Now Reading
Σημαντικά οφέλη για τα παιδιά που πηγαίνουν παιδικό σταθμό αντί να μένουν σπίτι

Σημαντικά οφέλη για τα παιδιά που πηγαίνουν παιδικό σταθμό αντί να μένουν σπίτι

Αναπτύσσουν καλύτερα τις κοινωνικές δεξιότητες και τις νοητικές λειτουργίες τους, σύμφωνα με μια νέα έρευνα.

Αν αναγκαστήκατε να στείλετε το παιδί σας από πολύ μικρό στον παιδικό σταθμό, επειδή για παράδειγμα δεν έχετε σταθερή βοήθεια στο σπίτι από παππούδες και γιαγιάδες, τα αποτελέσματα μιας νέας μελέτης θα σας ανακουφίσουν από τις τύψεις.

Γιατί όπως ανακάλυψαν πρόσφατα ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Σορβόνης, τα παιδιά που πηγαίνουν στον παιδικό σταθμό παρουσιάζουν καλύτερη συμπεριφορά, κοινωνικές δεξιότητες και νοητική ανάπτυξη από εκείνα που μένουν στο σπίτι.

Οι Γάλλοι επιστήμονες παρακολούθησαν 1.500 παιδιά από τη βρεφική ηλικία τους μέχρι τα 8 χρόνια τους. Σε όλη τη διάρκεια αυτού του διαστήματος, ζητούσαν από τους γονείς να συμπληρώνουν ερωτηματολόγια σχετικά με τη συμπεριφορά και την εξέλιξη του παιδιού τους. Το συμπέρασμα;

Τα παιδιά που πήγαν στον παιδικό σταθμό για πάνω από ένα χρόνο είχαν καλύτερες κοινωνικές δεξιότητες και λιγότερες δυσκολίες στη συναναστροφή τους με συνομηλίκους. Παρατηρήθηκαν επίσης μακροχρόνια οφέλη στην ψυχική υγεία αυτών των παιδιών.

«Η πρόσβαση σε έναν παιδικό σταθμό υψηλής ποιότητας στη διάρκεια των πρώτων χρόνων της ζωής ενδέχεται να βελτιώνει τη συναισθηματική και νοητική ανάπτυξη των παιδιών, να προλαμβάνει μεταγενέστερες συναισθηματικές δυσκολίες και να προάγει συμπεριφορές που ευνοούν την κοινωνικοποίηση» σχολίασε μια από τις συγγραφείς της μελέτης, η Dr. Maria Melchior.

Δείτε Επίσης

Ακόμα και οι σχολικές επιδόσεις ενός παιδιού ίσως επηρεάζονται θετικά από το γεγονός ότι πήγε για περισσότερο από ένα χρόνο στον παιδικό σταθμό, όπως παρατήρησαν οι ειδικοί.

Σε παρόμοια συμπεράσματα είχε καταλήξει και μια μελέτη του Εθνικού Ινστιτούτου Υγείας (2010) των ΗΠΑ όπου διαπιστώθηκε ότι ο παιδικός σταθμός ασκεί μακροπρόθεσμα θετική επιρροή στη συμπεριφορά των παιδιών. Τόσο μακροπρόθεσμα, ώστε οι Αμερικανοί ερευνητές είχαν παρατηρήσει ότι τα παιδιά που πηγαίνουν στον παιδικό σταθμό είναι λιγότερο πιθανό να ενδώσουν σε συμπεριφορές υψηλού ρίσκου κατά την εφηβεία τους.

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top