Now Reading
Ένα ζευγάρι δυο μαμάδων εμφανίστηκε στο Πέπα το Γουρουνάκι, σε μια προσπάθεια κατάργησης των στερεοτύπων

Ένα ζευγάρι δυο μαμάδων εμφανίστηκε στο Πέπα το Γουρουνάκι, σε μια προσπάθεια κατάργησης των στερεοτύπων

Σε ένα επεισόδιο αφιερωμένο σε “Οικογένειες” εμφανίστηκε και μια οικογένεια με 2 μαμάδες

Η πρώτη ομόφυλη οικογένεια στα 18 χρόνια προβολής της παρουσιάστηκε πρόσφατα στη δημοφιλή σειρά κινουμένων σχεδίων για παιδιά, Πέπα το Γουρουνάκι.

Η σειρά κινουμένων σχεδίων που απευθύνεται σε παιδιά προσχολικής ηλικίας παρουσίασε τη στιγμή κατά τη διάρκεια επεισοδίου της με τίτλο «Οικογένειες», το οποίο και προβλήθηκε από το Channel 5 στο Ηνωμένο Βασίλειο την περασμένη Τρίτη.

Το κοινό παρακολουθεί στην εν λόγω σκηνή τη συμμαθήτρια της Πέπα, την Πένι την πολική αρκούδα, να μιλά για τις δύο μαμάδες της και το τι κάνει η καθεμία στην καθημερινότητα.

Πιο συγκεκριμένα, καθώς ζωγραφίζει μια φωτογραφία της οικογένειάς της, η Πένυ αναφέρει: «Είμαι η Πένι, η Πολική Αρκούδα. Ζω με τη μαμά μου και την άλλη μου μαμά. Η μια μαμά είναι γιατρός και η άλλη μαμά μαγειρεύει μακαρόνια. Λατρεύω τα μακαρόνια!».

Το επεισόδιο και η σκηνή-ορόσημο για τη συμπερίληψη της LGBTQI+ κοινότητας χαιρετίστηκε από το κοινό, με τον βρετανικό οργανισμό Safe Schools Alliance να γράφει σε σχετική του ανάρτηση στο Twitter: «Είναι πολύ ωραίο να βλέπεις την κατάλληλη αναπαράσταση των ομόφυλων ζευγαριών στο @peppapig, με την Πένι και τις δύο μαμάδες της».

https://www.youtube.com/watch?v=egRZQrJhujg

Δείτε Επίσης

Η Πέπα το Γουρουνάκι προβάλλεται με τεράστια επιτυχία σε 180 χώρες και έχει μεταφραστεί μέχρι στιγμής σε 40 γλώσσες. Η σειρά έχει λάβει διαστάσεις παγκοσμίου φαινομένου από το 2004 όταν και προβλήθηκε για πρώτη φορά, ενώ οι μικροί της θαυμαστές δεν σταματούν να πληθαίνουν. Η ανοιχτή της στήριξη προς την LGBTQI+ κοινότητα αναμένεται να την κάνει ακόμα πιο αγαπητή στο κοινό μικρών, αλλά και μεγάλων.

ΠΗΓΗ

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top