Now Reading
Συμβουλές για εύκολο θηλασμό

Συμβουλές για εύκολο θηλασμό

Μερικά tips που θα σας διευκολύνουν

Θα διαβάσετε ή θα σας δώσουν πολλές συμβουλές θηλασμού, να θυμάστε ότι αυτό που λειτουργεί ή έχει αποτέλεσμα σε άλλες μαμάδες μπορεί εσάς να μη σας κάνει. Ακούστε το σώμα σας, δώστε σας χρόνο, βρείτε τι είναι αυτό που σας βολεύει και με τον καιρό θα ανακαλύψετε και θα εδραιώσετε τη δική σας λίστα με όσα σας διευκολύνουν στο θηλασμό. Παρ’ όλα αυτά για να σας το κάνουμε ακόμα πιο εύκολο σας παραθέτουμε μερικές συμβουλές που μπορεί να βρείτε χρήσιμες.

Για τις πρώτες μέρες του θηλασμού:

* Προμηθευτείτε ένα μαξιλάρι θηλασμού, ειδικά για τις πρώτες μέρες μετά τον τοκετό ή την καισαρική θα σας φανεί ιδιαίτερα εξυπηρετικό.

* Δοκιμάστε να ενυδατώσετε τις θηλές σας με ελαιόλαδο. Τόσο πιο εύκαμπτη θα γίνει η θηλή σας και τόσο λιγότερο πιθανό είναι να πληγωθεί.

* Τις πρώτες τρεις ημέρες της ζωής, το μωρό σας χάνει βάρος και δεν μπορεί να φάει πολύ, επειδή το έντερό του είναι σαν μικρό καρύδι. Σε αυτές τις πρώτες ημέρες, το μωρό σας μπορεί να μπει στο στήθος ακόμα και 12 φορές την ημέρα. Δεδομένου ότι δεν θέλουν πολύ για να χορτάσουν, δεν χρειάζονται πολύ χρόνο στο στήθος, οκτώ έως δέκα λεπτά ανά μαστό είναι αρκετά.

* Μετά τις πρώτες μέρες, μόλις νιώσετε ότι έχει κατέβει πλήρως το γάλα σας, θα πρέπει να βάζετε το μωρό στο στήθος 10-15 λεπτά και από τα δύο στήθη, εναλλάξ.

* Ξέρετε ότι το μωρό θηλάζει κανονικά όταν η θηλή σας πηγαίνει βαθιά στο στόμα του. Ο ιδανικός θηλασμός είναι αυτός που δεν σας ταλαιπωρεί και στον οποίο θα πρέπει να βλέπετε το μωρό σας να πιπιλάει.

* Εάν το μωρό σας θηλάζει καλά κατά τις πρώτες ημέρες, μην χρησιμοποιήσετε αντλία θηλασμού. Το γάλα του θηλασμού είναι θέμα προσφοράς και ζήτησης.

Τις δύσκολες ημέρες:

* Μερικές φορές τα προβλήματα του θηλασμού μπορούν να επιλυθούν επιστρέφοντας στα βασικά. Εάν οι θηλές σας έχουν πληγωθεί ή νιώθουν πόνο, προσπαθήστε να αλλάξετε θέση, βολευτείτε, νιώστε άνετα και αρχίστε ξανά. Αν δεν κάνετε αρκετό γάλα, δοκιμάστε να θηλάζετε πιο συχνά.

* Ο θηλασμός βασίζεται σε τρία πράγματα: Τη βιολογία της εμπιστοσύνης, το σώμα σας και το μωρό σας.

* Να γνωρίζετε ότι είναι φυσιολογικό να έχετε δύσκολες μέρες καθώς το μωρό σας μεγαλώνει. Η οδοντοφυΐα, τα αναπτυξιακά στάδια και άλλες φάσεις με μεγάλη ευαισθησία μπορούν όλα να οδηγήσουν μια θηλάζουσα μητέρα σε κατάσταση εξάντλησης ή πανικού. Ηρεμήστε. Όλες οι μαμάδες το έχουν περάσει – κι είναι ένα στάδιο που θα περάσει κι αυτό. Έχετε κάθε λόγο να νιώθετε περίεργα ή να θέλετε να γκρινιάξετε.

Δείτε Επίσης

* Το πώς, το πόσο και το για πόσο του θηλασμού είναι δικαίωμα και απόφαση της μαμάς και μόνο.

*  Όλες οι μητέρες έχουν το δικαίωμα να αισθάνονται ότι βιώνουν τον θηλασμό με τον δικό τους τρόπο. Όλα τα συναισθήματα είναι φυσιολογικά. Όλα τα συναισθήματα είναι πραγματικά.

Είναι σημαντικό να θυμάστε:

* Να τρώτε καλά, μια μητέρα που θηλάζει χρειάζεται τουλάχιστον 500 θερμίδες επιπλέον από το κανονικό.

* Να πίνετε αρκετά υγρά, όσα περισσότερα υγρά πίνετε τόσο περισσότερο και πιο εύκολα θα κατεβαίνει το γάλα σας.

* Να θυμάστε να παίρνετε τις βιταμίνες σας: αυτήν την περίοδο έχετε αυξημένες ανάγκες σε σίδηρο, ασβέστιο, βιταμίνη D, και φυλλικό οξύ.

* Να ξεκουράζεστε όσο μπορείτε και να προσπαθείτε να είστε ήρεμη.

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top