Now Reading
Άλλο ένα υπέροχο Σαββάτο στον Ιανό για μικρούς βιβλιοφάγους

Άλλο ένα υπέροχο Σαββάτο στον Ιανό για μικρούς βιβλιοφάγους

Τρεις νέες και ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις με βιβλία για παιδιά

Παρουσίαση παιδικού βιβλίου του Μανώλη Νικόλτσιου, «Η καινούρια στολή του Αϊ-Βασίλη» σε εικονογράφηση του Απόστολου Ιωάννου, από τις εκδόσεις Καστανιώτη. Ένα χριστουγεννιάτικο παραμύθι που μας θυμίζει ότι ο πραγματικός μας εαυτός, όπως και η μαγεία των γιορτών, δεν εξαρτάται από εξωτερικά γνωρίσματα αλλά κρύβεται μέσα μας. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 14 Δεκεμβρίου στις 11:00 στον ΙΑΝΟ της Αθήνας, Σταδίου 24.

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Η στολή του Αϊ-Βασίλη έχει παλιώσει, είναι βρόμικη και γεμάτη τρύπες. Και σαν να μη φτάνουν αυτά του πέφτει και λίγο μικρή. Ήρθε η ώρα λοιπόν να αποκτήσει μια καινούρια. Μήπως είναι καιρός να τολμήσει μια αλλαγή; Ποια στολή θα διαλέξει; Και γιατί τη νύχτα των Χριστουγέννων δε συναντά κανένα παιδί να τον περιμένει με προσμονή; Ένα χριστουγεννιάτικο παραμύθι που μας θυμίζει ότι ο πραγματικός μας εαυτός, όπως και η μαγεία των γιορτών, δεν εξαρτάται από εξωτερικά γνωρίσματα αλλά κρύβεται μέσα μας.

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Ο Μανώλης Νικόλτσιος γεννήθηκε το 1990 στη Θεσσαλονίκη όπου και σπούδασε Νομικά στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο. Ζει στην Αθήνα και εργάζεται ως δικηγόρος.

 

Περισσότερες πληροφορίες για την εκδήλωση: ianos.gr

Παρουσίαση παιδικού βιβλίου της Κωνσταντίνας Τασσοπούλου, «Η τελευταία πινιάτα» ,σε εικονογράφηση της Χρύσας Σπυρίδωνος από τις εκδόσεις Καστανιώτη. Ένα βιβλίο που μιλά με πολύ διασκεδαστικό τρόπο για τις μεγάλες αλήθειες που μπορεί να κρύβονται σε πολύ μικρά πράγματα. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 14 Δεκεμβρίου στις 12:00 στον ΙΑΝΟ της Αθήνας, Σταδίου 24.

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Οι πινιάτες του δον Φουλχένσιο ήταν οι πιο φημισμένες σ’ ολόκληρο το Μεξικό. Κι αυτό επειδή δεν τις πουλούσε άδειες αλλά γεμάτες. Απ’ αυτόν οι γονείς της Πεπίτα αγόρασαν για τα πρώτα της γενέθλια μια πινιάτα γεμάτη καραμέλες. Απ’ αυτόν αγόρασαν και για τα δεύτερά της γενέθλια μια πινιάτα γεμάτη σοκολατάκια. Απ’ αυτόν πήραν και την πινιάτα για τα τρίτα της γενέθλια, τότε που για πρώτη φορά πήγε και η Πεπίτα μαζί τους για να τον γνωρίσει. Έκτοτε κάτι παράξενο άρχισε να συμβαίνει. Κάθε χρονιά η Πεπίτα έλεγε στον δον Φουλχένσιο με τι ήθελε να γεμίσει την πινιάτα της. Κι εκείνος κάθε χρονιά ακολουθούσε πιστά την επιθυμία της, ωστόσο μέσα από την πινιάτα έβγαινε κάτι διαφορετικό. Κάτι που χαλούσε το πάρτι. Κάθε χρονιά. Μέχρι την τελευταία. Μέχρι την τελευταία πινιάτα… Ένα βιβλίο που μιλά με πολύ διασκεδαστικό τρόπο για τις μεγάλες αλήθειες που μπορεί να κρύβονται σε πολύ μικρά πράγματα.

 

Περισσότερες πληροφορίες για την εκδήλωση: ianos.gr

 

Παρουσίαση βιβλίου του Νικόλαου Φίλιππα, «Τα χρήματα δεν φυτρώνουν στα δέντρα!», από τις εκδόσεις ΠεδίοΤο πρώτο βιβλίο χρηματοοικονομικής εκπαίδευσης και ενδυνάμωσης στην Ελλάδα για παιδιά από 10 έως 12 ετών. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 10 Δεκεμβρίου στις 18:00 στον ΙΑΝΟ της Αθήνας, Σταδίου 24.

 

Για το βιβλίο θα συνομιλήσει με τον συγγραφέα η πρόεδρος της επιτροπής κεφαλαιοαγοράς Βασιλική Λαζαράκου.

Δείτε Επίσης

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Το πρώτο βιβλίο χρηματοοικονομικής εκπαίδευσης και ενδυνάμωσης στην Ελλάδα για παιδιά από 10 έως 12 ετών.

«Σήµερα περισσότερο από ποτέ η χρηµατοοικονοµική εκπαίδευση αναδεικνύεται ιδιαίτερα σηµαντική για τους πολίτες, καθώς τους βοηθά να καταρτίζουν κατάλληλους προϋπολογισµούς, να διαχειρίζονται σωστά τα χρήµατά τους ώστε να µην υπερχρεώνονται, να αποταµιεύουν και να επενδύουν αποτελεσµατικά». Νικόλαος Δ. Φίλιππας

 

Σύµφωνα µε κορυφαίους οργανισµούς (ΟΟΣΑ, Unicef), η χρηµατοοικονοµική γνώση πρέπει να ξεκινάει όσο το δυνατόν νωρίτερα στη ζωή των πολιτών, δηλαδή από την πρωτοβάθµια εκπαίδευση. Κορυφαίοι δε ψυχολόγοι συµφωνούν ότι τα παιδιά είναι ώριµα να κατανοήσουν την έννοια της αποταµίευσης ακόµη και από την ηλικία των 4 ετών. Ο Καθηγητής Χρηµατοοικονοµικής του Πανεπιστηµίου Πειραιώς και Πρόεδρος και ιδρυτής του Ινστιτούτου Χρηµατοοικονοµικού Αλφαβητισµού, Νικόλαος ∆. Φίλιππας, παρουσιάζει το πρώτο βιβλίο στην Ελλάδα το οποίο αφορά τη χρηµατοοικονοµική εκπαίδευση και ενδυνάµωση των παιδιών για ηλικίες µεταξύ 10 και 12 ετών. […]

«Η προαγωγή της χρηµατοοικονοµικής γνώσης στα παιδιά και στους νέους είναι σηµαντική για τη δηµιουργία ενός χρηµατοοικονοµικά εγγράµµατου πληθυσµού, ικανού να λαµβάνει σωστές αποφάσεις, µακριά από τις παγίδες του λαϊκισµού», τονίζει ο συγγραφέας.

Περισσότερες πληροφορίες για το βιβλίο: ianos

Περισσότερες πληροφορίες για την εκδήλωση: ianos.gr

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top