Now Reading
Οι 15 καλύτερες τροφές για πρωινή αδιαθεσία και ναυτία

Οι 15 καλύτερες τροφές για πρωινή αδιαθεσία και ναυτία

Όλα τα σνακ και ροφήματα που θα σας βοηθήσουν να αντιμετωπίσετε την πρωινή ναυτία

Όλα τα σνακ και ροφήματα που θα σας βοηθήσουν να αντιμετωπίσετε την πρωινή ναυτία

Συγκεντρώσαμε τα καλύτερα φαγητά που πρέπει να τρώτε όταν έχετε ναυτία, όπως αλμυρά κράκερ, τοστ και τζίντζερ—συν το τι πρέπει να φάτε μετά τον εμετό—ώστε να δείξετε την πρωινή ναυτία ποιος είναι το αφεντικό.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η πρωινή ναυτία είναι εκνευριστική, αλλά οι επιστήμονες δεν είναι απολύτως σίγουροι γιατί συμβαίνει. Φαίνεται ότι η εγκυμοσύνη «ερεθίζει» το τμήμα του εγκεφάλου που ελέγχει τον εμετό, κάτι που οδηγεί σε ναυτία. Η αδιαθεσία μπορεί επίσης να συνδέεται με αυξήσεις σε ορισμένες ορμόνες (όπως η hCG και τα οιστρογόνα) και την αυξημένη όσφρησή σας, η οποία μπορεί να είναι ο τρόπος της φύσης να προστατεύει το μωρό σας.

Το σώμα σας χρησιμοποιεί τις οσμές για να αξιολογήσει την ασφάλεια. Η αίσθηση του σάπιου φαγητού σε γλιτώνει από το να φας κάτι κακό. Αλλά αυτή η ευαίσθητη μύτη μπορεί επίσης να κάνει τα απόλυτα ασφαλή γεύματα απαγορευμένα. Εδώ, συγκεντρώσαμε τις καλύτερες τροφές για την καταπολέμηση της ναυτίας κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Αλμυρά Κρακεράκια

Κρατήστε ένα κουτί κράκερ στο κομοδίνο σας και τσιμπήστε μερικά μόλις ξυπνήσετε, καθώς το να τρώτε νωρίς την ημέρα μπορεί να σας βοηθήσει να αποφύγετε την πρωινή ναυτία. Ένα άδειο στομάχι προκαλεί τη ναυτία. Δεν είναι όλα τα κράκερ ίδια: Όσο πιο αλμυρό, τόσο το καλύτερο.

Λεμόνια

Εάν είστε στα χαρακώματα της πρωινής ναυτίας, κρατήστε τα λεμόνια στη διάθεσή σας. Μυρίστε τα, στύψτε τα σε πόσιμο νερό ή ακόμα και ρουφήξτε χυμό από τις φέτες – η αναζωογονητική μυρωδιά και γεύση μπορεί να ηρεμήσει το στομάχι σας όταν χτυπήσει η ναυτία.

Υπάρχουν ενδείξεις ότι η μυρωδιά του λεμονιού δεν είναι μόνο ασφαλής αλλά και αποτελεσματική στο να σταματήσει τη ναυτία πριν εξελιχθεί. Σε μια μελέτη του 2014, οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι η αρωματοθεραπεία με άρωμα λεμονιού είχε στατιστικά σημαντική επίδραση στη μείωση της ναυτίας σε εγκύους.

Τζίντζερ

Μια ρίζα που χρησιμοποιείται συνήθως στην κινεζική ιατρική, το τζίντζερ είναι μια από τις καλύτερες τροφές για να φάτε όταν αισθάνεστε ναυτία. Το τζίντζερ έχει μελετηθεί εκτενώς και έχει βρεθεί ότι είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικό στην ανακούφιση των συμπτωμάτων της ναυτίας. Σύμφωνα με την Εθνική Βιβλιοθήκη Ιατρικής, περίπου το 80% όλων των εγκύων θα εμφανίσουν ναυτία και έμετο νωρίς στην εγκυμοσύνη και το τζίντζερ βρέθηκε ότι είναι ένα ισχυρό αντίδοτο για να αισθάνονται νευρικοί.

