Now Reading
Τρέξε στην άμμο και θα αδυνατίσεις πιο γρήγορα και από τη σκιά σου!

Τρέξε στην άμμο και θα αδυνατίσεις πιο γρήγορα και από τη σκιά σου!

Αντίο διάδρομε, αντίο γυμναστήριο

Συντάκτης: Νίκος Κοντομήτρος

Καλά, τι έρευνα έσκασε στα γραφεία μας Δευτεριάτικα. Και καλοκαίρι και άμμος και ήπια γυμναστική και κάψιμο θερμίδων; Όλα αυτά μαζί; Γίνεται; Και, όμως γίνεται!

Νέα έρευνα του Πανεπιστημίου της Φλόριντα έδειξε ότι το γυμνάζεσαι στην άμμο (με τη σαγιονάρα σου και μη) είναι πολύ πιο αποτελεσματικό από το να τρέχεις στο διάδρομο του γυμναστηρίου σου.

Οι ειδικοί μελέτησαν, έψαξαν, ρώτησαν και κατέληξαν στα εξής συμπεράσματα:

#1 Καθώς η άμμος είναι πιο μαλακή, άρα λιγότερο στερεή επιφάνεια από το γνωστό δάπεδο, απορροφά τους κραδασμούς καλύτερα. Έτσι, επιβαρύνονται λιγότερο τα γόνατα και οι αρθρώσεις. Άρα, λιγότερος πόνος και κούραση για εσένα.

#2 Το τρέξιμο στην άμμο είναι πολύ πιο απαιτητικό σε σύγκριση με το αντίστοιχο του διαδρόμου, και αυτό, γιατί γίνεται σε μαλακή και ευμετάβλητη επιφάνεια. Ο οργανισμός χρειάζεται να  καταβάλει μεγαλύτερη προσπάθεια κι έτσι να γυμναστεί πιο έντονα απ’ ότι αν έτρεχε σε ένα συνηθισμένο πάτωμα. Και, μεγαλύτερη προσπάθεια = αύξηση καρδιακών παλμών = αύξηση του μεταβολισμού.

Μυστικό Tip: Προτίμησε να φορέσεις αθλητικά παπούτσια, αφενός, για να μην κουράσεις τα πέλματα σου, και αφετέρου, για να μην κάψεις τις πατούσες, αφού ο ήλιος, Ιούλιο μήνα είναι κάτι παραπάνω από επικίνδυνος.

1,2 Πάμε (σε βλέπω)!

 

Πηγή: AllYou

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top