Now Reading
Τα τεστ ωορρηξίας μπορούν να βελτιώσουν τις πιθανότητές σας να συλλάβετε, δείχνει μια μελέτη

Τα τεστ ωορρηξίας μπορούν να βελτιώσουν τις πιθανότητές σας να συλλάβετε, δείχνει μια μελέτη

Πώς τα τεστ ωορρηξίας βοηθούν στον προγραμματισμό και την επιτυχία της σύλληψης

Η χρήση ενός τεστ ούρων για την παρακολούθηση της ωορρηξίας (και στη συνέχεια η σεξουαλική επαφή όταν είστε πιο γόνιμοι) μπορεί να είναι επιτυχής μέθοδος για ορισμένα ζευγάρια που θέλουν να συλλάβουν, σύμφωνα με πρόσφατες ενημερώσεις σε μια ανάλυση Cochrane.

Η έρευνα έδειξε ότι η πιθανότητα εγκυμοσύνης χρησιμοποιώντας προγραμματισμένη σεξουαλική επαφή μετά από τεστ ωορρηξίας ήταν μεταξύ 20% και 28% (σε σύγκριση με 18% στα ζευγάρια που είχαν σεξουαλική επαφή αυθόρμητα). Αλλά η επικεφαλής συγγραφέας Tatjana Gibbons, φοιτήτρια στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, είπε ότι χρειάζονται περισσότερα στοιχεία για να γνωρίζουμε με βεβαιότητα εάν υπάρχει συσχέτιση μεταξύ της χρήσης των τεστ και της μεγαλύτερης πιθανότητας σχεδιασμού.

Τα μη συνταγογραφούμενα τεστ ωορρηξίας προβλέπουν ποιες ημέρες είναι πιο πιθανό μια γυναίκα να απελευθερώσει ένα ωάριο. Αυτά τα τεστ γονιμότητας ανιχνεύουν αυξήσεις στην ωχρινοτρόπο ορμόνη (LH) και E3G των ούρων σας, η οποία είναι υψηλή κατά τη στιγμή της ωορρηξίας. Με βάση αυτό, οι άνθρωποι ξέρουν πότε πρέπει να έχουν σεξουαλική επαφή.

Η τεχνολογία διαθέτει μια σειρά από τεστ που δίνονται χωρίς ιατρική συνταγή. Η Δρ Gibbons σχολιάζει ότι η μελέτη επικεντρώθηκε σε τεστ πρόβλεψης ωορρηξίας από την Clearblue. Η Clearblue δεν χρηματοδότησε τη μελέτη.

Ορισμένα τεστ ούρων χρησιμοποιούν τις ταινίες σε συνδυασμό με δεδομένα μέσω μιας εφαρμογής, ώστε να μπορείτε να παρακολουθείτε τα πάντα στο smartphone σας και στη συνέχεια να γνωρίζετε πότε είναι το καλύτερο χρονικό όριο γονιμότητας. Άλλες εφαρμογές παρακολούθησης περιόδου απλώς σας βοηθούν να παρακολουθείτε τον εμμηνορροϊκό σας κύκλο μαζί με άλλους παράγοντες και να υποθέσετε πότε είναι πιο πιθανό να συλλάβετε. Υπάρχουν επίσης wearables (ακόμα και μια συσκευή παρακολούθησης θερμοκρασίας στο αυτί) που μπορούν να μετρήσουν μια ποικιλία φυσιολογικών παραμέτρων για να μετρήσουν τις καλύτερες ώρες για να προσπαθήσεις να συλλάβεις.

Ενώ τα τεστ ούρων έδειξαν πολλά υποσχόμενα αποτελέσματα στην έρευνα της Gibbons, δεν υπήρχαν τόσα στοιχεία σχετικά με τα αποτελέσματα της σύλληψης για άλλες μεθόδους αντισύλληψης που βασίζονται στην πρόβλεξη της γονιμότητας (FABM), όπως η χρήση εφαρμογών παρακολούθησης περιόδου, ημερολογίων, ανάλυσης αυχενικής βλέννας ή συσκευών θερμοκρασίας σώματος, σημείωσε η Δρ Gibbons σε μια δήλωση.

Η Δρ. Gibbons παρουσίασε τις πληροφορίες στην τελευταία συνάντηση της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Ανθρώπινης Αναπαραγωγής και Εμβρυολογίας στις αρχές Ιουλίου.

Δείτε Επίσης

Τεστ ωορρηξίας με βάση τα ούρα: Τι γνωρίζουμε

Προηγούμενη έρευνα έχει βρει ορισμένα οφέλη από τη χρήση τεστ ωορρηξίας με βάση τα ούρα σε σύγκριση με άλλες μεθόδους. Δεν υπάρχουν πολλές έγκριτες δημοσιεύσεις εκεί σε επιστημονικά περιοδικά σχετικά με την αποτελεσματικότητα άλλων μεθόδων γονιμότητας, παρόλο που γνωρίζουμε ότι ορισμένοι δείκτες μπορούν να υποδηλώνουν ωορρηξία, όπως η βασική θερμοκρασία του σώματος και οι ορμονικές διακυμάνσεις. Με τη δοκιμή των ούρων σας, τα τεστ πρόβλεψης ωορρηξίας προσφέρουν κάτι λίγο πιο συγκεκριμένο.

Μια μελέτη του 2019 διαπίστωσε ότι η αξιολόγηση του επιπέδου της προγεστερόνης στα ούρα (pregnanediol-3-glucuronide, PDG), μετά από μια αύξηση της LH προέβλεπε τέλεια την ωορρηξία. Τα τεστ ούρων που μετρούν το PDG είναι ήδη στην αγορά.

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top