Now Reading
Πώς θα φωτογραφίσετε το μωρό σαν επαγγελματίας

Πώς θα φωτογραφίσετε το μωρό σαν επαγγελματίας

Για να κρατήσετε για πάντα τις καλύτερες στιγμές του

Ένα μωρό δεν χρειάζεται να προσπαθήσει πολύ για να γίνει αξιολάτρευτο. Και είναι φυσικό να θέλετε να απαθανατίσετε κάθε στιγμή του ειδικά τους πρώτους μήνες, όταν όλα είναι καινούρια και «πρώτα»: πρώτη βόλτα, πρώτο χαμόγελο, πρώτη γκριμάτσα, πρώτο δόντι.

Το μόνο που χρειάζεστε τη σήμερον ημέρα είναι το smartphone, με όλα τα apps, Instagram, κλπ, ή μία απλή κάμερα, να ακολουθήσετε τις παρακάτω συμβουλές και θα είστε έτοιμη για να κάνετε την πρώτη «επαγγελματική» φωτογράφηση του μωρού σας!

1. Βρείτε το καλύτερο φως
Ξεχάστε όλα τα περίεργα γκάτζετ και τις περίπλοκες ρυθμίσεις στο κινητό ή τη φωτογραφική σας. Μπορείτε να βγάλετε τέλειες φωτογραφίες το μωρό σας με το φυσικό φως, ειδικά τις μέρες που έχει άπλετο ήλιο. Βάλτε μία κουβερτούλα ή μία πετσέτα έξω ή μπροστά σε ένα παράθυρο, ξαπλώστε το μωράκι σας και βάλτε φωτιά στο κλείστρο!

2. Φροντίστε να είναι χαλαρό και άνετο το μωρό
Για να είναι το μοντέλο σας συνεργάσιμο, διαλέξτε μία ώρα της ημέρας που θα έχει φάει, θα είναι ξεκούραστο και άνετο, με καθαρή πάνα και ντυμένο απλά, χωρίς να ζεσταίνεται ή να κρυώνει. Για παράδειγμα, μπορείτε να το φωτογραφίσετε περίπου μισή ώρα μετά το τάισμα.

3. Διαλέξτε τη σωστή ώρα
Πολλοί φωτογράφοι προτιμούν να φωτογραφίζουν στραμμένοι προς βορρά, γιατί έτσι αξιοποιούν το έμμεσο φως του ήλιου και δεν «καίγονται» οι φωτογραφίες. Ξαπλώστε το μωρό σας μπροστά σε ένα δυτικό παράθυρο το πρωί και σε ένα ανατολικό το απόγευμα για να μην το ενοχλεί ο ήλιος και να περιορίσετε τις σκιές. Αν θέλετε φωτογραφίες στη φύση, μπορείτε να περιμένετε τη λεγόμενη «Μαγική ώρα», που είναι η πρώτη ώρα μετά την ανατολή και οι 2 ώρες πριν το ηλιοβασίλεμα, οπότε το φως είναι πιο απαλό και ζεστό και όλοι βγαίνουν όμορφοι στις φωτογραφίες (όχι ότι το μωρό σας το έχει ανάγκη)!

4. Φωτογραφίστε την ανάπτυξή του ανά μήνα
Αν θέλετε να έχετε ένα φωτογραφικό ημερολόγιο που να δείχνει πόσο πολύ μεγαλώνει το μωρό σας τους πρώτους μήνες της ζωής του, κάντε ένα πρόγραμμα και φωτογραφίστε το μία φορά το μήνα στο ίδιο σημείο και στην ίδια θέση, ώστε το μόνο που θα αλλάζει θα είναι το μωρό. Βάλτε τη δημιουργικότητά σας να δουλέψει: μπορεί να θέλετε να φτιάξετε μία μικρή ταμπέλα που θα λέει το όνομα και την ηλικία του, π.χ. «Μαρία, 2 μηνών» ή να έχετε ένα μεγάλο αρκούδι πάντα δίπλα του για σημείο αναφοράς.

5. Δώστε έμφαση σε λεπτομέρειες
Όσο εκπληκτικό είναι το πρόσωπο ενός μωρού, άλλο τόσο είναι και σημεία στα οποία δεν δίνουμε συχνά τόση προσοχή, όπως ένα μπουκλάκι από τα μαλλιά του που πετάει, τα νυχάκια των ποδιών του, το αυτί του.

Δείτε Επίσης

6. Κρατήστε το σκηνικό λιτό και απέριττο
Για όσο το δυνατόν περισσότερο επαγγελματικό αποτέλεσμα, φωτογραφήστε το μωρό σε ένα απλό περιβάλλον. Και δεν έχει σημασία αν γίνεται χαμός στο σπίτι, μπορείτε πολύ απλά να το ξαπλώσετε στο κρεβάτι, σε ένα μονόχρωμο κάλυμμα ή να στηρίξετε ένα κομμάτι χαρτόνι στον τοίχο ή ό,τι άλλο σκεφτείτε.

*από whattoexpect.com

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top