Now Reading
Στη θάλασσα με το μωρό με ασφάλεια

Στη θάλασσα με το μωρό με ασφάλεια

Ακολουθώντας κάποιους βασικούς κανόνες, τα πρώτα σας μπάνια θα γίνουν μια απολαυστική εμπειρία για όλους.

Αν γίνατε πρόσφατα γονείς, ίσως διστάζετε να κάνετε την πρώτη σας εξόρμηση με το παιδί στη θάλασσα. Ωστόσο μετά τους πρώτους μήνες της ζωής ενός μωρού (συμβουλευτείτε τον παιδίατρό σας για το πότε ακριβώς) μπορείτε να το βουτήξετε άφοβα στο νερό, αρκεί να ακολουθήσετε κάποιους βασικούς κανόνες. Ποιοι είναι αυτοί;

-Στην πρώτη του επαφή με το νερό, βρέξτε σιγά σιγά το σώμα του ώστε να εξοικειωθεί με την αίσθηση.

-Αν η πρώτη του επαφή με τη θάλασσα το ξαφνιάσει και το κάνει να δυσανασχετήσει, μην αποθαρρυνθείτε. Παίξτε μαζί του προσπαθώντας να του δείξετε πόσο διασκεδαστικό μπορεί να είναι το παιχνίδι στο νερό. Σε καμία περίπτωση όμως μην το πιέσετε.

-Ακόμη κι αν σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε σωσίβιο (ενδεικτικά, μια καλή επιλογή είναι το Swimtrainer που αφήνει τα ποδαράκια του ελεύθερα επιτρέποντάς του να τα κουνάει στη θάλασσα και, σταδιακά, να εκπαιδεύεται στο κολύμπι), μην το αφήσετε ούτε δευτερόλεπτο να απομακρυνθεί από κοντά σας. Κρατήστε το αγκαλιά μέσα στο νερό.

-Παραμείνετε στα ρηχά μαζί με το μωρό σας, ιδανικά στην ακροθαλασσιά, ειδικά αν δεν γνωρίζετε καλά τη συγκεκριμένη παραλία.

-Αποφύγετε την έκθεσή του στον ήλιο τις πιο ζεστές ώρες της ημέρας. Ιδανικά, πηγαίνετε για μπάνιο μετά τις έξι το απόγευμα και πάντα φορώντας του βρεφικό αντιηλιακό με υψηλό δείκτη προστασίας.

Δείτε Επίσης

-Στο πρώτο του μπάνιο υπολογίστε να μην περάσει πάνω από δέκα λεπτά μέσα στο νερό. Γενικά, αν το δείτε να αρχίσει να τρέμει βγάλτε το αμέσως από τη θάλασσα.

-Αμέσως μόλις βγείτε από το νερό αλλάξτε του μαγιό για να αποφύγετε την ανάπτυξη μικροβίων και την εμφάνιση δερματικών ερεθισμών στην περιοχή.

 

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top