Now Reading
Να ανησυχείτε για την εγκυμοσύνη σας αν η μήτρα σας έχει σχήμα καρδιάς;

Να ανησυχείτε για την εγκυμοσύνη σας αν η μήτρα σας έχει σχήμα καρδιάς;

Τα νέα δεν είναι ρομαντικά, αλλά ούτε πρέπει να σας πανικοβάλλουν.

Πρόσφατα ένα μοντέλο από την Ισπανία, η Gala Caldirol, πόσταρε μια φωτογραφία της ελαφρώς φουσκωμένης κοιλίτσας της η οποία δεν έχει σχήμα μπάλας αλλά καρδιάς!

Η Gala Caldirol έχει μια αρκετά συνηθισμένη παραλλαγή της μήτρας: τη λεγόμενη καρδιόσχημη μήτρα ή μήτρα σε σχήμα καρδιάς.

Η καρδιόσχημη μήτρα μπορεί να είναι δίκερως, να έχει δηλαδή δύο «κέρατα» και να είναι μερικώς χωρισμένη στα δύο, όπως συμβαίνει στην περίπτωση της Caldirol, ή να χωρίζεται εντελώς στα δύο με ένα διάφραγμα.

Η καρδιόσχημη μήτρα έχει συνδεθεί με αυξημένο κίνδυνο αποβολής, πρόωρου τοκετού και αδυναμίας του εμβρύου να πάρει θέση πριν από τον τοκετό (αυξάνοντας, έτσι, και την πιθανότητα καισαρικής τομής).

Δείτε Επίσης

Σε περίπτωση διαφράγματος ίσως χρειαστεί επέμβαση για την αφαίρεσή του προτού ξεκινήσετε τις προσπάθειες για σύλληψη. Στη δίκερω μήτρα πιθανόν να μη χρειαστεί να κάνετε κάτι, όμως ενδεχομένως να σας συσταθεί από το γυναικολόγο η περίδεση του τραχήλου. Ευτυχώς, ένας υπέρηχος επιτρέπει στο γιατρό σας να δει καθαρά το σχήμα της μήτρας σας, ώστε να αποφασίσετε αν θα χρειαστεί ή όχι να λάβετε κάποια ειδικά μέτρα, πριν ή κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Τα καλά νέα; Οι περισσότερες γυναίκες με δίκερω μήτρα, όπως επιβεβαιώνει η Lynn Simpson, καθηγήτρια Μαιευτικής και Γυναικολογίας στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κολούμπια, ολοκληρώνουν την εγκυμοσύνη τους χωρίς επιπλοκές.

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top