Now Reading
Ένας μαύρος γάτος σώζει τα Χριστούγεννα

Ένας μαύρος γάτος σώζει τα Χριστούγεννα

Ένα animated χριστουγεννιάτικο παιδικό βιβλίο που μπορείτε εδώ να απολαύσετε

Όταν τελειώνει η μέρα και πλησιάζει η ώρα για να πάνε τα παιδιά για ύπνο τίποτα δεν γράφει έναν επίλογο τόσο όμορφο όσο η αφήγηση μιας ιστορίας. Ειδικά τώρα που πλησιάζουν οι γιορτές των Χριστουγέννων όλοι ανυπομονούμε για κάτι που σίγουρα μας φτιάχνει τη διάθεση. Αν ωστόσο είστε αρκετά κουρασμένοι για να διαβάσετε από βιβλίο κι αν έχετε ξεμείνει από ιδέες για ιστορίες ο γάτος Πιτ θα σας βγάλει από αυτή τη δύσκολη θέση και θα σας βοηθήσει να πείτε μια όμορφη χριστουγεννιάτικη ιστορία – εδώ έσωσε τα Χριστούγεννα, με μεγάλη χαρά να βοηθήσει κι εσάς.

Μάλιστα, εκτός από το να σας δώσει αφορμή για να πείτε μια διασκεδαστική ιστορία –για την οποία μπορείτε να νιώσετε την ελευθερία να τη μεγαλώσετε όσο χρειάζεται προκειμένου να κοιμηθούν τα παιδιά–, θα σας προσφέρει και μερικές ιδέες δημιουργικής απασχόλησης.

Τα παιδιά πριν κοιμηθούν –ή την επόμενη μέρα– μπορούν να ζωγραφίσουν έναν γάτο

Άγιο Βασίλη, ή να ζωγραφίσουν τον ήρωα του παραμυθιού, τον μαύρο γάτο Πιτ ως Άγιο Βασίλη. Για τα πιο μεγάλα παιδιά ή με τη βοήθειά σας μπορείτε να φτιάξετε μαζί στολίδια για το δέντρο, κόβοντας χάρτινους γάτους Άη-Βασίληδες…

Αλλά ας δούμε την ιστορία, μπορείτε να την πείτε κοντά στο χριστουγεννιάτικο δέντρο ή στο παιδικό δωμάτιο με τα παιδιά στο κρεβάτι τους και αχνό φωτισμό.

Ήταν το βράδυ της Παραμονής των Χριστουγέννων (ή της Πρωτοχρονιάς αν προτιμάτε) και ο Άγιος Βασίλης ήταν άρρωστος στο κρεβάτι του – από το κρύο της βαρυχειμωνιάς είχε αρπάξει ένα άσχημο κρυολόγημα. Αυτό μπορούσε να σημαίνει ότι τα παιδιά θα έμεναν χωρίς δώρα; Θα μπορούσε να συμβεί κάτι τέτοιο; Όχι δεν θα το επέτρεπε ποτέ. Ας φωνάξω τον Πιτ τον γάτο.

Ο Άγιος Βασίλης ζήτησε στον Πιτ τον γάτο να παραδώσει εκείνος τα δώρα στα παιδιά. Σε όλα τα καλά αγόρια και σε όλα τα καλά κορίτσια. Ναι θα το κάνω, είπε ο Πιτ ο γάτος, και παρόλο που είμαι μικρός, τα Χριστούγεννα προσφέρουμε και έτσι κι εγώ θα προσφέρω ό,τι καλύτερο μπορώ από τον εαυτό μου. Ο Πιτ μπήκε στο κόκκινο φορτηγάκι του και ξεκίνησε.

https://www.youtube.com/watch?v=C2EjM3AGI3Y

Δείτε Επίσης

Πρώτη στάση, φώναξε, ο Βόρειος Πόλος. Τα ξωτικά υποδέχτηκαν τον Πιτ και φόρτωσαν τα δώρα στο φορτηγάκι του. Ο Πιτ ένιωσε ικανοποίηση και χαρά με την αποστολή του και πίστεψε ότι θα τα πάει μια χαρά και θα τα καταφέρει. Ναι μπορώ να το κάνω, τραγουδούσε. Τα Χριστούγεννα είναι η γιορτή που όλοι προσφέρουν και έτσι κι εγώ θα προσφέρω ό,τι περισσότερο μπορώ. Το φορτηγάκι το σήκωσαν ψηλά οι τάρανδοι του Άη Βασίλη που τον βοηθούσαν κι εκείνοι στην αποστολή του.

Κι έτσι άρχισε σιγά σιγά ο Πιτ να σκαρφαλώνει στις καμινάδες και ντυμένος στην κόκκινη στολή του Άγιου Βασίλη να μοιράζει τα δώρα στα παιδιά που ήταν γραμμένα στη λίστα του. Αλλά η λίστα έμοιαζε τεράστια κι ατελείωτη κι εκείνος ένιωθε μικρός και αδύναμος προς στιγμήν. Αλλά θυμήθηκε ότι ήταν Χριστούγεννα και ότι τα Χριστούγεννα δίνουμε όλοι τον καλύτερο εαυτό μας κι έτσι αντλούσε από αυτό δύναμη.

Κι έτσι ακριβώς στην ώρα του κατάφερε να παραδώσει το τελευταίο δώρο και να ολοκληρώσει την αποστολή του με επιτυχία και να σώσει τον Άγιο Βασίλη και τα δώρα! Γύρισε τους τάρανδους στον Βόρειο Πόλο, ο Άγιος Βασίλης και τα ξωτικά τον υποδέχθηκαν σαν ήρωα και τον ευχαρίστησαν.

Ο Πιτ πήρα και το δικό του δώρο και γύρισε στο σπίτι του – και δεν έχει σημασία που ήταν μικρός, έδωσε το καλύτερο εαυτό του γιατί Χριστούγεννα σημαίνει να δίνεις και να είσαι ο καλύτερος εαυτός σου – και σε ό,τι κάνεις και σε όσα προσφέρεις να βάζεις όλη σου την αγάπη!

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top