνα της δεκαετίας του ΄50 και φωτίζει προβληματισμούς και αντιλήψεις που ισχύουν μέχρι σήμερα, ενώ παράλληλα πραγματεύεται τις δυναμικές των σχέσεων που δημιουργούνται ανάμεσα στα μέλη της οικογένειας, εξ’ αιτίας των ιστορικών και κοινωνικοπολιτικών συνθηκών που επικρατούν στη χώρα.

Η σκηνοθέτις Αικατερίνη Παπαγεωργίου σημειώνει: «Το έργο κινείται σε ένα σχετικά ρεαλιστικό πλαίσιο ακολουθώντας όμως το ονειρικό ύφος του πρωτότυπου. Πρόκειται για ένα διαχρονικό έργο αναμνήσεων, που επιτρέπει στους μικρούς σε ηλικία θεατές να διαχειριστούν λεπτές έννοιες, ερωτήματα και αλήθειες όπως, η μοναξιά, η ανάγκη για κοινωνική ανέλιξη, η αποφυγή αποδοχής της πραγματικότητας, η διαφορετικότητα, οι συμπεριφορές των γονιών που υψώνουν φράχτες ανάμεσα στους ίδιους και στα παιδιά τους, η έλλειψη επικοινωνίας, η εσωτερική ανάγκη για δραπέτευση είτε διανοητική είτε πραγματική».

Η υπόθεση:

Κατά τα τέλη της δεκαετίας του ’50, η Αδαμαντία μία ηρωική και ιδιαίτερα αυταρχική μητέρα ζει με τα δύο της παιδιά τον Θωμά και τη Δάφνη σε μία φτωχική γειτονιά της Αθήνας. Τα δυο αδέλφια μέσω της τέχνης δραπετεύουν από την πραγματικότητα που τα πληγώνει. Ο νεαρός Θωμάς, ζωγραφίζει και λατρεύει το σινεμά. Η Δάφνη, που είναι χτυπημένη από πολιομυελίτιδα και κουτσαίνει, ζει περισσότερο μέσα στο σπίτι, αποδεχόμενη την ιδιαιτερότητά της και έχοντας δημιουργήσει έναν δικό της κόσμο γεμάτο από μινιατούρες γυάλινων ζώων. Η Αδαμαντία δεν μπορεί να αποδεχθεί τη διαφορετικότητα των παιδιών της και το βασικά της μέλημα είναι να τα κάνει όπως η ίδια επιθυμεί.

Η άφιξη ενός ιδιαίτερου επισκέπτη ο οποίος ανταποκρίνεται πλήρως στα πρότυπα της τότε εποχής και αποτελεί ίσως τη μοναδική ευκαιρία κοινωνικοποίησης της Δάφνης, γίνεται η αιτία για να επέλθει μια σκληρή και αναπόφευκτη σύγκρουση των ηρώων με την πραγματικότητα.

Αμφιθέατρο Ιδρύματος Θεοχαράκη

Κυριακή στις 18:00 *Τις Κυριακές 8 και 15 Νοεμβρίου η ώρα της παράστασης είναι 20:30

Διάρκεια παράστασης 85 λεπτά χωρίς διάλειμμα

Δείτε Επίσης

Το Ιδρύμα Θεοχαράκη έχει λάβει τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας για την ταξιθεσία στο Αμφιθέατρο.
Παρακαλούμε οι θεατές που ενδιαφέρονται για δύο εισιτήρια να διαλέγουν από το Group 2 θέσεων διπλανές θέσεις και για μονά εισιτήρια από τις διαθέσιμες μονές θέσεις.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να καλέσετε το Ίδρυμα στο 2103611206.

 

Από 11 Οκτωβρίου έως 27 Δεκεμβρίου

Κάθε Κυριακή στις 18:00- για 12  μόνο παραστάσεις

ΙΔΡΥΜΑ ΕΙΚ. ΤΕΧΝΩΝ ΚΑΙ ΜΟΥΣΙΚΗΣ Β. & Μ. ΘΕΟΧΑΡΑΚΗ: Βασ. Σοφίας 9 & Μέρλιν, Αθήνα.

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top