Now Reading
Ένα πρωτότυπο τσίρκο βάζει τέλος στην εκμετάλλευση ζώων

Ένα πρωτότυπο τσίρκο βάζει τέλος στην εκμετάλλευση ζώων

Αξιοποιώντας την τεχνολογία, προσφέρει ένα υπερθέαμα με χρήση ολογραμμάτων

Το Circus Roncalli, το οποίο ιδρύθηκε το 1976, άρχισε να μειώνει τις παραστάσεις με ζωντανά ζώα τη δεκαετία του 1990. Από το 2018 το τσίρκο δεν παρουσιάζει καθόλου ζώα, αλλά συνεχίζουν να διατηρούν τη μαγική ατμόσφαιρα ενός παραδοσιακού τσίρκου. Πώς είναι αυτό δυνατόν; Το όνειρο ενός ιδανικού τσίρκου που εκπλήσσει το κοινό και δεν εκμεταλλεύεται τα ζώα έχει γίνει πραγματικότητα χάρη στις σύγχρονες ολογραφικές τεχνολογίες.

Κατά τη διάρκεια της επίδειξης, οι άνθρωποι βλέπουν πανέμορφα άλογα που τρέχουν γύρω από την αρένα, ένας γιγαντιαίος ελέφαντας που χτυπά τα αυτιά του, όλα αυτά εμφανίζονται από το πουθενά και εξαφανίζονται σε δευτερόλεπτα. Όλα είναι εντυπωσιακά ολογράμματα 360 μοιρών που δημιουργούνται από την εταιρεία Optoma. Τα δημιουργικά πλάσματα έρχονται στη ζωή με τη βοήθεια 11 προβολέων που δίνουν στους θεατές την αίσθηση ότι τα ζώα είναι κάτι παραπάνω από πραγματικά.

Οι ενθουσιώδεις θεατές των ολογραφικών εκδηλώσεων συμφωνούν ότι οι προβολές 3-D φαίνονται πολύ σύγχρονοι σε σύγκριση με το «σκονισμένο» ντεμοντέ τσίρκο, με το καλύτερο μέρος να είναι η σταδιακή κατάργηση όλων των ζώντων ζώων. Και εκτός από την προστασία των ζώων από τη σκληρότητα και τις συνθήκες διαβίωσης, οι τεχνολογίες 3-D ολογράμματος βοηθούν την ομάδα του τσίρκου να κάνει τους ολογραφικούς καλλιτέχνες μέρος της κάθε φανταστικής ιστορίας που μπορούν να σκεφτούν. Ενώ τα καλπάζοντα άλογα φαίνονται αρκετά παραδοσιακά, ένα γιγαντιαίο χρυσόψαρο που αιωρείται στον αέρα αποτελεί μια απίστευτη έκπληξη για το κοινό. Ποιος ξέρει, ίσως το τσίρκο του κοντινού μέλλοντος θα μας δείχνει ζογκλέρ δεινόσαυρους ή πλάσματα από την αρχαία μυθολογία;

Το κίνημα που αποσκοπεί στη σταδιακή κατάργηση των ζώων από τα τσίρκο έχει γίνει πλέον ισχυρότερο από ποτέ. Πολλές αναφορές για κακοποίηση ζώων και σκληρότητα κάνουν όλο και περισσότερες εταιρείες να σταματάνε να χρησιμοποιούν άλογα, ελέφαντες, λιοντάρια και άλλα ζωντανά πλάσματα στις παραστάσεις τους.

Δείτε Επίσης

Τεχνολογίες όπως αυτές που χρησιμοποιεί το Circus Roncalli θα βοηθήσουν κι άλλες εταιρείες θεάματος να κρατήσουν το ακροατήριό τους και να προστατεύσουν τη φήμη τους. Ο τρόπος με τον οποίο η κοινωνία αντιμετωπίζει το παραδοσιακά τσίρκο καταδεικνύει ότι ο χρόνος των σκληρών παραστάσεων τελείωσε και μπαίνουμε σε μια νέα εποχή, όπου κανένα ζώο δεν πρέπει να υποφέρει για μια καλή παράσταση. Αν θέλετε να δείτε περισσότερες φωτογραφίες και βίντεο που έχουν τραβήξει οι χρήστες κατά τη διάρκεια αυτών των ασυνήθιστων εκπομπών, αναζητήστε #circusroncalli και #circustheaterronroncal αναρτήσεις στο Instagram και θα χαρείτε με το αποτέλεσμα.

(η είδηση δημοσιεύτηκε στο brightside.me)

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top