Now Reading
Ένα μικρό παιδικό βιβλίο για το μεγάλο θέμα της φιλίας

Ένα μικρό παιδικό βιβλίο για το μεγάλο θέμα της φιλίας

Ο «Φρίξος Φραγκόσυκος» της Μαρίας Αλεξοπούλου παρουσιάζεται το Σάββατο 15/9 στον Παιδικό ΙΑΝΟ στη Σταδίου.

Το παιδί μου θα κάνει καινούριους φίλους στο σχολείο; Μήπως βρεθεί στο περιθώριο λόγω κάποιου «διαφορετικού» χαρακτηριστικού του; Μήπως αφήσει το ίδιο το παιδί μου κάποιο συμμαθητή του στο περιθώριο; Αυτές είναι μερικές από τις ανησυχίες των γονέων που «φουντώνουν» με το ξεκίνημα κάθε σχολικής σεζόν. Και όπως πάντα, ένα βιβλίο αναδεικνύεται σε ιδανική αφορμή και μέσο να μιλήσουμε στο παιδί μας για τη φιλία, η οποία δεν πρέπει να γνωρίζει όρια και στερεότυπα.

Αυτό το βιβλίο μπορεί να είναι ο «Φρίξος Φραγκόσυκος» (εκδ. Αστάρτη) της Μαρίας Αλεξοπούλου, σε εικονογράφηση της Λένιας Οικονόμου, για παιδιά από 6 ετών, που παρουσιάζεται το Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου στις 13:00 στον Παιδικό ΙΑΝΟ (Σταδίου 24) με ελεύθερη είσοδο.

Η ιστορία του Φρίξου Φραγκόσυκου θα φανεί πολύ χρήσιμη σε όσους νομίζουν πως είναι τελείως μόνοι. Θα καταλάβουν ότι δίπλα τους βρίσκονται φίλοι που αρχικά τους αγνόησαν επειδή δεν έμοιαζαν μαζί τους στην όψη.

Μα, ποιος είναι ο ίδιος με τον άλλον σ΄ αυτόν τον κόσμο; Είναι τα ζώα; Είναι τα φυτά; Μήπως είναι οι άνθρωποι;

Όλοι έχουν τα δικά τους χαρακτηριστικά και δεν είναι καθόλου υποχρεωτικό να είναι ίδια με των άλλων. Κάποια ζώα έχουν προβοσκίδα και κάποια άλλα, λέπια. Πολλά φυτά έχουν αγκάθια αντί για λουλούδια. Και όσο για τους ανθρώπους, εκεί να δεις διαφορές. Κίτρινοι, άσπροι, μαύροι, κόκκινοι, σαν τους καρπούς των δέντρων, δηλαδή.

Η ομορφιά βρίσκεται στη διαφορετικότητα, στην ποικιλία των μορφών και των σχημάτων. Ποιος είπε ότι πρέπει να είναι όλα στη φύση ομοιόμορφα; Ποιος είπε ότι όλες οι φυλές των ζώων, των φυτών, αλλά και των ανθρώπων δεν μπορούν να συνυπάρξουν;

Δείτε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες για την εκδήλωση θα βρείτε εδώ.

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top