Now Reading
Άλλο ένα υπέροχο πρωινό Σαββάτου με παιδικά βιβλία στον Ιανό

Άλλο ένα υπέροχο πρωινό Σαββάτου με παιδικά βιβλία στον Ιανό

Για άλλη μια φορά ξεχωριστά βιβλία σας περιμένουν με τους συγγραφείς τους για να σας ξεναγήσουν σε έναν μοναδικό κόσμο

Κι αυτό το Σάββατο, 30 Μαρτίου, το πρωινό είναι γεμάτο υπέροχα παιδικά βιβλία στον Ιανό!

Στις 11:00 οι εκδόσεις Μεταίχμιο και ο Παιδικός IANOS παρουσιάζουν το βιβλίο της Τζένης Κουτσοδημητροπούλου,

«Η μάγισσα Λουίζα και οι 32 γάτες», σε εικονογράφηση της Πετρούλας Κρίγκου.

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Η μάγισσα Λουίζα έμενε μόνη. Μοναδική της συντροφιά ο γάτος της, ο Φλοκάτος. Κάθε μέρα ξεμύτιζε από το σπίτι την ώρα που έπεφτε ο ήλιος. Κανείς δεν την πλησίαζε. Όλοι τη φοβούνταν. Μια μέρα, ο νέος κάτοικος της πόλης, ο Τίμος, έχασε τη γάτα του, τη Φρειδερίκη. Έψαξε σχεδόν παντού. Μέχρι που…

– Μην πλησιάσεις! Θέλεις να σε μεταμορφώσει σε βάτραχο; φώναξαν οι φίλοι του.

Αλλά ο Τίμος δε σταμάτησε, προχώρησε με θάρρος μέχρι το κατώφλι του σπιτιού της και τότε…

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα

Η Τζένη Κουτσοδημητροπούλου γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Μελβούρνη της Αυστραλίας. Στην εφηβεία μετακόμισε στην Ελλάδα. Σήμερα ζει στην Αθήνα με τον σύζυγό της και τα δύο τους παιδιά. Είναι καθηγήτρια Αγγλικών και παράλληλα ασχολείται με την επιμέλεια υπό έκδοση αγγλικών εκπαιδευτικών βιβλίων. Χάρη σε μετεκπαίδευσή της, ασχολείται και με τη διδασκαλία

στο διαδίκτυο, σε μαθητές από όλον τον κόσμο (Οnline Τeaching). Διατηρεί τη δική της στήλη «Στάση… δημοτικό!», στο ένθετο της ηλεκτρονικής εφημερίδας Η Φωνή της Κω – Kosvoice.gr.

Από τις εκδόσεις Μεταίχμιο κυκλοφορούν επίσης τα βιβλία της: Στον πλανήτη Κόκκινο μια φορά, Η Μεγάλη των Τεράτων Σχολή, Ζητείται ιππότης!, Ο Φάνης ο φαρσέρ.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον ΙΑΝΟ (Σταδίου 24) και η είσοδος είναι ελεύθερη.

Για παιδιά από 6 ετών και άνω.

Link Βιβλίου: ianos

 Link Εκδήλωσης: ianos/events

Στις 12:00 οι εκδόσεις Τζιαμπίρης Πυραμίδα και η Unesco Πειραιώς και Νήσων παρουσιάζουν στον ΙΑΝΟ (Σταδίου 24) το βιβλίο «Η κυρά Διατροφή πρώτη στη μαγειρική» της Λητώς Τσακίρη Παπαθανασίου, σε εικονογράφηση Νίκου Γιαννόπουλου.

Θα συμμετέχουν οι μαθητές του νηπιαγωγείου Χιονάτη των Εκπαιδευτηρίων Καντά και η παιδική χορωδία «Καλλιτεχνήματα» Μαρίας Μιχαλοπούλου, στο πιάνο η Μαριάννα Σπυράκου.

Θα μιλήσει ο διευθ. του τμημ. Διατροφολογίας του εκπαιδ. ομίλου New York College, πρ. πρόεδρος ΕΦΕΤ Νίκος Κατσαρός και θα βραβευθούν εθελοντές στήριξης των Δομών του Ομίλου για την Unesco Πειραιώς και Νήσων.

