Now Reading
Πρωινό Σαββάτου γεμάτο βιβλία και ταξίδια στη φαντασία

Πρωινό Σαββάτου γεμάτο βιβλία και ταξίδια στη φαντασία

Τρεις υπέροχες εκδηλώσεις στις 19 Ιανουαρίου στον Ianos για μικρούς αναγνώστες

Μια καλή ευκαιρία για να κατεβείτε το Σάββατο το πρωί στο κέντρο της Αθήνας με τα παιδιά σας είναι οι τρεις εκδηλώσεις που φιλοξενούνται στους φιλόξενους χώρους του βιβλιοπωλείου Ianos.

 

Στις 10:00 στον Παιδικό ΙΑΝΟ:

Η εκπαιδευτική μουσική ομάδα musicArte έρχεται και πραγματοποιεί το τέταρτο μουσικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα από την ενότητα «Κόκκινη κλωστή δεμένη σε ανέμη… μουσική» και «Ένα ταξίδι θα σε πάω», για παιδιά 6-9 και 9-12 ετών αντίστοιχα.

10:00-11:00 «Ένα ταξίδι θα σε πάω… Ιταλία» (για παιδιά 9-12 ετών)

Με σεβασμό και αγάπη για τα παιδιά δημιουργήσαν το μουσικό-εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Ένα ταξίδι θα σε πάω». Αφήστε τη μουσική να σας παρασύρει σε όλους τους ωκεανούς του κόσμου και να αποδείξει ότι μερικά από τα πιο αξέχαστα ταξίδια, μπορούν να γίνουν χρησιμοποιώντας τη φαντασία. Μέσα από ακροάσεις, παιχνίδια, χάρτες, φωτογραφίες, γεύσεις, μυρωδιές και αντλώντας έμπνευση κάθε φορά από μία διαφορετική χώρα, αφεθείτε στη μουσική γοητεία των πόλεων που του αφιερώματος. Ελάτε με «μουσικές» στιγμές και λεπτομέρειες να φτιάξετε τη δική σας «μουσική γεωγραφία».

11:00-12:00 «Ήχος, χρώμα, μουσική, ψηλή νότα… χαμηλή» (για παιδιά 6-9 ετών)

Για τους μικρότερους φίλους της, η musicArte δημιούργησε φέτος το πρόγραμμα «Κόκκινη κλωστή δεμένη σε ανέμη… μουσική». Πρόκειται για μικρές αυτοτελείς μουσικές ιστορίες βασισμένες σε γνωστά μουσικά θέματα με μουσική, τραγούδι και χορό! Μικρές μουσικές «διαδρομές» που ωθούν τα παιδιά να φανταστούν, να ονειρευτούν και φεύγοντας να πάρουν μαζί τους μελωδίες, εικόνες και σκέψεις που θα κεντρίσουν τη φαντασία τους και τη δημιουργικότητά τους!

Πληροφορίες για την εκδήλωση: ianos events

Στις 13:00 στον Παιδικό Ιανό:

Η γάτα γιορτάζει τα γενέθλιά της μέσα στη φαγάνα ενός εκσκαφέα παρέα με τους δυο καλύτερούς της φίλους, το άλογο και τον σκύλο. Το πάρτι έχει μεγάλη επιτυχία και κρατάει μέχρι το ξημέρωμα. Μα όταν ο οδηγός του εκσκαφέα σηκώσει τη φαγάνα και βάλει μπρος για το εργοτάξιο, οι τρεις φίλοι θα αναστατώσουν με τις φωνές τους όλη την πόλη και θα δημιουργήσουν ένα σωρό τρομερές και φοβερές παρεξηγήσεις. Από εκεί ψηλά θα φωνάζουν για βοήθεια, οι περαστικοί όμως θα παρακούν συνεχώς, με αποτέλεσμα κωμικές ανατροπές και απίθανο χάος.

Οι εκδόσεις Πατάκη και ο Παιδικός IANOS παρουσιάζουν το βιβλίο της Άννας Κοντολέων, «Πάρτι για τρεις», σε εικονογράφηση της Φωτεινής Στεφανίδη. Πρόκειται για μία όμορφη, κυκλική ιστορία, που μιλάει για τη φιλία και την καθημερινή ζωή.

Πληροφορίες για το βιβλίο: ianos books

Πληροφορίες για την εκδήλωση: ianos events

Για παιδιά από 4 ετών και άνω.

Στις 13:00 στο IANOS Café:

Δείτε Επίσης

Τα Εκπαιδευτήρια Γείτονα, οι εκδόσεις Πατάκη και ο IANOS παρουσιάζουν το βιβλίο του Δημήτρη Μελικέρτη, «Ουφόψαρα-Στα πέρατα του σύμπαντος». Μάχες, φιλίες, προδοσίες, συγκρούσεις, διαφορετικά όντα και κόσµοι, οι ανατροπές, η αγωνία, το άγνωστο κι ένας έρωτας έξω απ’ τον χώρο και τον χρόνο συνθέτουν το πιο χιουµοριστικό, ασυνήθιστο και συναρπαστικό ταξίδι στα πέρατα του σύµπαντος.

Για το βιβλίο θα μιλήσει ο Ελευθέριος Γείτονας, ιδρυτής και γεν. διευθ. των Εκπαιδευτηρίων. Την εκδήλωση θα πλαισιώσουν θεατρικά, μουσικά και αφηγηματικά μαθητές των Εκπαιδευτηρίων Γείτονα, ενώ θα παρέμβει ο συγγραφέας Γιάννης Καλπούζος. Θα συντονίσει ο δημοσιογράφος-εκπαιδευτικός Γιώργος Κιούσης.

Πληροφορίες για το βιβλίο: ianos books

Πληροφορίες για την εκδήλωση: ianos event

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο IANOS Café και η είσοδος είναι ελεύθερη.

Για παιδιά από 9 ετών και άνω.

Ιanos: Σταδίου 24, Αθήνα, τηλ.: 210-3217917

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top