Now Reading
Νέοι γονείς και σεξ: Μια σχέση παντελώς ανύπαρκτη

Νέοι γονείς και σεξ: Μια σχέση παντελώς ανύπαρκτη

Οι ειδικοί μπαίνουν βαθιά στο θέμα και προτείνουν λύση.

Από την Αλεξάνδρα Παπαδάκη

Όποια έχει κάνει μωρό και κάνει και σεξ, παρακαλείται να προσέλθει να παραλάβει το βραβείο της. Γιατί αυτό, ω, ναι, αξίζει μια επιβράβευση, έναν θαυμασμό, αλλά γεννά και μια απορία. Πώς το καταφέρνεις, πες μας.

Μιλώντας όχι για τις εξαιρέσεις αλλά για την πλειονότητα, όταν έρχεται το μωρό στο σπίτι, οι ερωτικές συνευρέσεις μετατρέπονται σε φευγαλέα ανάμνηση. Σαν κάτι που έκανες όχι πριν λίγους μήνες αλλά πολύ πολύ παλιά.

Εάν δεν έχεις γίνει μάνα, είναι πολύ πιθανό τώρα να σκέφτεσαι ότι όχι, εσύ δεν θα απαρνηθείς το σεξ, θα το συνδυάσεις με τη μητρότητα. Σε καταλαβαίνω. Αυτό ακριβώς σκεφτόμασταν όλες πριν.

Τι αλλάζει όμως στο μετά;

Σύμφωνα με απαντήσεις που δόθηκαν στο πλαίσιο έρευνας, τα ζευγάρια είναι πολύ απασχολημένα ή πολύ κουρασμένα εξαιτίας των νέων μπεμπέ υποχρεώσεών τους, ως αποτέλεσμα να μην έχουν διάθεση για σεξ.

Οι ειδικοί όμως λένε ότι δεν είναι τόσο απλό. Τα ζευγάρια δεν έχουν το σεξ πια ως προτεραιότητα ή δεν ξέρουν πώς να το κάνουν προτεραιότητα με τα νέα δεδομένα.

Επίσης, σημαντικό ρόλο παίζει το εάν ο σύντροφος (για τον πατέρα μιλάμε) συνεισφέρει στην καθημερινότητα. Εάν δεν βοηθά αρκετά, τι περιμένουμε από την ψυχολογία της μητέρας; Ερωτισμό; Να βγάλει τo σουτιέν θηλασμού και να φορέσει το νεγκλιζέ;

Πού καταλήγουμε; Στο ότι η βοήθεια των μπαμπάδων στις υποχρεώσεις της ανατροφής αλλά και του σπιτιού αυξάνει τις πιθανότητες για ερωτική συνεύρεση. Αν και τώρα που σκέφτομαι κάποιους, εάν πραγματικά βοηθούσαν, στο τέλος της μέρας θα ήταν εντελώς πτώματα για να θέλουν και σεξ.

Πηγή: AllYou.gr

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top