Δοκιμάστε τσάγια και αναψυκτικά με τζίντζερ, παγάκια με τζίντζερ, ακόμα καλύτερα, προσθέστε λίγο φρέσκο ​​τζίντζερ στις συνταγές σας.

Κρύα τρόφιμα

Για να καταπολεμήσετε τη ναυτία, δοκιμάστε να πιάσετε κρύα φαγητά. Οι καυτές μπουκιές είναι πιο πιθανό να έχουν ένα άρωμα που ενεργοποιεί το αντανακλαστικό σας. Αυτό γιατί για να συλληφθούν οι μυρωδιές από την οσφρητική αίσθηση χρειάζεται θερμότητα. Όσο πιο ζεστό είναι κάτι, τόσο περισσότερο θα μυρίζει. Πίνοντας κρύα ροφήματα και τσιμπολογώντας κρύα φαγητά, μπορείτε να βοηθήσετε στην εξάλειψη των μυρωδιών που διαφορετικά θα μπορούσαν να αναστατώσουν το στομάχι σας.

Μερικές πεντανόστιμες επιλογές περιλαμβάνουν σορμπέ, γιαούρτι, λαχανικά, παγωμένα φρούτα ή παγωτό.

Βιταμίνη Β6

Μελέτες έχουν δείξει ότι η Β6 μπορεί να μειώσει τη ναυτία και τον έμετο στην εγκυμοσύνη. Και ενώ οι ερευνητές δεν έχουν καταλάβει ακόμη πώς λειτουργεί αυτή η θαυματουργή βιταμίνη, έχουν παρατηρήσει από το 1942 ότι η Β6 μπορεί να μειώσει την πρωινή ναυτία.

Η βιταμίνη βρίσκεται στο χοιρινό, το κοτόπουλο, μερικά ψάρια, τα εμπλουτισμένα δημητριακά, τους ξηρούς καρπούς, τα ρεβίθια, το ενισχυμένο τόφου, τη γαλοπούλα, τις μπανάνες, τις πατάτες, τα πολλά λαχανικά και πολλά άλλα. Μιλήστε με το γιατρό σας πριν πάρετε οποιοδήποτε συμπλήρωμα Β6.

Τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες

Η έρευνα δείχνει ότι τροφές πλούσιες σε πρωτεΐνες – όπως το βόειο κρέας, τα πουλερικά, τα ψάρια και τα αυγά – μπορούν να κρατήσουν μακριά τη ναυτία ενώ αναπληρώνουν την ενέργειά σας. Οι ερευνητές πιστεύουν ότι η πρωτεΐνη μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της πρωινής ναυτίας αυξάνοντας μια ορμόνη που ονομάζεται γαστρίνη. Αυξάνοντας την πρόσληψη πρωτεΐνης, μπορείτε να βοηθήσετε να περιορίσετε αυτά τα κύματα ναυτίας. Συζητήστε με το γιατρό σας για το πόση πρωτεΐνη είναι ασφαλής για κατανάλωση.

Και μην ανησυχείτε αν έχετε μια αποστροφή για το κρέας ενώ είστε έγκυος, μπορείτε να βρείτε φυσικές πηγές πρωτεΐνης όπως ξηρούς καρπούς, φασόλια και γιαούρτι.

Μπανάνες

Οι περισσότεροι άνθρωποι μπορούν να φάνε μια μπανάνα όταν καταπολεμούν την πρωινή ναυτία, χάρη σε όλη τη Β6 που είναι συσκευασμένη σε μία μερίδα. Το φρούτο που μειώνει τη ναυτία παρέχει επίσης θρεπτικά συστατικά και κάλιο για να ανεφοδιάσει το σώμα της εγκυμοσύνης σας.

Pretzels και πατατάκια

Τα αλμυρά κουλουράκια και τα απλά πατατάκια μπορούν να σας βοηθήσουν να ηρεμήσετε το στομάχι σας. Γιατί; Επειδή είναι ήπια, αλμυρά, μη όξινα, χωνεύονται εύκολα και απαιτούν ελάχιστη προσπάθεια από το γαστρεντερικό σας σύστημα. Θυμηθείτε, τα τρόφιμα με έντονες μυρωδιές και γεύσεις μπορεί να επιδεινώσουν τη ναυτία. Η αναζήτηση ενός πακέτου κουλούρια μπορεί να είναι το μόνο πράγμα που θα σας βοηθήσει να ηρεμήσετε το στομάχι σας μεταξύ των γευμάτων.

