Now Reading
Ο λάθος βράχος, μια μικρού μήκους ταινία για πολλές συζητήσεις

Ο λάθος βράχος, μια μικρού μήκους ταινία για πολλές συζητήσεις

Για τη διαφορετικότητα, τη συνύπαρξη και την αποδοχή

Μια ιστορία για την ισότητα και το πώς μπορούμε να αγκαλιάσουμε τις διαφορές μας. Ο Μάρτιν γεννήθηκε σε λάθος βράχο. Ο Μάρτιν είναι ένα μανιτάρι που ξεπερνά τεράστιες προκλήσεις για να ταξιδέψει σε ένα μακρινό βράχο όπου ελπίζει να γίνει αποδεκτός. Αυτή είναι η φανταστική ιστορία μιας γενναίας καρδιάς που αντιμάχεται στις διακρίσεις. Όποιος έχει εμπειρία από διακρίσεις φύλου, φυλής, χρώματος, καταγωγής, ηλικίας, πολιτικής ή θρησκείας μπορεί εύκολα να ταυτιστεί με τον ήρωα αυτής της ιστορίας.
Ένας χαρακτήρας με πάθος που βρίσκεται σε αντίθεση με αυτούς που μεγάλωσε μαζί, ανακαλύπτει ένα μέρος που μπορεί να είναι ο εαυτός του, αλλά αντιμετωπίζει τεράστια εμπόδια για να φτάσει εκεί.
“Πριν μπορέσουμε να σώσουμε τον κόσμο, πρέπει να βάλουμε στην άκρη τις διαφορές μας. Είμαστε όλοι στο ίδιο βράχο!” – Michael Cawood, κινηματογραφιστής
Αυτή η καθολική ιστορία συμβολίζει την αληθινή ενότητα της ανθρώπινης φυλής. Παρά τον ρατσισμό, τον σεξισμό και κάθε άλλη μορφή φανατισμού, είμαστε όλοι μαζί σε αυτό τον βράχο. Το σημερινό πολιτικό και κοινωνικό κλίμα το καθιστά ιδανικό για αυτή την ιστορία προκειμένου να ευαισθητοποιήσει τους θεατές, να τους ωθήσει να καταγράψουν την κοσμοθεωρία τους και να αναλάβουν θετική δράση.
Το Wrong Rock κέρδισε το Best Animated Short στο Burbank & Davis σε Διεθνή Φεστιβάλ Κινηματογράφου το 2019. Ο σκηνοθέτης Michael Cawood είναι πλέον δύο φορές νικητής του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Burbank στο Animated Short Category. Το Wrong Rock είναι μια indie ταινία που γίνεται εξ ολοκλήρου μέσα από το εικονικό μοντέλο σε στούντιο. Εκατοντάδες καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο συνεργάστηκαν online με την πλατφόρμα Artella.

Με αφορμή την ταινία μιλήστε με τα παιδιά για δικές σας ή δικές τους εμπειρίες όπου ένιωσαν ή νιώσατε να μη γίνεστε αποδεκτοί ή παραδείγματα πώς μπορεί κάποιος να νιώσει σήμερα μη αποδεκτός, μη επιθυμητός και ξένος.

Ζωγραφίστε τα συναισθήματά σας. Μιλήστε για το ποια σκηνή σας άρεσε περισσότερο. Αναλύστε τα συναισθήματα και τις αποχρώσεις ή κλιμακώσεις τους κατά τη διάρκεια της παρακολούθησης της μικρού μήκους ταινίας.

Παραλληλίστε την ιστορία της ταινίας με τις περιπέτειες των προσφύγων και όλα όσα τραβάνε αυτοί οι άνθρωποι στην προσπάθειά τους να σωθούν και να βρουν μια καινούργια πατρίδα.

Επίσημη Ιστοσελίδα: http://TheWrongRock.com

Ακολουθήστε https://www.facebook.com/HEROmation

Δείτε Επίσης
Υπάρχει μια δεξιότητα που ξεχωρίζει τα παιδιά που συνεχίζουν να προσπαθούν παρά τις δυσκολίες και τα εμπόδια – να πώς θα τα βοηθήσετε να την αποκτήσουν

Επικοινωνήστε https://twitter.com/HEROmation

Follow https://www.instagram.com/heromations… Π

Αγοράστε το βιβλίο: εδώ

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top