Now Reading
Πώς να αξιοποιησετε ποιοτικά τον ελεύθερο χρόνο των παιδιών σας στο σπίτι

Πώς να αξιοποιησετε ποιοτικά τον ελεύθερο χρόνο των παιδιών σας στο σπίτι

Πάντα χρειάζεται να έχετε μερικές έξτρα ιδέες για να μην ακουστεί το «μαμά, βαριέμαι»

Το σπίτι αποτελούσε πάντα το ιερό καταφύγιο της οικογένειας. Εκτός από τον χώρο όπου ικανοποιούμε τις βασικές μας ανάγκες είναι και το μέρος που απολαμβάνουμε περισσότερο. Τα παιδιά μάλιστα το γνωρίζουν αυτό πολύ καλά. Στο σπίτι έχουν άπειρες ευκαιρίες για παιχνίδι. Κι επειδή οι ιδέες για την ψυχαγωγία τους δεν είναι ποτέ αρκετές, εδώ θα βρείτε μερικές ακόμα για να έχετε στη διάθεσή σας.

 

Παζλ: Σταθερή αξία

Ναι, αυτή η μπερδεμένη εικόνα σε μικρά κομμάτια μπορεί να προσφέρει στα παιδιά εκτός από διασκέδαση και ποιοτικό χρόνο και πολλά ακόμα οφέλη. Αν μάλιστα ξεκινήσει από μικρή ηλικία ένα παιδί τα παζλ, μαθαίνει να αναγνωρίζει σχήματα αριθμούς και γράμματα. Επίσης, τα παζλ βοηθάνε στην εφευρετικότητα του παιδιού αλλά και στη βελτίωση της μνήμης! Αλλά κυρίως, σε οποιαδήποτε ηλικία και να είναι ένα παιδί, τα παζλ του μαθαίνουν να είναι υπομονετικό και να χαλαρώνει καθώς μπορεί να απασχοληθεί για ώρες ή ακόμα και μέρες οδηγώντας τον εαυτό του στην επίτευξη του στόχου: να δει την ολοκληρωμένη εικόνα φτιαγμένη από τα χεράκια του!

Μικροί επιστήμονες στο σπίτι

Δεν υπάρχει παιδί να μην ενθουσιαστεί με κατασκευές και πειράματα, ειδικά όταν αυτά δίνουν εξηγήσεις για τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί ο κόσμος μας. Ένα παιδί 4-5 ετών μπορεί να ξεκινήσει να κάνει πειράματα με πολύ εύκολα υλικά που όλοι έχετε στο σπίτι σας.  Θα βρείτε εκατοντάδες βίντεο στο ίντερνετ με εύκολα πειράματα που θα ενθουσιάσουν τα παιδιά και θα ενισχύσουν την περιέργεια και τη διάθεση τους για μάθηση. Στην παρακάτω πλατφόρμα μπορείτε να βρείτε μαθήματα ρομποτικής, φυσικής κλπ: https://diy.org/

Επίσης παιχνίδια της NASA αλλά και κατασκευές θα τα κρατήσουν συγκεντρωμένα για ώρες και θα τους δώσουν ερεθίσματα για περισσότερες ανακαλύψεις!

https://spaceplace.nasa.gov/menu/play/

https://spaceplace.nasa.gov/menu/do/

Δείτε Επίσης

Ποιοτική τηλεόραση με ασφάλεια και χωρίς άγχος

Και γιατί όχι να περάσει κάποιες ώρες στην τηλεόραση αφού πρώτα βεβαιωθείτε πως το περιεχόμενο που θα παρακολουθήσει είναι ποιοτικό αλλά και ασφαλές για το παιδί. Η ΕΟΝ Kids προσφέρει τη μεγαλύτερη συλλογή παιδικών καναλιών (7 κανάλια) από οποιαδήποτε άλλη πλατφόρμα στην Ελλάδα, για όλες τις ηλικίες. Παράλληλα, οι συντομεύσεις με αγαπημένους ήρωες κάνουν πιο εύκολη την πλοήγηση στην ΕΟΝ και την αναζήτηση του αγαπημένου τους περιεχομένου. Μέσω του γονικού ελέγχου, οι γονείς είστε σίγουροι ότι το παιδί σας απολαμβάνει το αγαπημένο του παιδικό πρόγραμμα, χωρίς το άγχος ότι θα παρακολουθήσει κάτι που δεν ταιριάζει στην ηλικία του, καθώς δεν έχουν πρόσβαση στο Internet και σε περιεχόμενο για μεγάλους. Επίσης υπάρχει η δυνατότητα δημιουργίας παιδικού προφίλ, όπου μέσα από ένα ξεχωριστό και διασκεδαστικό περιβάλλον πλοήγησης, έχει το δικό του προφίλ και ανάλογα με την ηλικιακή του ομάδα (0-6, 7-11) απολαμβάνει πλούσιο περιεχόμενο που ταιριάζει σε αυτό. Επιπλέον, η ΕΟΝ «μαθαίνει» τις προτιμήσεις του παιδιού και του προτείνει περιεχόμενο που ταιριάζει με τις αναζητήσεις που έχει κάνει ή το θέαμα που παρακολουθεί. Με την ΕΟΝ το παιδί έχει την δυνατότητα να διακόπτει οποιαδήποτε στιγμή ακόμα και το live περιεχόμενο. Πλέον, δεν θα χάνει στιγμή από το αγαπημένο του πρόγραμμα και θα έχει συνεχώς πρόσβαση σε ένα πολύ πλούσιο on demand περιεχόμενο.

 

Extra tip: Η Nova προσφέρει εντελώς δωρεάν 1000 παιδικά τηλεκοντρόλ στους συνδρομητές που θα δημιουργήσουν ένα παιδικό προφίλ στο EON Smart box και θα συμπληρώσουν τα στοιχεία τους στην ειδική φόρμα. Συμπληρώνετε τα στοιχεία σας στην αποκλειστική σελίδα της προσφοράς https://nova.gr/eonkids-tvcontrol

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top