Now Reading
«Ένας αρκούδος μια φορά» το Σάββατο 12/1 στο Μουσείο Παιχνιδιών

«Ένας αρκούδος μια φορά» το Σάββατο 12/1 στο Μουσείο Παιχνιδιών

Γνωρίστε έναν ξεχωριστό αρκούδο, το σπίτι του και ένα υπέροχο παιδικό βιβλίο γεμάτο αναμνήσεις

Όταν ταξιδεύω σε πόλεις του εξωτερικού προσπαθώ να επισκέπτομαι όσα περισσότερα μουσεία και βιβλιοθήκες μπορώ. Τώρα που στα ταξίδια αυτά με συνοδεύει και ο μικρός μου γιος, ψάχνουμε μουσεία κοινού ενδιαφέροντος, ευτυχώς όσο διαφορετικοί κι αν είμαστε μας ενώνει η αγάπη για τα παιχνίδια και τα παιδικά βιβλία. Τώρα αυτή η αγάπη βρήκε το ιδανικό σπίτι, για το οποίο δεν χρειάζεται να μπούμε σε αεροπλάνο για να το επισκεφτούμε, αλλά μπορούμε να πάμε και περπατώντας. Καθώς ένα από τα πιο όμορφα μουσεία παγκοσμίως στο είδος του, άνοιξε τις πόρτες του στη γειτονιά μας στο Παλαιό Φάληρο. Σε ένα κόσμημα αρχιτεκτονικής στεγάζεται εδώ και λίγο καιρό το Μουσείο Παιχνιδιών με τη φροντίδα του Μουσείου Μπενάκη και πρωτεργάτρια τη συλλέκτρια Μαρία Αργυριάδη, η οποία δυστυχώς δεν είναι πια στη ζωή, το έργο της, οι συλλογές και οι μελέτες της, όμως θα κρατάνε ζωντανή τη μνήμη της, όσο θα παραμένει ζωντανή η αγάπη του κόσμου για τα παλιά –κι όχι μόνο– παιχνίδια.

Ιδανικός ξεναγός στο Μουσείο Παιχνιδιών είναι ένας υπέροχος αρκούδος ο οποίος έψαχνε να βρει το δικό του σπίτι και η Ελένη Γερουλάνου ανέλαβε να πει την ιστορία του. Η Ελένη Γερουλάνου αγάπησε τόσο τον αρκούδο που όχι μόνο εξιστόρησε τις περιπέτειές του αλλά μαζί με τη βοήθεια της Ίριδας Σαμαρτζή έφτιαξαν ένα εξαιρετικό παραμύθι, σε συνεργασία με το Μουσείο Μπενάκη και τις εκδόσεις Πατάκη.

Ο αρκούδος δεν είναι μόνος του στο βιβλίο, στις υπέροχες σελίδες του ζωντανεύουν περισσότερα από 240 παιχνίδια από τη συλλογή του Μουσείου. Μόνος του όμως δεν θα είναι ούτε το Σάββατο 12/1, αφού οι δημιουργοί του Ελένη Γερουλάνου και Ίρις Σαμαρτζή θα τον συστήσουν στους φίλους του, διαβάζοντας την ιστορία του μαζί με τα εγγόνια της Μαρίας Αργυριάδη –κι όλα αυτά πού αλλού, παρά στο πιο φιλόξενο σπίτι– στο Μουσείο των Παιχνιδιών!

Δείτε Επίσης

Παρουσίαση του βιβλίου της Ελένης Γερουλάνου σε εικονογράφηση Ίριδας Σαμαρτζή «ΕΝΑΣ ΑΡΚΟΥΔΟΣ ΜΙΑ ΦΟΡΑ»
ΜΟΥΣΕΙΟ ΜΠΕΝΑΚΗ ΠΑΙΧΝΙΔΙΩΝ: Διεύθυνση: Λεωφ. Ποσειδώνος 14 & Τρίτωνος 1, 175 61 Παλαιό Φάληρο, Πληροφορίες: 2130258498, email: toy-museum@benaki.gr
ΣΑΒΒΑΤΟ 12.01.2019, 18:00 – ΩΡΑ ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗΣ: 17:45
ΟΡΓΑΝΩΣΗ: Μουσείο Μπενάκη & Εκδόσεις Πατάκη

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top