Now Reading
Ένα αντικείμενο επικίνδυνο για το μωρό μας, που υπάρχει σε κάθε υπνοδωμάτιο

Ένα αντικείμενο επικίνδυνο για το μωρό μας, που υπάρχει σε κάθε υπνοδωμάτιο

Μια τραγική ιστορία από την Ουάσιγκτον κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για νέους γονείς.

Μια Αμερικανίδα μητέρα, η Jordan Derosier, πριν από μερικούς μήνες έκανε το λάθος να βάλει στο κρεβατάκι του 7 μηνών γιου της μια κουβερτούλα που είχε πλέξει η προγιαγιά του μωρού, μαζί με μια ακόμα, γκρι κουβέρτα, με την οποία το μωρό κοιμόταν από την ημέρα της γέννησής του.

Εκείνο το βράδυ όμως, με κάποιον τρόπο, το κεφαλάκι του μωρού σκεπάστηκε με τη μία κουβέρτα, η οποία στη συνέχεια μπλέχτηκε ανάμεσα στα κάγκελα της κούνιας με αποτέλεσμα το αγοράκι να πεθάνει από ασφυξία.

Στη συνέχεια η Derosier με μια ανάρτησή της στα social media θέλησε να προειδοποιήσει άλλους γονείς να προστατέψουν τα μωρά τους από τέτοιους κινδύνους. «Μη βάζετε κουβέρτες στο κρεβάτι του μωρού σας. Ο γιος μου ήταν 7 μηνών και, καθώς ήδη μπουσουλούσε, στεκόταν μόνος του και σκαρφάλωνε, θεωρούσα ότι ήταν αρκετά μεγάλος για να έχει μια κουβέρτα».

Οι αριθμοί είναι αμείλικτοι: Σύμφωνα με στοιχεία της Αμερικανικής Ακαδημίας Παιδιατρικής (AAP), μόνο στις ΗΠΑ πεθαίνουν κάθε χρόνο γύρω στα 3.500 βρέφη από θανάτους που σχετίζονται με τις συνθήκες ύπνου τους, όπως από το σύνδρομο αιφνίδιου βρεφικού θανάτου, από ατυχήματα ασφυξίας και στραγγαλισμών.

Δείτε Επίσης

Η AAP συνιστά λοιπόν να περιμένουμε μέχρι το παιδί να γίνει τουλάχιστον 1 έτους για να βάλουμε στο κρεβατάκι του κουβέρτες, σεντόνια ή οποιοδήποτε άλλο αντικείμενο θα μπορούσε να παρεμποδίσει την αναπνοή του ή να ανεβάσει υπερβολικά τη θερμοκρασία του σώματός του.

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top