Now Reading
Χρειάζεται ή όχι να μπει στο ψυγείο;

Χρειάζεται ή όχι να μπει στο ψυγείο;

Καθώς τώρα με το καλοκαίρι χρειάζεστε περισσότερο χώρο για ό,τι θέλετε παγωμένο

Τα ψυγεία διατηρούν τα τρόφιμα δροσερά στα σπίτια μας από το 1913, αλλά δεν είναι πάντα πιο φρέσκα στο ψυγείο. Υπάρχουν μερικά τρόφιμα που πραγματικά δεν πρέπει να διατηρείτε στο ψυγείο. Μάθετε ποια είναι και δεν θα σπαταλήσετε περιττό χώρο στο ψυγείο σας!

Αβοκάντο

Τα αβοκάντο επιτυγχάνουν ταχύτερη ωρίμανση όταν αποθηκεύονται σε θερμοκρασία δωματίου.

Βασιλικός

Ο βασιλικός διατηρείται καλύτερα σε θερμοκρασία δωματίου με τους μίσχους βυθισμένους στο νερό. Αυτό ισχύει και για άλλα βότανα.

Πιπεριές

Η φλούδα των πιπεριών κρατάει καλύτερα του όταν φυλάσσεται σε χαμηλές θερμοκρασίες.

Αγγούρια

Είναι ένα συνηθισμένο λάθος, αλλά η αποθήκευση αγγουριών στο ψυγείο θα τα κάνει υδαρή και μαλακά. Εάν επιλέξετε να τα ψύξετε, είναι καλύτερο να τα τυλίξετε σε πλαστικό για να ελαχιστοποιήσετε την υγρασία.

Τουρσιά

Έχουν ήδη υποστεί διαδικασία συντήρησης. Δεν χρειάζονται ψυγείο.

Κρεμμύδια

Έχετε παρατηρήσει ποτέ τα κρεμμύδια σας να μαλακώνουν και να σχηματίζουν μούχλα στο ψυγείο; Προκαλείται από την υγρασία. Αποθηκεύστε τα κάπου δροσερά και στεγνά, αλλά όχι σε πλαστική σακούλα ή κοντά σε πατάτες.

Σκόρδο

Όπως τα κρεμμύδια, το σκόρδο διατηρείται καλύτερα σε δροσερό, ξηρό μέρος. Η ψύξη προκαλεί φθορά.

Πατάτες

Είναι καλύτερο να αποθηκεύετε πατάτες σε χάρτινη σακούλα. Η προστιθέμενη υγρασία από το ψυγείο αλλοιώνει τη γεύση τους.

Ντομάτες

Η διατήρηση των ντοματών σας σε θερμοκρασία δωματίου θα διασφαλίσει ότι θα έχουν τη βέλτιστη γεύση και ζουμερότητα.

Μπανάνες

Οι μπανάνες χρειάζονται θερμότερες θερμοκρασίες για να ωριμάσουν, πράγμα που σημαίνει ότι το ψυγείο σίγουρα δεν είναι το σωστό μέρος για αυτές.

Μούρα

Τα μούρα σας έχουν περισσότερες πιθανότητες να μείνουν φρέσκα σε θερμοκρασία δωματίου. Η υγρασία του ψυγείου θα τα καταστρέψει. Συνιστάται επίσης να τα πλένετε μόνο όταν πρόκειται να τα φάτε.

Εσπεριδοειδή

Συνεχίστε τη φύλαξή τους στον πάγκο και βεβαιωθείτε ότι έχετε απαλλαγεί από αυτά που χαλάνε. Η μούχλα μπορεί γρήγορα να εξαπλωθεί στα υπόλοιπα.

Πεπόνια-καρπούζια

Εάν είναι ακόμα ολόκληρα, τα πεπόνια θα πρέπει να αφεθούν σε θερμοκρασία δωματίου, ώστε να ωριμάσουν. Πρέπει να ψύχονται μόνο όταν τεμαχιστούν.

Κέτσαπ

Δείτε Επίσης

Αυτό είναι συζητήσιμο, αλλά η οξύτητα στο κέτσαπ σημαίνει ότι μπορείτε να το κρατήσετε έξω από το ψυγείο και θα παραμείνει φρέσκο για περίπου ένα μήνα. Εάν χρειάζεστε περισσότερο από ένα μήνα για να χρησιμοποιήσετε το μπουκάλι, κρατήστε χώρο στο ψυγείο σας.

Σάλτσα σόγιας

Χάρη στη ζύμωση, διατηρείτε η σάλτσα σόγιας σε ένα ντουλάπι για έως και ένα χρόνο αντί για το ψυγείο.

Βούτυρο

Ναι, τα γαλακτοκομικά προϊόντα πρέπει να φυλάσσονται στο ψυγείο … αλλά η αποθήκευση βουτύρου το καθιστά σκληρό και δύσκολο να απλωθεί. Μπορείτε πραγματικά να διατηρήσετε ράβδους βουτύρου εκτός ψυγείου για περίπου μια εβδομάδα (σε λογικές θερμοκρασίες), ώστε να διατηρεί μια ευχάριστη συνοχή.

Φυστικοβούτυρο

Έχετε τρεις μήνες για να τελειώσετε αυτό το βάζο (… σαν να είναι μια πρόκληση) προτού να το αποθηκεύσετε στο ψυγείο.

Ξηροί καρποί

Μην χάσετε τη γεύση των ξηρών καρπών σας διατηρώντας τα στο ψυγείο. Πρέπει να φυλάσσονται σε αεροστεγές δοχείο σε μέρος που δεν είναι πολύ ζεστό ή κρύο.

Αρτοσκευάσματα

Εάν τα αποθηκεύετε για αργότερα, το καλύτερο στοίχημά σας είναι να τα διατηρείτε σε μια χάρτινη σακούλα σε θερμοκρασία δωματίου.

Μήλα

Αυτά θα πάνε καλά στον πάγκο για τουλάχιστον μία εβδομάδα – αν όχι δύο.

Πηγή: botrini

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top