Now Reading
«Άλκη Ζέη 1923 – 2020. Ο μεγάλος περίπατος της Άλκης» στο Μουσείο Μπενάκη

«Άλκη Ζέη 1923 – 2020. Ο μεγάλος περίπατος της Άλκης» στο Μουσείο Μπενάκη

16.03 – 30.04.2023 μη χάσετε μια υπέροχη έκθεση για την αγαπημένη Άλκη Ζέη

Συγγραφέας ιδιαίτερα αγαπητή, πολυγραφότατη, πολυμεταφρασμένη και με πολλές διακρίσεις, η Άλκη Ζέη (1923-2020) κατόρθωσε με το έργο της να ταυτίσει το ιδιωτικό με το δημόσιο, καθώς οι πορείες των μυθιστορηματικών ηρώων της συντονίζονται και με τις ιστορικές διαδρομές του «σύντομου 20ού αιώνα», τις τομές, τις ρήξεις, τις συνέχειες, τα μεγάλα και μικρά γεγονότα.

Τα έργα της, υψηλής λογοτεχνικής αξίας, διαπνέονται από τον καθαρό τρόπο γραφής της, τη γλωσσική αρτιότητα, την κριτική στάση απέναντι σε πρόσωπα και καταστάσεις, το χιούμορ και τη διεισδυτική ματιά στα γεγονότα, χαρακτηριστικά που τα κάνουν διαχρονικά και δημοφιλή σε παιδιά, εφήβους και ενήλικες αναγνώστες. Η Άλκη Ζέη κατέχει ξεχωριστή θέση στις καρδιές πολλών γενεών αναγνωστών.

Συγχρόνως, και καθώς το σύνολο του έργου της είναι μεταφρασμένο και κυκλοφορεί σε πολλές χώρες, η Άλκη Ζέη είναι πρέσβειρα της σύγχρονης ελληνικής λογοτεχνίας στο εξωτερικό.

Με την κατάδική της ζωή, τις δημόσιες παρεμβάσεις της, τα έργα και τις ημέρες της, παρέμεινε ανήσυχη και ενεργή σε όλο το θαυμαστό ταξίδι της, επιμένοντας να συνομιλεί με τους αναγνώστες της σε κρίσιμους καιρούς, και μέχρι τον θάνατό της.

Στην έκθεση Ο μεγάλος περίπατος της Άλκης, που οργανώνει το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, στο πλαίσιο του «Λογοτεχνικού Έτους 2023 Άλκη Ζέη», σε συνεργασία με το Μουσείο Μπενάκη, απεικονίζονται οι δεκαετίες της ζωής και του έργου της τιμώμενης συγγραφέως, αναδεικνύεται η σχέση της με τον δημόσιο βίο της χώρας και της εποχής και αποκαλύπτονται οι σχέσεις συνάφειας ανάμεσα στο έργο της και στη σύγχρονη Ιστορία.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΠΙΣΚΕΨΗΣ

ΠΕΙΡΑΙΩΣ 138

ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ:

ΕΓΚΑΙΝΙΑ: 15.03.2023, ώρα 19:00

ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 16.03 – 30.04.2023

Η έκθεση είναι ανοιχτή τις ημέρες & ώρες λειτουργίας του μουσείου

ΕΙΣΙΤΗΡΙA:

Δείτε Επίσης

€ 6, € 5

ΕΠΙΜΕΛΗΤΕΣ

Επιμέλεια: Σίσσυ Παπαθανασίου

Σχεδιασμός: Μαρία Στέφωση

HASHTAG ΕΚΘΕΣΗΣ:

#AlkiZei2023

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top