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Δείτε Επίσης

Την όμορφη ιστορία της Λητώς Τσακίρη Παπαθανασίου συντροφεύει το τραγούδι της κυράς Διατροφής σε στίχους της συγγραφέως & μουσική του μουσικού εργαστηρίου Allegro της Ανδρεάνας. Το βιβλίο κυκλοφορεί υπό την αιγίδα της UNESCO ΠΕΙΡΑΙΩΣ & ΝΗΣΩΝ.

Ένα βιβλίο οδηγός σωστής διατροφής, ώστε να μάθουν τα παιδιά τις απαραίτητες τροφές για τα καθημερινά τους γεύματα, κατακτώντας καλή υγεία και ευεξία!

«Η ευχάριστη αυτή ιστορία, με ευφάνταστο τρόπο βοηθά τα παιδιά, να οικειοποιηθούν κανόνες σωστής διατροφής . Είναι ένα καλό εφόδιο για να μπουν τα θεμέλια για σωστές διατροφικές συνήθειες που θα συμβάλλουν στην ευεξία & στην καλή υγεία. Οφείλουμε να μάθουμε στα παιδιά από τα πρώτα χρόνια της ζωής τους, το σωστό τρόπο διατροφής, γιατί όπως είπε ο πατέρας της Ιατρικής Ιπποκράτης «Η τροφή είναι το Φάρμακο μας & το Φάρμακο μας, να είναι η τροφή μας». Λέει για το βιβλίο ο Πρόεδρος του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων, κος Ιωάννης Μαρωνίτης.

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα

Η Λητώ Τσακίρη Παπαθανασίου είναι μεγαλωμένη και νανουρισμένη μέσα στα αληθινά τα ψέματα των παραδοσιακών μας παραμυθιών. Φίλες της αγαπημένες είναι η μικρή Γοργόνα, η Ραπουνζέλ, η Νεράιδα του Χιονιού & την ταξιδεύουν χρόνια τώρα στους δρόμους του ονείρου ο Ροβινσώνας Κρούσος & ο Καπεταν Νικόλας της. Η μεγάλη της αγάπη για τα παιδιά της χάρισε πτυχίο Παιδαγωγικού Τμήματος Προσχολικής Εκπαίδευσης του Βόλου, με εξειδίκευση στην Ψυχική Υγεία & την Ειδική Αγωγή από το ΤΕΙ Λάρισας. Είναι Πιστοποιημένη Εισηγήτρια του ΕΚΕΠΙΣ, στην ´Εκπαίδευση Εκπαιδευτών και υπήρξε υπεύθυνη του Τμήματος Προσχολικής Αγωγής στο ΙΕΚ ΑΙΓΕΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ, είναι ιδιοκτήτρια του Κέντρου Προσχολικής Αγωγής « ΛΗΤΩ», παλαιό μέλος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών ,είναι πολύ περήφανη ως μητέρα των δυο αγοριών της. Η Λητώ πάντα έμαθε να αφουγκράζεται τις σκέψεις των παιδιών, ξεκίνησε γράφοντας τους ρόλους για τις παραστάσεις των μικρών της μαθητών, σκαρώνοντας ιστορίες & όμορφα παιδικά τραγούδια που κρύβουν χίλια μυστικά. Σήμερα έμμετρα, κείμενα και θεατρικά της, κυκλοφορούν σε περιοδικά όλης της χώρας, στο «Παράθυρο στην εκπαίδευση του παιδιού» και στην ιστοσελίδα της στο youtube. Είναι μέλος του Ελληνικού τμήματος της IBBY (International Board on Books for Young People), της Γυναικείας Λογοτεχνικής Συντροφιάς & υπήρξε Αντιπρόεδρος του Πολιτιστικού Κέντρου Εκπαιδευτικών Λάρισας. Οι ιστορίες της ξεκλειδώνουν τα παιδικά συναισθήματα και προτείνουν δράσεις που προάγουν τη συναισθηματική νοημοσύνη γονέων & παιδιών

Είσοδος ελεύθερη

Για παιδιά από 4 ετών και άνω.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο IANOS Café

Link Βιβλίου: ianos

Link Εκδήλωσης: ianos.gr/events

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top