Now Reading
Πώς θα οργανώσετε στο σπίτι ένα πασχαλινό κυνήγι θησαυρού για νήπια.

Πώς θα οργανώσετε στο σπίτι ένα πασχαλινό κυνήγι θησαυρού για νήπια.

Η παράδοση αυτή, που μας έρχεται από το εξωτερικό, θα τους προσφέρει ώρες διασκέδασης και χαράς.

Τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότεροι χώροι δημιουργικής απασχόλησης οργανώνουν πασχαλινά κυνήγια θησαυρού: μια εορταστική παράδοση που μας έρχεται από το εξωτερικό και στη διάρκεια της οποίας τα παιδιά καλούνται να βρουν, σε συγκεκριμένο χρόνο, τα πασχαλινά αυγά που έχουν κρύψει οι μεγάλοι σε διάφορα σημεία της αυλής (ή ακόμα και ενός κλειστού χώρου).

Η ιδέα ακούγεται απλή, όταν όμως προσπαθούμε να την εφαρμόσουμε στο σπίτι και μάλιστα με παίκτες μια ομάδα νηπίων, καλό είναι να ακολουθήσουμε κάποιες βασικές συμβουλές για να περάσουμε εμείς καλά και τα παιδάκια καλύτερα:

  1. Ζητάμε από κάθε παιδάκι να εντοπίσει τα αυγά ενός συγκεκριμένου χρώματος (για παράδειγμα ένας τα κόκκινα αυγά, ένας άλλος τα πράσινα κ.λπ.). Έτσι θα αποφύγουμε τις συγκρούσεις ανάμεσα στους μικρούς μας παίκτες, που τώρα αναπτύσσουν την κοινωνική δεξιότητα του μοιράζεσθαι. Αρκεί να βεβαιωθούμε ότι όλα τα παιδάκια γνωρίζουν καλά τα χρώματα!
  2. Οργανώνουμε το κυνήγι θησαυρού σε ένα ασφαλή χώρο. Στον οποίο έχουμε βεβαιωθεί ότι δεν υπάρχουν επικίνδυνα αντικείμενα ή τρόποι διαφυγής των νηπίων. Ιδανική είναι μια περιφραγμένη αυλή, αλλά μπορούμε να το οργανώσουμε και μέσα στο σπίτι.
  3. Επιβλέπουμε τους μικρούς μας παίκτες σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού. Όσο ασφαλής κι αν είναι ο χώρος όπου οργανώνουμε τη δραστηριότητα, δεν τους αφήνουμε καθόλου από τα μάτια μας, γιατί όταν ένα νήπιο… θέλει να εκτεθεί σε κίνδυνο, δεν σταματά να μας εκπλήσσει με την ευρηματικότητά του!
  4. Κρύβουμε τα αυγά σε εμφανή σημεία. Τα αφήνουμε, για παράδειγμα, να προεξέχουν ελαφρώς από το χώμα ή δεν τα κρύβουμε για τα καλά πίσω από μια γλάστρα, αλλά έτσι ώστε να ξεπροβάλλουν λίγο. Διαφορετικά, τα νήπιά μας μπορεί να μην τα βρουν ποτέ!
  5. Αντικαθιστούμε τα αυγά με μικρά δωράκια. Μια εκδοχή του πασχαλινού κυνηγιού είναι με σοκολατένια αυγά σε περιτύλιγμα. Για να αποφύγουμε ωστόσο αυτή την overdose ζάχαρης μπορούμε να κρύψουμε πλαστικά αυγά ή διάφορα μικρά παιχνιδάκια.
  6. Αντί για χάρτη θησαυρού, τοποθετούμε βέλη. Σε μεγαλύτερες ηλικίες το πασχαλινό κυνήγι μπορεί να συνοδεύεται από ένα χάρτη θησαυρού. Στην περίπτωση των νηπίων, τον αντικαθιστούμε με βέλη, που μπορούμε να τοποθετήσουμε σε διάφορα σημεία του χώρου ώστε να δείχνουν πού είναι κρυμμένα τα αυγά, ή να παίξουμε το παιχνίδι μικροί μεγάλοι, βοηθώντας έτσι τα νήπια να διαβάσουν το χάρτη.
  7. Δεν ξεχνάμε τα καλαθάκια: Δίνουμε σε κάθε μικρό παίκτη από ένα καλαθάκι, όπου θα μαζεύει τα αυγά του. Μπορούμε να αγοράσουμε έτοιμα ή να φτιάξουμε στο σπίτι, π.χ. από χρωματιστό χαρτόνι, κορδέλες και κόλλα χειροτεχνίας.

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top