Δείτε Επίσης

Φρυγανιές (και άλλες ξηρές τροφές)

Πολλές έγκυοι ορκίζονται επίσης σε ψωμί του τοστ, κουλούρια, ρύζι, πατάτες, φρυγανιές και άλλες ξηρές τροφές. Αυτά τα είδη με μεγάλη ποσότητα υδατανθράκων δεν έχουν υπερβολική γεύση, επομένως είναι λιγότερο πιθανό να προκαλέσουν πρωινή ναυτία. Το άμυλο μπορεί επίσης να απορροφήσει τα οξέα του στομάχου για να ανακουφίσει την ταραχώδη κοιλιά.

Δημητριακά

Τα δημητριακά συνήθως δεν έχουν μυρωδιά ή γεύση που προκαλεί ναυτία. Επιλέξτε αυτά που είναι εμπλουτισμένα με μέταλλα και βιταμίνες για κάποια πρόσθετη διατροφή και αποφύγετε τα δημητριακά που είναι γεμάτα μαρμελάδα με πρόσθετα σάκχαρα.

Πουρές μήλων

Μερικοί ειδικοί συνιστούν να τρώτε πουρέ μήλου χωρίς ζάχαρη όταν έχετε ναυτία ή μετά από εμετό. Ο πουρές μήλου είναι εύκολος στην πέψη και χάρη στην πηκτίνη μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση από τη δυσκοιλιότητα. Οι φυτικές ίνες στα μήλα μπορούν να βοηθήσουν με τη διάρροια και όταν αισθάνεστε τάση προς εμετό, ο πουρές μήλου μπορεί να σας δώσει τις πολύ αναγκαίες θερμίδες.

Μέντα

Η μέντα μπορεί να αντιμετωπίσει τα συμπτώματα πρωινής ναυτίας. Επιλέξτε τσάι με γεύση μέντας αν χαλαρώνετε στο σπίτι και εφοδιαστείτε με καραμέλες μέντας για ανακούφιση εν κινήσει.

Τσάγια από βότανα

Το να παραμένετε ενυδατωμένοι είναι το κλειδί για να ηρεμήσετε το στομάχι σας και να επανυδατώσετε το σώμα σας μετά από εμετό. Και ενώ το νερό είναι πάντα μια εξαιρετική επιλογή, τα ασφαλή για εγκυμοσύνη αφεψήματα βοτάνων (όπως κόκκινο βατόμουρο, λεμόνι, μέντα, μέντα, ροδάκινο ή χαμομήλι) μπορούν να προσφέρουν κάποια πρόσθετα οφέλη για την ανακούφιση της ναυτίας. Πιείτε μικρές γουλιές για να μην προκαλέσετε τη ναυτία. Είναι το ζεστό πολύ αρωματικό; Δοκιμάστε να κρυώσετε το τσάι σας και να προσθέσετε πάγο για μια αναζωογονητική αλλαγή.

Ζωμός

Ο ζωμός όχι μόνο κατεβαίνει εύκολα, αλλά περιέχει επίσης ηλεκτρολύτες για την πρόληψη της αφυδάτωσης – μια κοινή παρενέργεια του εμετού. Οι ηλεκτρολύτες είναι το κλειδί για την ενυδάτωση αφού περιέχουν νάτριο και κάλιο. Αυτά τα απαραίτητα μέταλλα βοηθούν στη διατήρηση της ομαλής ροής του όγκου του αίματος, γεγονός που μπορεί να αποτρέψει την αφυδάτωση και τη ναυτία.

Καρπούζι

Χάρη στην υψηλή περιεκτικότητά του σε νερό, το καρπούζι μπορεί επίσης να καταπολεμήσει την αφυδάτωση εάν κάνετε εμετό. Δεν έχεις διάθεση για φαγητό; Δοκιμάστε να πιείτε ένα δροσιστικό ποτήρι χυμό καρπούζι!

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top