Now Reading
Πώς να αντιμετωπίσετε το «χάος» στο σπίτι

Πώς να αντιμετωπίσετε το «χάος» στο σπίτι

Για να μη χάνετε χρόνο από την οικογένειά σας

Παιχνίδια, ρούχα, σχολικές εργασίες, χαρτόνια, μπογιές, επιτραπέζια. Είναι μερικά από τα πράγματα που μπορεί να βρεθούν ατάκτως ερριμμένα σε ένα σπίτι όταν υπάρχουν παιδιά. Και είναι κάτι που όλες οι γυναίκες μαθαίνουν όταν γίνονται μαμάδες: αυτό που θεωρούσατε σπίτι σας καταλαμβάνεται σιγά σιγά από τα παιδιά και τα πράγματά τους.

Πώς θα πάρετε ξανά τον έλεγχο της κατάστασης, αντιμετωπίζοντας το χάος που αφήνουν πίσω τους μωρά και μικρά παιδιά;

1.Διαίρει και…τακτοποίησε
Όταν βλέπετε όλα τα πράγματα που χρειάζονται τακτοποίηση-καθάρισμα στο σπίτι σας, η δουλειά φαίνεται βουνό. Για αυτό προσπαθήστε να αφιερώνετε λίγο χρόνο την ημέρα για να τακτοποιείτε το σπίτι σας κομμάτι-κομμάτι, για παράδειγμα τη βιβλιοθήκη, τα υλικά χειροτεχνίας του παιδιού, την παπουτσοθήκη. Σε λίγες ημέρες θα αρχίσετε να βλέπετε τη διαφορά.

2. Κρατήστε τα καλύτερα
Μην αισθάνεστε κακή μαμά αν δεν κρατάτε κάθε χαρτάκι όπου το 2χρονό σας έχει τραβήξει μία γραμμή με ένα μαρκαδόρο. Αν συνεχίσετε να το κάνετε, ειδικά αν έχει ξεκινήσει νηπιαγωγείο ή σχολείο, θα καταλήξετε με στοίβες από εργασίες, ζωγραφιές και κατασκευές που θα καταλάβουν σιγά σιγά κάθε διαθέσιμο χώρο στο σπίτι. Κρατήστε τα καλύτερα έργα του μικρού σας ζωγράφου και προσπαθήστε ανά τακτά διαστήματα να ξεκαθαρίζετε το σωρό.

3. Καθένας και το χρώμα του
Αν έχετε δύο παιδιά, διαλέξτε ένα χρώμα για τα πράγματα του καθενός για να ξέρετε ποιος πρέπει να μαζέψει τι. Για παράδειγμα πράσινες πετσέτες, οδοντόβουρτσα, φαγητοδοχείο για το ένα, μπλε για το άλλο.

Δείτε Επίσης

4. Ας διαλέξουν για καλό σκοπό
Όταν όλο το σπίτι μοιάζει να έχει καταληφθεί από τα παιχνίδια τους, ίσως ήρθε η ώρα να γίνει ένα καλό ξεδιάλεγμα. Ζητήστε από τα παιδιά να διαλέξουν ποια παιχνίδια θα ήθελαν να κρατήσουν και ποια να αποχωριστούν. Αν είναι σε καλή κατάσταση, μπορείτε να δωρίσετε αυτά τα παιχνίδια.

5. Αναδιοργανωθείτε
Αν κάθε εβδομάδα τακτοποιείτε, π.χ. τον πάγκο της κουζίνας και κάθε εβδομάδα διαπιστώνετε ότι επικρατεί το χάος σε αυτή τη μικρή γωνιά του σπιτιού σας, ίσως ήρθε η ώρα να αλλάξετε κάποιες συνήθειες. Για παράδειγμα, αν εκεί είναι που πετάτε κλειδιά, λογαριασμούς, αποδείξεις, χαρτάκια, τσιμπιδάκια, κλπ όταν γυρνάτε σπίτι, ίσως ήρθε η ώρα να βρείτε μία λύση, όπως ένα συρτάρι ή μία κρεμάστρα για τα κλειδιά.

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top