Now Reading
Σπιτικές μάσκες για πρόσωπο & μαλλιά με βάση το αυγό

Σπιτικές μάσκες για πρόσωπο & μαλλιά με βάση το αυγό

Με εγγυημένα αποτελέσματα…

Συντάκτης : Δήμητρα Λυγίζου-Κάρλου

Τα αυγά δεν είναι μόνο νόστιμα και θρεπτικά. Πρόκειται για έναν θησαυρό, πλούσιο σε πρωτεΐνες. Μπορεί να μεταμορφωθεί στο τέλειο καλλυντικό αν το συνδυάσεις με μερικά απλά υλικά που όλες έχουμε στην κουζίνα μας. Δοκίμασε να φτιάξεις τις δύο παρακάτω γρήγορες μάσκες για πρόσωπο και μαλλιά και θα με θυμηθείς.

Μάσκα προσώπου που συσφίγγει και εξαφανίζει κηλίδες

Με αυγό και λεμόνι

Το λεμόνι βοηθάει στην εξάλειψη των σπυριών μας και σφίγγει τους πόρους. Τα ασπράδια των αυγών φωτίζουν και βοηθούν στη σύσφιξη του δέρματος αλλά και καταπολεμούν τις διχρωμίες του.

Υλικά: 1 ασπράδι αυγού και  1 κουτάλι. φρέσκο χυμό λεμονιού.

Παρασκευή/ Εφαρμογή:

Ανακατεύουμε το ασπράδι του αυγού με τον χυμό λεμονιού σε ένα μπολ. Απλώνουμε σε καθαρό πρόσωπο με ένα καθαρό πινέλο (κατά προτίμηση από φυσική τρίχα) αποφεύγοντας την περιοχή των ματιών. Αν έχουμε αρκετό μείγμα εφαρμόζουμε 2 στρώσεις του μείγματος και την αφήνουμε να δράσει για 20-25 λεπτά.Όταν νιώσουμε ότι η μάσκα είναι σκληρή, την αφαιρούμε από το πρόσωπό μας, ξεφλουδίζοντάς την. Προσοχή! Αν μπει λίγο από το μείγμα στα μάτια μας, αμέσως ξεπλένουμε με άφθονο νερό. Και δεν ξεχνάμε να καθαρίζουμε πολύ καλά το πινέλο που χρησιμοποιούμε με ζεστό νερό.

Μάσκα μαλλιών για επανόρθωση

Δείτε Επίσης

Με αυγό, μέλι και λάδι

Ο κρόκος του αυγού προστατεύει από το σπάσιμο της τρίχας και βοηθά στην ανάπτυξη νέων μαλλιών. Επίσης χαρίζει φυσική λάμψη στα μαλλιά.  Το ελαιόλαδο ενυδατώνει σε βάθος την τρίχα και την εμπλουτίζει με τα θρεπτικά συστατικά του.   Το μέλι “σφραγίζει” την υγρασία της τρίχας, ώστε τα μαλλιά να παραμένουν ενυδατωμένα.

Υλικά: 1 κρόκος αυγού, 1/3 ποτήρι ελαιόλαδο, 2 κ.σ. μέλι

Παρασκευή/ Εφαρμογή: Χτυπάμε τον κρόκο αυγού όπως τη μαρέγκα και στη συνέχεια ανακατεύουμε μαζί όλα τα υλικά μέσα σε μπολ. Ή μπορούμε να χτυπήσουμε όλα τα υλικά μαζί απευθείας στο μπλέντερ. Απλώνουμε τη σπιτική μάσκα μαλλιών με αυγό σε όλο το τριχωτό της κεφαλής, από τη ρίζα μέχρι τις άκρες, σε στεγνά μαλλιά (έτσι τα θρεπτικά συστατικά της απορροφώνται καλύτερα από την τρίχα) Δένουμε με μια πιάστρα τα μαλλιά μας και αφήνουμε τη μάσκα μαλλιών για 30 λεπτά. Στο τέλος πλένουμε τα μαλλιά με μαλακό σαμπουάν. Αν φοβάστε πως τα μαλλιά σας θα μυρίζουν αυγό, πριν τα λούσετε περάστε τα με λίγο μηλόξυδο.

Πηγή: ΑllΥou

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top