Now Reading
Πίτσα-σπαγγέτι σημειώσατε Χ

Πίτσα-σπαγγέτι σημειώσατε Χ

Μια συνταγή δύο σε ένα που συνδυάζει τις αγαπημένες σας απολαύσεις!

Μια πρωτότυπη συνταγή έρχεται να βάλει τέλος στο αιώνιο δίλημμα «πίτσα ή σπαγγέτι;».

 

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

αλάτι

1 κιλό μακαρόνια

2 φλ. σάλτσα πίτσας

2 φλ. μοτσαρέλα, χωρισμένη

1 φλ. Παρμεζάνα, χωρισμένη

1/4 φλ. μίνι πεπερόνι μέσα, και άλλα τόσα για επικάλυψη

1 πράσινη πιπεριά, ψιλοκομμένη

1/4 φλ. ελιές

1 κουτ. ρίγανη

αλάτι

Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό, για γαρνιτούρα

Δείτε Επίσης

Οδηγίες

Προθερμάνετε το φούρνο στους 200°. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο βραστό νερό, μαγειρέψτε τα μακαρόνια μέχρι να παραμείνουν αρκετά al dente, περίπου 8 λεπτά. Στραγγίστε και ρίξτε ξανά στην κατσαρόλα.

Προσθέστε τη σάλτσα πίτσας (έτοιμη σάλτσα ντομάτας ή φρεσκοτριμμένη ντομάτα με μυρωδικά), 1 φλιτζάνι μοτσαρέλα, 1/2 φλιτζάνι παρμεζάνα, πεπερόνι, πιπεριά, ελιές και ρίγανη. Μεταφέρετε το μείγμα σε ένα μεγάλο ταψί. Επικαλύψτε με την υπόλοιπη μοτσαρέλα και παρμεζάνα και προσθέστε μίνι πεπερόνι σε μια στρώση επικάλυψης. Ψήνουμε μέχρι να λιώσει το τυρί και αρχίζει να γίνεται χρυσό στην κορυφή, περίπου 30 λεπτά. Γαρνίρετε με μαϊντανό και σερβίρετε.

 

Εναλλακτικές: Μπορείτε να δοκιμάσετε με τον ίδιο περίπου τρόπο και με τις άλλες αγαπημένες σας εκδοχές ζυμαρικών, με άσπρη σάλτσα, 4 τυριά, καρμπονάρα, ή ακόμα και με κεφτεδάκια… ή σάλτσα με κιμά… Αντί για σπαγγέτι μπορείτε να δοκιμάσετε και με άλλα ζυμαρικά, όπως πένες ή βίδες…

Επιπλέον μπορείτε να παίξετε και με τα υπόλοιπα υλικά, ανάλογα με τις προτιμήσεις. Να προσθέσετε μανιτάρια, άλλα είδη τυριών και αλλαντικών, κόκκινες πιπεριές, κρεμμύδι ή ακόμα και ανανά ή αντζούγιες… με λίγα λόγια ό,τι τραβάει η όρεξή σας ή η όρεξη των παιδιών!

 

(πηγή: botrini.gr)

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top