Now Reading
«Έμαθα από μια φίλη μου ότι είμαι έγκυος»

«Έμαθα από μια φίλη μου ότι είμαι έγκυος»

Mια γυναίκα, η Kate Schweitzer, βασανιζόταν από τον αβάσιμο φόβο ότι ήταν υπογόνιμη αλλά αποφάσισε να κάνει το τεστ εγκυμοσύνης χάρη στην παρατηρητικότητα μιας φίλης. Αυτή είναι η μαρτυρία της.

Δεν είχα καταλάβει ότι είμαι έγκυος, μέχρι που μου το είπε μια φίλη με την οποία είχαμε βγει για φαγητό.

Ενώ μασουλούσα μια πιτούλα σε κάποιο μεξικανικό εστιατόριο, ενοχλημένη που το μενού δεν είχε μαργαρίτες, ενώ παραπονιόμουν ότι ανησυχώ μήπως δεν καταφέρω να συλλάβω, εκείνη μου έριξε ένα περίεργο βλέμμα και μου είπε:

«Kate, είσαι έγκυος».

Έβαλα τα γέλια. Μόλις της είχα πει τα προβλήματα που αντιμετώπιζα από τότε που είχα κόψει τα αντισυλληπτικά:

-Δεν είχα αδιαθετήσει.

-Είχα πάρει κιλά.

-Ένιωθα διαρκώς εξαντλημένη.

-Το στήθος μου είχε πρηστεί.

Περιστασιακά αναρωτιόμασταν με το σύζυγό μου μήπως κάποιο από αυτά τα συμπτώματα σήμαινε ότι είμαι έγκυος, αλλά μας φαινόταν απίθανο. Εκείνη την περίοδο κάναμε σπάνια σεξ, λόγω των τρελών ωραρίων στη δουλειά μας, της κούρασης που ένιωθα και του γεγονότος ότι με τα έξτρα κιλά δεν ένιωθα άνετα με το σώμα μου. Επιπλέον, ενώ είχαμε αποφασίσει καιρό πριν να ξεκινήσουμε τις προσπάθειες να κάνουμε παιδί, περίμενα πρώτα να μου έρθει περίοδος.

Εξάλλου, ήμουν σίγουρη ότι δεν είχα συλλάβει, γιατί δεν είχα πρωινή ναυτία. Τότε δεν γνώριζα ότι οι περισσότερες γυναίκες στην εγκυμοσύνη δεν παθαίνουν ναυτία – αυτό το σύμπτωμα παρατηρείται μόνο στο 25% από αυτές.

Να ‘μαι λοιπόν, να εξηγώ στη φίλη μου γιατί χωρίς καμία αμφιβολία, δεν ήμουν έγκυος. Θα το ήξερα αν ήμουν.

Αλλά όπως αποδείχτηκε, ήμουν. Και δεν το ήξερα.

Μόλις γύρισα σπίτι έκανα ένα τεστ εγκυμοσύνης, που βγήκε θετικό. Μετά το σύζυγό μου εκείνη η φίλη ήταν η πρώτη που έμαθε τα νέα, αν και για αυτήν δεν ήταν ακριβώς νέα.

Δείτε Επίσης

Από τότε, κάθε φορά που περιγράφω σε κάποιον τις συνθήκες κάτω από τις οποίες ανακάλυψα ότι περίμενα παιδί, πολλοί σχολιάζουν πώς και δεν το είχα καταλάβει. Πρησμένο στήθος και έξτρα κιλά; Έλα, τώρα! Είναι ξεκάθαρο!

Προς υπεράσπισή μου, απέδιδα τα συμπτώματά μου στο χάπι. Όμως ο σημαντικότερος λόγος για τον οποίο δεν το είχα καταλάβει ήταν γιατί ήμουν σίγουρη ότι κάτι δεν πήγαινε καλά με το σώμα μου και πως θα δυσκολευόμουν να συλλάβω.

Από τους γνωστούς μου που αντιμετώπιζαν προβλήματα γονιμότητας, συμπεριλαμβανομένης εκείνης της φίλης, είχα καλλιεργήσει τα τελευταία χρόνια την υποψία ότι θα ήμουν κι εγώ υπογόνιμη. Δεν υπήρχε καμία βάση για αυτό – πέρα από τα άπειρα άρθρα που είχα διαβάσει τα οποία συνέδεαν τον κίνδυνο με την ηλικία και πέρα από τις άπειρες μαρτυρίες γυναικών που έκαναν τη μια εξωσωματική μετά την άλλη.

Παρ’ όλα αυτά, ανησυχούσα πραγματικά. Ακόμα και τώρα κάποιες φίλες μου εξομολογούνται ότι φοβούνται πως θα δυσκολευτούν να κάνουν παιδί. Μάλιστα μια μου είπε: «Πέρασα όλη μου τη ζωή προσπαθώντας να μη μείνω έγκυος, αλλά μήπως δεν θα καταφέρω να μείνω ποτέ;». Είναι μια σκέψη που είχε περάσει πολλές φορές από το μυαλό μου τα τελευταία χρόνια.

Η αλήθεια είναι ότι ανησυχούμε υπερβολικά για τα προβλήματα γονιμότητας αφού, σύμφωνα με στατιστικές, το 96% των παντρεμένων γυναικών είναι γόνιμο. Ναι, υπάρχει πάντα η πιθανότητα μια γυναίκα να δυσκολευτεί να συλλάβει, πιθανότητα που αυξάνεται καθώς μεγαλώνει, αλλά όταν ακούμε για αυτά τα προβλήματα από το πρωί μέχρι το βράδυ καταλήγουμε να πιστεύουμε ότι δεν θα είναι ούτε για εμάς εύκολο.

Όπως αποδείχτηκε, όμως, για μένα ήταν. Πολύ πιθανόν και για εσάς.

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top