Now Reading
Πώς να μειώσετε το άγχος κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης

Πώς να μειώσετε το άγχος κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης

Η εμφάνιση στρες κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης είναι ιδιαίτερα συνηθισμένη, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν τρόποι να το καταπολεμήσετε

Η περίοδος της εγκυμοσύνης είναι μια στιγμή στη ζωή μιας γυναίκας στην οποία κατακλύζεται από έντονα συναισθήματα, όπως αυτά της χαράς και της ανυπομονησίας για τον ερχομό του μωρού της. Ταυτόχρονα, όμως, ενδέχεται να είναι και μια ιδιαίτερα στρεσογόνος περίοδος. Εδώ θα βρείτε όλες τις συμβουλές ώστε να διαχειριστείτε και να αποβάλετε το στρες, στην περίπτωση που και εσείς περιμένετε το παιδί σας από ώρα σε ώρα.

Συγκεντρωθείτε στο πώς αναπνέετε

Το  στρες μπορεί να επηρεάσει τον τρόπο με τον οποίο αναπνέουμε, κάνοντάς μας να παίρνουμε μικρότερες, κοφτές ανάσες. Κατ’ αυτόν τον τρόπο, όμως, το οξυγόνο που διοχετεύεται στον εγκέφαλο μειώνεται, πράγμα που αυξάνει με τη σειρά του τα επίπεδα  στρες στον οργανισμό μας, δημιουργώντας έναν φαύλο κύκλο. Συγκεντρωθείτε λοιπόν στο πως αναπνέετε, παίρνοντας βαθιές ανάσες και όταν νιώθετε αγχωμένη, κλείστε για λίγο τα μάτια σας και φροντίστε να αναπνέετε αργά από τη μύτη, εκπνέοντας από το στόμα.

Κάντε stretching για να αποβάλετε το  στρες πιο γρήγορα

Οι ορμόνες που εκλύονται κατά τη διάρκεια του stretching από το σώμα μας χαλαρώνουν τους μύες που μπορεί να είναι σφιγμένοι από το  στρες. Γι’ αυτόν τον λόγο, όταν νιώθετε έντονο  στρες δοκιμάστε να τεντωθείτε όπως θα σας δείξει ο γιατρός σας και θα ανακουφιστείτε άμεσα από τα συμπτώματά του.

Ξεκουραστείτε πολύ

Όταν δεν ξεκουράζεστε επαρκώς, το σώμα και το μυαλό σας είναι πιθανό να εξαντλούνται πολύ γρήγορα, αναπτύσσοντας ταυτόχρονα αρνητικές σκέψεις που αυξάνουν τη συναισθηματική σας ένταση. Κοιμηθείτε λοιπόν όσο περισσότερο γίνεται και τις σωστές ώρες, ενώ όταν νιώθετε στρεσαρισμένη, ακόμη και ένας 20λεπτος υπνάκος μπορεί να σας βοηθήσει.

Αποβάλετε την πίεση με ένα μασάζ

Όπως ακριβώς και το stretching, έτσι και το μασάζ μπορεί να έχει πολύ καλά αποτελέσματα στη διαχείριση και στη μείωση του  στρες. Γι’ αυτό ζητήστε από τον σύντροφό σας ή κάποιον άλλον δικό σας άνθρωπο να βάλει ένα χεράκι ώστε να νιώσετε καλύτερα. Συνδυάστε το επίσης με βαθιές ανάσες.

Κάντε τον θετικό απολογισμό σας

Το να μιλάμε στον εαυτό μας όταν έχουμε  στρες είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να το αποβάλουμε, έστω και προσωρινά. Όταν λοιπόν νιώθετε ότι πνίγεστε από τα συναισθήματα, κάντε τον θετικό σας απολογισμό μιλώντας στον εαυτό σας και υπενθυμίζοντάς του ότι είστε υγιής, χαρούμενη και έτοιμη να αναλάβετε τη φροντίδα του μωρού σας με τον σύντροφό σας αλλά και μόνη σας.

Δείτε Επίσης

Πιείτε ένα τσάι με μέντα

Η μενθόλη που περιέχουν τα φύλλα μέντας λειτουργεί σαν μυοχαλαρωτικό και ηρεμιστικό. Επιπλέον ανακουφίζει από τα συμπτώματα που συνδέονται με προβλήματα στο στομάχι, όπως η ναυτία και η τάση για εμετό. Κάθε φορά λοιπόν που νιώθετε πιεσμένη, δοκιμάστε ένα ζεστό τσάι με μέντα και θα σας ανακουφίσει.

Μιλήστε με κάποιον για όσα σας προκαλούν  στρες

Πολλές φορές, τα πράγματα για τα οποία νιώθουμε ότι το  στρες βαράει κόκκινο είναι και πράγματα που έχουμε μόνο στο μυαλό μας και δεν θα έπρεπε να μας επιβαρύνουν με κανέναν τρόπο. Αν λοιπόν περνάτε μια περίοδο έντονου  στρες, δοκιμάστε να μιλήσετε σε έναν δικό σας άνθρωπο για όσα σας προκαλούν  στρες ή και σε έναν ειδικό. Θα δείτε ότι με τη βοήθειά τους θα εκλογικεύσετε πολλά από όσα σκέφτεστε και αμέσως θα νιώσετε καλύτερα, επικεντρώνοντας την προσοχή σας στα καλά της εγκυμοσύνης.

Πηγή: Το δικό σου γυναικείο site. Θέματα για τη γυναίκα. – AllYou.gr

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top